Tavaly is jól teljesített a ZTC

A szurkolók sokat segíthetnek

Sportszeretetből edző

Küzdősportverseny Egerszegen


Tavaly is jól teljesített a ZTC

Tizedik helyen az országos rangsorban

  Az országos tájfutószövetség az elmúlt év eredményei alapján rangsorolta a sportegyesületeket. A Zalaegerszegi TC ennek alapján 92 klub versenyében, a 20. bajnoki évadjában a 10. helyen zár. A megyeszékhelyi klub évek óta meghatározó szerepet tölt be a hazai tájfutó sportágban. S tavaly az eredményesség mellett a versenyek rendezésében is jeleskedett.

Az egyesület sportolói 2011-ben 77 pontot szereztek. Tették úgy, hogy a klub válogatott versenyzője, Novai Éva csak ősszel tért vissza szülés után. Jól teljesítettek a szeniorok is, akik 71 pontot gyűjtöttek. Az elmúlt évi éremtermés is dicséretes, a 13 megszerzett medálból 3 az arany, 3 az ezüst- és 7 a bronz. Az egyesületi váltó ob-t kivéve minden országos bajnokságon valamelyik sportolójuk felállhatott a dobogó egyik fokára. A bajnoki versenyek során 35-en álltak rajthoz, ebből 4-en a felnőttek, 17-en az utánpótlás, 14-en a szeniorok korosztályában.

– Mára már elmondhatjuk, hogy nem egyversenyzős klub a miénk – hangoztatta Fehér Ferenc, a ZTC edzője. – Novai Éva válogatott versenyzőnk mellett Porgányi Anna, Fekete Ágoston, Erdős Márton, Uhlir Tímea, Vajda László, Uhlir Réka, Vajda Kolos, Bányai Attila és jómagam végeztünk dobogós vagy pontszerző helyeken.

Az elmúlt években a felnőttek teljesítménye emelkedett ki a ZTC-nél, 2011-re változott a helyzet, az utánpótláskorúak és a szeniorok vitték a prímet. Az egerszegi klub Kanizsán is működtet csoportot. A klub 94 versenyzője közül 49 rendelkezik minősítéssel. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a versenyek szervezéséből is kivették részüket. Nagy sikerrel rendezték meg Nagykanizsa–Kistolmács térségében az országos diákolimpia döntőjét, amelyen 700-an indultak.

Részt vettek a Mecsekben megrendezet szenior tájfutó vb lebonyolításában is, ahol Uhlir Tímea versenyzőként korcsoportjában a 10. lett. Zala megye határain belül 13 ranglistafutamot rendeztek, amelyen javarészt utánpótláskorú versenyzők indultak. Továbbra is népszerűsítik az iskolákban, városokban és falun egyaránt a tájfutást. Az elmúlt évben Nagykanizsán, Teskándon és Gellénházán tartottak bemutatót.
A ZTC eredményei azért is dicséretesek, mivel sikereiket egyre csökkenő anyagi források mellett érik el, de kitartásuk, akaratuk töretlen.

vissza az elejére


A szurkolók sokat segíthetnek

A bennmaradás felérne egy bajnoki címmel

  Pokolian nehéz tavasz vár a ZTE labdarúgócsapatára. A tavaszi idényre való felkészülés mindennek volt mondható, csak nyugodtnak nem. A téli szünet egyértelműen az anyagiakról szólt a klub háza táján. Lesz pénz, nem lesz pénz? Az utolsó pillanatban dőlt el, lesz folytatás. Ilyen körülmények között lehet-e beszélni felkészülésről, és megfelel a követelményeknek a játékoskeret? Többek között erről kérdeztük Kocsárdi Gergelyt, a ZTE csapatkapitányát.

– A nehézségek ellenére sokat dolgoztunk – hangoztatta Kocsárdi Gergely. – A szakmai vezetés által eltervezett munkát elvégeztük. Edzés nem maradt el, csak a kemény téli időjárás miatt kellett párszor átírni a programot. Állítom, fizikálisan rendben van a csapat.

– Akkor milyen téren van lemaradásotok?
– Talán taktikai téren, mivel elég nagy volt a mozgás a csapatnál. Nem panaszkodom, mert a kialakult helyzet miatt – ami úgy néz ki, hogy lassan rendeződik – annak is örülök, hogy elkezdhetjük a tavaszi idényt.

