Igény van egy jó futballcsapatra

Nem jutott a döntőbe

Molnár Martina ismét bizonyított


Igény van egy jó futballcsapatra

A megegyezés fontos lenne mindkét fél számára

  Csúcsokat dönt az idei bajnokságban a ZTE FC labdarúgócsapata, Európában – az élvonalban – egyedüliként nyeretlen. Szinte biztosra vehető a búcsúja az első osztálytól. A labdarúgócsapat átalakításra vár, az önkormányzat ismertette álláspontját. Sőt, Gyutai Csaba polgármester egy sportcsatornán közölte, nincsen B-terv, meg kell egyezni a ZTE többségi tulajdonosával, Nagy Ferenccel.

Az egykori ZTE-legendáknak – Péternek, Lendvainak és Kerekinek – nagyobb szerepet kell kapnia, és egy zalai kötődésű csapat kialakítása a cél, amely egy év után visszajuthat az élvonalba. A szurkolók a maguk módján már szavaztak, annak ellenére, hogy a ZTE a tabella utolsó helyén tanyázik, nézőszámban megelőz több, az élbolyban tanyázó csapatot.
– Természetesen készek vagyunk a tárgyalásra – hangoztatta Nagy Ferenc, a ZTE FC elnök-tulajdonosa.

– Térjünk vissza a tavaszi szezonkezdésre. Egy elég zaklatott felkészülés után egyáltalán várható volt az eredményes szereplés?
– Nem a téli problémák miatt szerepel így a csapat. Akik látják a mérkőzéseinket, a találkozók döntő többségén gólhelyzetek sorát alakítja ki a csapat, amit rendre kihagy. Jó példa erre a legutóbbi – hazai – Ferencváros elleni találkozó. Ahol ismét tapasztalni lehetett a koncentráció hiányát. Hátul meg jönnek a hibák, sorban veszítjük el a mérkőzéseket. A helyzetet elfogadni nem lehet. Legfeljebb beletörődni. Képtelen a csapat egyetlen mérkőzést is koncentráltan végigjátszani.

– Tervezik a jövőt? Mivel a ZTE gyakorlatilag kiesett az élvonalból.
– Ezzel a témával jóval többet foglalkozunk, mint fél évvel ezelőtt. Van jó pár alapkérdés, amelyben rövidesen döntenünk kell. Az elképzeléseinket, leendő döntéseinket 1–2 héten belül szeretnénk nyilvánosságra hozni. Addig több dologban lépnünk kell, amit egyelőre nem kívánok részletezni.

– Az első osztályban sem volt könnyű szponzort találni a csapat mellé, az NB II-ben még nehezebb lesz. Az azonnali visszajutáshoz adottak lesznek a feltételek?
– Búcsú esetén egy ilyen múlttal rendelkező klubnak nem lehet más a célja, mint az azonnali visszajutás. Tisztában vagyunk vele, ez nem lesz könnyű feladat. Ehhez a csapatot át kell szervezni. Az is biztos, hogy ebben nagyobb szerepet kap a helyi utánpótlás. Mellettük legalább 5–6, NB I-es rutinnal rendelkező játékosra is szükség lesz a tervek megvalósításához. Ők alkotnák a csapat vázát.

– Lehetett hallani, hogy esetleg egy másik első osztályú csapat tenné át a székhelyét Zalaegerszegre. Van a hírnek valóságalapja?
– Abszolút nincsen. Tudom, a Lombard neve kering a jól értesültek körében, de nem tárgyaltam Bíró úrral, a Lombard tulajdonosával.

vissza az elejére


Nem jutott a döntőbe

a tarr sprint andráshida

  A Tarr Sprint Andráshida labdarúgócsapata a SportM Kupa – ahová legjobb négy magyar amatőrcsapat került a Magyar Kupában nyújtott teljesítménye alapján – döntőjéért játszhatott Székesfehérváron.

Ellenfele a Baranya megyei bajnokságban játszó Bóly együttese volt. Az Andráshida teljesen egyenrangú ellenfele volt a több rutinos játékost felvonultató baranyaiaknak. Az első félidőben egy vitatható 11-essel szerzett vezetést az ellenfél. A második félidőben nagy erőket mozgósított a zalai együttes, Sági A.-nak sikerült is az egyenlítés, de a győztes gólt egyik csapatnak sem sikerült megszereznie. A szabályok értelmében ezután büntetőrúgások következtek. Ebben a zalaiak részéről Horváth T. hibázott, így a Bóly 5-4-re nyert, és jutott a SportM Kupa döntőjébe.

Az Andráshida összeállítása: Babina – Varga Sz., Török, Sági G., Sziráki (Tóth D.), Rohonczi – Horváth T., Kovács L (Méhes), Szijjártó (Bandics), Sági A. – Tóth L. Edző: Dobos Sándor.

vissza az elejére


Molnár Martina ismét bizonyított

  Súlyemelésben, Budapesten rendezték meg a diákolimpia országos döntőjét, amelyen részt vett a ZTE súlyemelő klub két tehetséges ifjúsági korú versenyzője, akik ezúttal iskoláik színeiben indultak.

 A Páterdombi Szakképző Iskola képviseletében Molnár Martina a 69 kilósok mezőnyében 181 (80+101) kilóval aranyérmet szerzett. Lökés eredménye új korosztályos országos csúcs. Molnár Martina aranyérme mellett három serleget is begyűjtött. Súlycsoportja legjobbja lett. mellette az ifjúságiaknál az abszolút értékelés alapján első helyen zárt, valamint az utánpótlás korosztály legjobb versenyzője lett.
A fiúk 69 kilósok mezőnyében Takács Tamás, az 180 (80+100) kilóval az 5. helyen zárt. Lökés és összetett eredménye új egyéni csúcs.

vissza az elejére