Sikeres évet zártak

Az elnök számára is érthetetlen

Fogyjunk együtt, Zala!


Sikeres évet zártak

Szekeres jól érzi magát az usa-ban

  Az idei évben sem kellett csalódniuk azoknak, akik az EuropTec Zalavíz ZÚK sikereiért szorítottak.

– A 2011-es évben is jól szerepeltünk – hangoztatta Horváth Csaba, az Europ Tec Zalavíz ZÚK vezetőedzője. – Az élre Szekeres Dorina szereplése kívánkozik, aki 200 m háton megvédte magyar bajnoki címét. Dorina nemcsak aranyérmes lett, hanem olimpiai B-szintet is úszott. Tagja az utazó keretnek, olimpiai szerepése attól, függ, hogy hányan úsznak A- vagy B-szintet. Bizakodunk, hogy ott lehet az olimpián.

 Idén még az Universiadén is képviselte a magyar színeket. Jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tanul, és természetesen úszik. Mellette Szabados Rékát és Matyasovszky Dalmát említeném, akik nagyszerű évet zártak. Dalma korosztályában 4 számban bajnok lett, rajta kívül Dudar Kata szerzett még érmet az országos bajnokságon. Összesen 13 érmet szereztünk a korosztályos ob-ken, ebből 5 volt arany, a vidékbajnokságon pedig 20 első helyet értünk el.

– Szekeres Dorinával mennyire tartják a kapcsolatot?
– Az internetnek köszönhetően szinte napi kapcsolatban vagyunk, amennyire az időeltolódás engedi. Megbeszéljük, hogyan áll a felkészülése, mire van szüksége. Az olimpia előtt lesz még egy Európa-bajnokság, amelyen szeretnénk részt venni, akárcsak a felnőtt magyar ob-n. Figyelemmel kísérem versenyeit, azon hogy teljesít.

– Mit mondott önnek a kinti feltételekről?
– Nagyon jól érzi magát. Rettentően jók a feltételek, ilyen körülmények között még nem dolgozott, de ilyen keményen sem. Minden adott ahhoz, hogy jól tanuljon, eredményesen sportoljon.

– Az egyesületen belül kik követhetik eredményesség szempontjából Dorinát?
– Szabados Rékát említhetném, aki legutóbb a rövid pályás ob-n negyedik lett. Jó eséllyel pályázik, hogy az ifjúsági Európa-bajnokságon induljon, versenyszámában már teljesítette a szintet. Matyasovszky Dalma olyan országos korosztályos csúcsokat úszott, amelyeket előtte Egerszegi Krisztina tartott. Mellettük ott van Dudar Kata, aki szintén roppant tehetséges. Neki fizikálisan kell fejlődnie, hogy egyre jobb eredményekre legyen képes. Ők lehetnek Dorina utódjai.

– Mintha továbbra is féloldalas lenne a klub, inkább a lányok szállítják a jó eredményeket...
– Valóban, a fiúk közül csak Miszori Márk került ob-n a nyolcas döntőbe. Az idősebb korosztályból egyedül ő üti meg az országos szintet. Edző kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a helyzet változzon. Úgy néz ki, a fiatalabb korosztályban Büki Erdős Norbert és Dóczi Bálint is előre léphet, az országos ranglistán versenyszámukban az első négyben vannak. Reméljük, velük a fiú szakág is elkezd izmosodni.

– Anyagiak szempontjából milyen volt az idei év?
– Küzdelmes, akár az elmúlt három esztendő. A jövő év anyagi lehetőségeit még nem látjuk. Az önkormányzat maximálisan mellénk állt, amiben tudott, segített. Köszönet érte, hogy Szekeres Dorina olimpiai felkészülését külön támogatja. Az egerszegi uszodában megkaptuk a megfelelő lehetőséget, hogy jól tudjunk dolgozni.