  – Mennyire volt más a téli felkészülés Prukner Lászlóval, és mentálisan milyen erőt képvisel majd a tavasz során a ZTE?
– A felkészülés során megismerhettük, hogy mit akar velünk játszatni Prukner László. A csapat mentalitására jótékonyan hatott, hogy az adósságból törlesztett felénk a vezetés. Jobban a játékra tudunk koncentrálni. Egy jó rajt komoly önbizalmat adhat a kiesés elleni harcban.

– Bízol a bennmaradásban?
– Remélem, az első három forduló számunkra jól alakul, és akkor a mezőny nyomába eredhetünk. Ellenlábasaink pedig belekerülnek egy hasonló spirálba, mint mi ősszel. Náluk is becsúszik zsinórban 3–4 vereség, s akkor még látok reményt a bentmaradásra.

– Mit vár, kér a szurkolóktól?
– Álljanak a csapat mellé, jöjjenek ki a mérkőzéseinkre, buzdításukkal sokat segíthetnek. A városban hallva a híreket, úgy vélem, a többség mellénk áll. Nagy a tét, az NB I-es tagságunk, aminek megőrzésében sokat segíthetnek. Amennyiben sikerülne megkapaszkodnunk, az egy bajnoki címmel érne fel.

vissza az elejére


Sportszeretetből edző

Kezdőként is szívesen jött segíteni

  Lőrincz István mellett Papp Péter a másik edző a ZTE súlyemelő-szakosztályánál, aki akárcsak kollégája, szívesen segít, hogy a sportág talpon maradjon a városban.

– Sok évet töltöttem el már a súlyemelőtermekben, kötelességemnek éreztem, hogy a bajban segítsek – hangoztatta Papp Péter. – Aktív koromban az utánpótlás korosztályban több országos bajnoki címet gyűjtöttem be, többek között Európa-bajnokságon 4–5. helyen végeztem, a korosztályos vb-n 11. lettem.
A ZTE szakvezetője 56–62 kilós súlycsoportban érte el sikereit. Amikor a ’92–94-es években a junior korosztályt erősítette, az ott elért eredményeit tartja pályafutása csúcspontjának.

– Igaz, csak segédezői végzettségem van, de a több évtizedes versenyzői múltam alatt sok tapasztalatot szereztem, amit mindenképpen át szeretnék adni az itt sportoló fiataloknak. Igaz, most tanulom az edzői szakmát, de úgy vélem, nem lesz gond ezzel. Az edzésekre járó fiúk és lányok megfogadják tanácsaimat, hallgatnak rám. Tudják, egy régi „motoros” adja nekik a tanácsot.

Úgy véli, a fiatalok közül Molnár Martina és Takács Tamás érhet el szép sikereket a súlyemelésben, ha kitartásuk és szorgalmuk nem csökken. Megemlíti, hogy a súlyemelés „munkás” sportág, itt nincs helye a lazításnak. Papp Péter az edzősködés mellett már indult mastersversenyen, amelyet az öregfiúknak rendeznek, az Alpok–Adria Kupán már letette névjegyét.

– A sportág Magyarországon nincs megbecsülve, ezt tapasztaljuk itt a ZTE-nél is. Kollégáimmal társadalmi munkában dolgozunk. Igaz, néha kapunk egy kis anyagi ösztönzőt, de az összeg jelképes. Nem is a pénzért dolgozunk, hanem mert jól érezzük magunkat ebben a körben, és reméljük, még hosszú ideig oktathatjuk kedvenc sportágunkat a ZTE SK-nál – mondta zárásként Papp Péter.

vissza az elejére


Küzdősportverseny Egerszegen

   A Finghtingsport-Hungary Kick és Thaibox SE Zalaegerszeg szervezésében nagyszabású küzdősportversenyre és címmérkőzésekre kerül sor március 10-én 15 órától a Liszt Ferenc Általános Iskolában, tájékoztatta a sajtó képviselőit Horváth Ferenc, az egerszegi klub elnöke.

A tornacsarnokban, mintegy 30 előmérkőzést rendeznek, azonban a nap fénypontja a K1 kategóriában, 86 kilóban megrendezésre kerülő címmérkőzés lesz, ahol Tóth Gábor és Németh Tibor csap össze.
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, a verseny fővédnöke elmondta, hogy az önkormányzat szívesen állt az esemény mögé. Két programjuk is van, amely a verseny támogatása mellett szólt. Az egyik: küzdősporttal a drog ellen, a másik: az utca helyett edzőterem.
Horváth Ferenc még hozzátette, hogy szívesen látják a fiatalokat az edzőtermükben. Sokkal jobb, ha itt vezetik le fölös energiájukat, mint az utcai verekedések során.

vissza az elejére