Elkészült a faipari inkubátorház

Ismét öregdiák-találkozó

A médiáról a családban


Elkészült a faipari inkubátorház

Szoros együttműködésben a szakmával és a képzéssel

  Forgácsoló, szerszámélező valamint felületkezeléssel foglalkozó induló faipari kisvállalkozás betelepülésére is számítanak a Faipari Inkubátorházban, melynek létrehozására az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán közel 125 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a zalaegerszegi Bigimp Kft.

Mindössze négy hónap alatt készült el az 1200 négyzetméter hasznos területű emeletes épület, melyben öt műhely, öt iroda és egy közel 500 négyzetméteres raktár a hozzá tartozó szociális blokkokkal áll rendelkezésre kedvező bérleti díjjal.

Nagy Lajos, a projektgazda Bigimp Kft. ügyvezetője elmondta, együttműködési megállapodást írtak alá a faipari képzést folytató Deák Ferenc Szakközép- és Szakiskolával, a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszterrel valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karával. Az inkubátorház emeleti szintjén egy 30 fős oktatótermet is kialakítottak

Az átadási ünnepségen részt vett mások mellett Gyutai Csaba polgármester is. Zalaegerszeg és térsége foglalkoztatási képességét erősíti a Faipari Inkubátorház, amely 8–10 faipari kisvállalkozásnak adhat helyet, melyek egyenként további 25–30 főnek adhatnak munkahelyet – hangsúlyozta köszöntőjében.

vissza az elejére


Ismét öregdiák-találkozó

Ságvárisokat, kölcseyseket várnak

  Második Öregdiák-találkozójára készül a Kölcsey Ferenc Gimnázium. Az egykori tanulókat október 1-én (szombaton) tíz órától várják az intézmény aulájában.

A gimnázium igazgatója, Szűcs Gergely lapunknak elmondta: a tavalyi találkozó alatt megalakult a Ságváris-Kölcseys Öregdiákok Egyesülete is, melynek elnöke Szalai Csabáné dr. Horváth Katalin lett. A civil szervezet nemcsak nosztalgiázni szeretne a régi szép időkön, hanem ötletekkel, építő gondolatokkal segíteni kívánja az iskola munkáját. Lehetőség szerint pártolnák tehetséges vagy hátrányos helyzetű diákok támogatását is.

Az igazgató szerint fontos, hogy az öregdiákok folyamatosan részt vegyenek az iskola életében, vigyék az intézmény jó hírét, hiszen így még többen kapnak majd kedvet ahhoz, hogy kölcseys diákok legyenek.
Az október elsejei Öregdiák-találkozón a jó hangulatú beszélgetések mellett különféle műsorszámok is várják a régi tanulókat. A tavalyi rendezvényen megtelt az aula, remélik, hogy most is sokan visszatérnek azt alma materbe.

vissza az elejére


A médiáról a családban

Ismét családfesztivál zalaegerszegen

  A 18. Zalaegerszegi Családfesztivált szeptember 24-én, szombaton tartják az Ady Endre-iskolában. A téma ezúttal: „Kommunikációról és médiáról az egész családban”. A felnőtt- és ifjúsági programok délelőtt fél tizenegykor kezdődnek, Sándor Imola pszichológus és É. Szabó Márta kommunikációs szakember részvételével.

Média a családban, család a médiában címmel délután három órakor kerekasztal-beszélgetésre kerül sor Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatójának vezetésével. A tervek szerint a beszélgetésen részt vesz dr. Aczél Petra egyetemi docens, Illéssy Mátyás plébános, Süveges Gergő újságíró, műsorvezető és várják Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét.

Délután fél ötkor író-olvasó találkozóra, kerül sor Varró Dániel és Szálinger Balázs költőkkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Amúgy egész nap kulturális és sportrendezvények, gyermekprogramok csalogatják a zalaegerszegieket.

A gálaműsor a hagyományoknak megfelelően a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben este hét órakor kezdődik, ahol Gyutai Csaba polgármester mond ünnepi köszöntőt, majd Érdi Tamás zongoraművész előadóestjére kerül sor.

vissza az elejére