Nagyon bízunk benne, hogy két névadó szponzorunk, az EuropTec és Zalavíz is meghosszabbítja névhasználói szponzori szerződését a kontraktus lejárta után. Új versenyzővel is gyarapodtunk, Illés Fanni, aki a paralimpiára megy, a triatlontól igazolt át hozzánk. Eddig is velünk készült, most már minden szempontból a mi versenyzőnk. Természetesen szeretnék úgy felkészíteni, hogy eredményesen szerepeljen olimpiájukon.

vissza az elejére


Az elnök számára is érthetetlen

Alapos változások várhatók a zte fc-nél

  Elképesztően gyenge őszt produkált a ZTE FC labdarúgócsapata a magyar bajokság élvonalában. A szakemberek, szurkolók tanácstalanul állnak, hogyan juthatott idáig az elmúlt években az élcsoportban tanyázó együttes.

– Számomra is érhetetlen, miért sikerült ilyen gyengére az őszi idényünk. Ha biztosan tudnám az okát, elmondanám – hangoztatta Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke. – Az elmúlt évek szereplései és eredményessége alapján nem volt várható ekkora visszaesés. A játékoskeret sem alakult át annyira, hogy ennyire alulteljesítsen a csapat. A felkészülési mérkőzéseket nézve úgy láttuk, hogy a játékoskeretünk erősödött. Jobb nemzeti bajnokságokban szereplő csapatok ellen helytálltunk az edzőmérkőzések során.

Ezután indult el a bajnokságban a gyenge sorozatunk. Visszatekintve az őszre, biztosra veszem, hogy a nyári felkészülés során valami nem stimmelt. A balsikerek több játékosnál erős mentális problémát okoztak. Annyi pozitívum történt, hogy az edzőváltás után játékban előrelépett a csapat, sajnos eredményességben nem. Több játékos mentálisan gyenge, mellette hozzáállásuk is kívánnivalót hagyott maga után. Magyarán szólva, becsaptak minket. A történtek ismeretében változásra van szükség. Az őszi szereplésünk nem csak a ZTE történetében, hanem a magyar fociéban is példátlan.

– A ZTE az ősz során csapatként mondott csődöt. Mennyire ért egyet ezzel a megállapítással?
– Teljes mértékben, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy közösségként mondott csődöt a ZTE. Itt szeretném leszögezni, nem lehet különválasztani az együttest hazai és külföldi játékosokra. A gyenge őszi szereplés első számú felelősei maguk a játékosok.

– Az említett gondolatból következik, ha a pár százaléknyi eséllyel élni akar a ZTE a bentmaradást illetően, mentálisan nagyon erős öt játékost kell legalább igazolnia…
  – Emelném a számot hétre. Ez akkor is igaz, ha a jövő csapatában gondolkodunk, vagy „csak” megkíséreljük kiharcolni a bentmaradást. Mindkét esetben igazolnunk kell. Miért? A ZTE ugyanis nem engedheti meg magának, hogy 2–3 évet eltöltsön a másodosztályban, kiesés esetén az azonnali visszajutás lehet a cél. Számomra még a bentmaradás is elérhető egy tavaszi 80 százalékos teljesítmény esetén.

Tavasszal nekünk olyan csapattal kell rendelkeznünk, amely lényegesen jobb erőkből áll, mint a mezőny második fele. Kiesés esetén is hasonló játékerejű kerettel van esély az azonnali visszajutásra. Ebbe beletartozik, hogy a nyáron kölcsönadott fiataljainkat, akik jó teljesítményt nyújtottak más csapatokban, visszahoznánk. Csak ismételni tudom magam, bárhogy is alakul a sorsunk, nekünk erős kerettel kell rendelkezünk a tavasz során.

– Ehhez pénzre lesz szükség.
– Tisztában vagyok vele. Természetesen a jelenlegi keretben is vannak olyanok, akik eladhatók. A másik: ha a folyamatban lévő dolgaink rendeződnek, akkor összeállhat az anyagi háttér. Kemény, feszültségekkel teli időszak következik a ZTE labdarúgócsapatának életében. Nincs mese, meg kell lépnünk a felvázolt dolgokat, csak így léphet előre a ZTE. Ezt akarják igazi szurkolóink, és ez a klub érdeke is. A téli felkészülés kezdetére már szeretnénk kialakítani a játékoskeretet. Zárásként még csak annyit mondhatok, hogy tavasszal egy más szellemű csapatot láthatnak a nézők. Személy szerint még bizakodom bentmaradásunkban.

vissza az elejére


Fogyjunk együtt, Zala!

