Diák-sziget Egerszegen

Ringató-karácsony az Apáczaiban

Folyamatban van a Kis Utcai Óvoda felújítása

Egyedi terméket karácsonyra!


Diák-sziget Egerszegen

Vonzó közösségi programokkal

Uniós támogatással, közel 79 millió forintból kétéves ifjúsági programsorozat indul Zalaegerszegen és a pacsai kistérségben. Ennek során a tanácsadások, kulturális és sportrendezvények helyszínéül ifjúsági szigeteket alakítottak ki a fiatalok által látogatott helyszíneken, így a Zala Pláza emeletén egy irodát, a Kvártélyház udvarából nyíló pinceklubot, valamint a főiskolai karrieriroda és az Apáczai ÁMK-ban információs pont várja az érdeklődőket. A nagyobb rendezvények színtere a pályázatot benyújtó Izsák ÁMK lesz.

Elsősorban a fiatalok igényei alapján összeállított programok, új, vonzó közösségi megmozdulások és széles körű tanácsadás, tréningek, új oktatási módszerek szerepelnek a tervekben. 13 állandó szabadidős tevékenység és órarendszerűen 12-féle témában rendszeres tanácsadás segíti a célközönségként megjelölt 12–29 éveseket. A projekt második évében a partner pacsai kistérség településein mutatkozik majd be a program.

A zalaegerszegi intézmények közül az Apáczai ÁMK, a Ganz–Munkácsy, a Páterdombi, a Deák–Széchenyi és a Dán Termelőiskola, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány, a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése, a Hevesi Sándor Színház, a családsegítő szolgálat, a katasztrófavédelem, diákszövetségek, a munkaügyi központ és a megyei múzeumok igazgatósága csatlakozott együttműködőként, támogatóként.

vissza az elejére


Ringató-karácsony az Apáczaiban

Közös éneklés és fenyőfadíszítés

„Énekeljen és játsszon együtt a család” mottóval szervez Ringató-karácsonyt a Kis-Hétrét zenekar. Az ingyenes rendezvényre december 14-én szerdán, este fél hattól várják a szülőket és a gyerekeket az Apáczai ÁMK-ba.

Hochrein Judit és Kardos Endre „Bozi” szervezők érdeklődésünkre elmondták: a Kis-Hétrét együttes ezúttal nem egy hagyományos koncertet ad, hanem aktív részese lesz az egyórás Ringató-foglalkozásnak. Szeretnék, ha a zenés, interaktív programon nemcsak a mamák és a babák, hanem az apukák és az idősebb testvérek is részt vennének. Az est végén sor kerül egy közös fenyőfadíszítésre is, így az érdeklődőket ezúton is kérik, hogy aki teheti, vigyen magával egy-két karácsonyfadíszt.

Hochrein Judit 2010 januárjában indította el Zalaegerszegen – egy országos programsorozat részeként – a Ringatót, mely kilencven hazai településen örvend nagy népszerűségnek. A „Vedd ölbe, ringasd, énekelj” szlogenű foglalkozás egy játékos készségfejlesztő program babák és szüleik részére. A kisgyerekek (0–3 éves korig) a ritmusokon, dallamokon, mondókákon és a közös éneklés örömén keresztül ismerkedhetnek meg a zene világával.

vissza az elejére


Folyamatban van a Kis Utcai Óvoda felújítása

Ezekben a napokban készítik a szakemberek a Kis Utcai Óvoda csempeburkolatának munkálatait. A tervező színes és játékos felületet tervezett a gyerekek számára.


Az energiatakarékosság elősegítése érdekében készül a homlokzati hőszigetelés. A kivitelező korszerű, jó hőtechnikával rendelkező nyílászárókat helyezett az épületbe.

vissza az elejére


Egyedi terméket karácsonyra!

Designerek és kézművesek vására a kereszturyban

  A tavalyi sikereken felbuzdulva ismét sor kerül a designerek karácsonyi vásárára a Keresztury ÁMK Gönczi Galériájában. December 7-től 22-ig tizenhét hazai iparművész (köztük a zalaegerszegi László Edina) munkáiból lehet vásárolni.

A börzén többek között lakáskiegészítőket, ruhákat, sapkákat, sálakat, karácsonyi díszeket, ékszereket, képeket, üveg- és kerámiatárgyakat, gyermekjátékokat, könyveket árusítanak nagy választékban. A vásárlással pedig egytől egyig hazai tervezőt támogat a vásárló.

Ezzel párhuzamosan az intézmény előterében és kamaratermében december 9–11-ig sor kerül az Egyedi Kézművestermékek I. Zalai Vásárára is. Itt kézzel készített ékszerekkel, bábokkal, táskákkal, ruhákkal, hűtőmágnesekkel, szappanokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A vásár nemcsak kereskedelmi célú, hiszen itt a készítőkkel is találkozhat a közönség. Így az információcsere és a közösségépítés is hangsúlyt kap.

Cserpes Attila, a Keresztury ÁMK igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta: a designerek vására és a kézművestermékek vására között annyi a különbség, hogy míg a Gönczi Galériába profi, vagyis végzett iparművészek termékei kerülnek, addig a kamaraterembe a hobbialkotók viszik portékáikat. S bár a kézművesek nem „profi” tervezők, mégis olyan szakmai színvonalon dolgoznak, hogy bátran a közönség elé állhatnak termékeikkel.

Aki tehát egyedi tervezésű, kisszériás és minőségi darabokat szeretne karácsonyra vásárolni, annak érdemes lesz ellátogatni a két vásárra.

vissza az elejére


ZalaEgerszeG

Zalaegerszeg város honlapja

Zala Média online