Karcsúsító testcsomagolás testi-lelki feloldással

  Mintegy 3 hónap alatt 37 kilogrammot fogyott Zsemlye Csaba nemzetközi diplomás parapszichológus. A zalai gyógyító egy igen hatékony módszert választott, melyben segítségére volt Kelemen Beáta, az Eötvös Kozmetika szakembere. A karcsúsító testcsomagolás rendkívül eredményes terápiának bizonyult, így Csaba és Beáta Fogyjunk együtt, Zala! elnevezéssel közös programot dolgozott ki a fogyni vágyó emberek számára.

– Szeptembertől járok kezelésre Beátához, heti 3–4 alkalommal. Ez a mindössze három hónap mondhatni nem várt eredményt hozott számomra, ugyanis 37 kilóval lettem könnyebb. Súlyos tehertől szabadultam meg, melynek azért is örülök, mert így saját tapasztalatomat oszthatom meg másokkal. Ugyanis sokan keresik fel praxisomat, akik velem együtt súlyproblémával küzdenek. Így most saját példámmal támaszthatom alá a módszer hatékonyságát – mondja Csaba, miközben Beáta előkészül a kezeléshez.

– Ezzel a speciális krémmel kenem be a testet a lábtól a mellkasig, amit több rétegben fóliával fedek le – mondja Beáta. – A kezelés lényege, hogy a krém hatóanyagainak hatására beindul a zsírbontás. A nyirokkeringés is élénkebbé válik, ami a szervezet méregtelenítését segíti elő. Nagy előnye, hogy más módszerekkel ellentétben nem marad lógó bőr a fogyás után, ugyanis a karcsúsító testcsomagolás erősíti, rugalmassá teszi a kötőszövetet. Csaba testén sem hagyott semmilyen kellemetlen nyomot a jelentős súlyvesztés. Visszatérve a kezelés folyamatára, a páciens ebben a fóliakötésben, meleg takarók alatt egy órát pihen. Ha a fogyás nem is rögtön, de a bőrre gyakorolt jótékony hatás már azonnal látszik, ahogy eltávolítjuk a fóliát.

– Az elhízás alapvető oka az, hogy többet eszünk, mint kellene. A kényszerevés komoly probléma, ami mögött lelki okok is állhatnak. Így a fogyókúra csak akkor lehet eredményes, ha ezek a lelki problémák feloldódnak. Én tudok ebben segíteni, miután terápiámban a testi-lelki feloldást alkalmazom. Gyógyító erőmet arra használom, hogy ezen „lelki zsíroktól” megszabadítsam a túlsúlytól szenvedőket. Ezért táplálkozási tanácsokkal is szolgálok a saját tapasztalatomat megosztva. Ezt a súlyvesztést egyébiránt úgy értem el, hogy nem koplaltam, hanem szénhidrátszegény étkezést folytattam. A puffasztott rizs mellett más liszttartalmú élelmiszert nem eszek, szalámit, zsírszegény sajtot, halat és zöldséget bőven fogyasztok.

A Fogyjunk együtt, Zala! program tehát két elemből áll össze egy valóban hatékony terápiává. A lelki feloldást és a táplálkozási tanácsadást én vezetem, míg Beáta a karcsúsító testcsomagolást végzi. Természetesen ő is ad tanácsot a helyes étrenddel kapcsolatban. A terápiában nem tartjuk feltétlenül szükségesnek az erőltetett testmozgást, mindenki annyit mozog, amennyit szükségesnek érez.
A Fogyjunk együtt, Zala! programunkat – a garantált fogyás ígéretével – ajánljuk az érdeklődők figyelmébe.

Zsemlye Csaba
www.zalaigyogyito.hu
+36-20/925-83-04
Kelemen Beáta kozmetikus
Beata1975@citromail.hu
+36-30/215-8147

vissza az elejére