Két csapat is a dobogón

Remekeltek az OB-n az egerszegi úszók

Légiósstop az NB II-ben?

Az Andráshida is elkezdte


Az N16-os és az F14-es érmes ZTC-s csapatok.Két csapat is a dobogón

Egerszegiek a tájfutó ob-n

n Több mint 900 induló részvételével Gerecsében, Bajna térségében rendezték meg az idei országos középtávú tájfutóbajnokságot. Az idei év első kétfordulós bajnokságán a selejtezőkből a TRIÓ Egerszeg-ZTC-ből 16-an, a Göcsej KTFE-ből 11-en jutottak a legjobbak közé.

A döntőben a legjobb eredményt McCarthy (Elmont) Bernadett (TRIÓ Egerszeg-ZTC) érte el, aki meglepetésre a 3. helyen végzett, megszerezve első egyéni bajnoki érmét. Ugyanitt 8., pontszerző helyen végzett Bertóti Regina (Göcsej KTFE). Szintén bajnoki pontot érő helyen végzett az újonc leányoknál Porgányi Anna (TRIÓ Egerszeg-ZTC) és a juniorok között versenyző Vincze Rebeka (Göcsej KTFSE). Mindketten a 6. helyen végeztek. A szeniorok között Bányai Attila (TRIÓ Egerszeg-ZTC) és Fehér Ferenc (TRIÓ Egerszeg-ZTC) kis különbséggel szorult le a dobogóról és végzett kategóriájában a 4. helyen.
Jobb egerszegi eredmények: F40: 4. Fehér Ferenc (Trió Egerszeg-ZTC) F70: 4. Bányai Attila (Trió Egerszeg-ZTC), N14: 6. Porgányi Anna (Trió Egerszeg-ZTC), N20: 6. Vincze Rebeka (Göcsej KTFE), N21: 3. McCarthy Bernadett (Trió Egerszeg-ZTC), 8. Bertóti Regina (Göcsej KTFE).

A középtávú bajnokság másnapján került lebonyolításra az országos váltóbajnokság, melyen 170 csapat állt rajthoz.
A korábbi bajnoki versenyekhez hasonlóan ezúttal is érmeknek örülhettek az egerszegiek, különösen a TRIÓ Egerszeg-ZTC, hiszen két utánpótláscsapatuk is dobogón végzett. Az újonc fiúcsapat – Csertán András, Fekete Sámuel, Csiszár Barnabás összeállításban – szinte hibátlan versenyzéssel, nagy küzdelemben meglepetésre az ezüstérmet jelentő 2. helyen érkezett a célba. Szintén nagyon jó, stabil versenyzéssel bronzérmet szerzett a ZTC serdülő leányváltója, (Simon Cintia, Jánki Georgina, Porgányi Anna). A váltókat Erdős Gábor és Fehér Ferenc készítette fel.

Jól szerepeltek a zalai női elitváltók is. Szoros versenyben ezúttal a Göcsej KTFE váltója (Juhász Júlia, Bertóti Diána, Bertóti Regina) az előkelő 4. helyen, míg a TRIÓ Egerszeg-ZTC triója (Uhlir Tímea, McCarthy Bernadett, Sárecz Éva) az 5. helyen végzett, és szerzett értékes bajnoki pontokat.
További bajnoki pontokat érő helyezések: F16: 4. TRIÓ Egerszeg-ZTC (Szinyéri Bence, Porgányi Márk, Erdős Márton). F20: 5. Göcsej KTFE (Kintki György, Barti Áron, Kenyeres Zoltán), 6. TRIÓ Egerszeg-ZTC (Kiss Kornél, Böjti Bence, Nemes Noel). F105: 5. TRIÓ Egerszeg-ZTC (Fehér Ferenc, Mitró Zoltán, Sárecz Lajos).

vissza az elejére


Remekeltek az OB-n az egerszegi úszók

Szekeres dorina másodperceket javult

n Debrecenben rendezték meg a felnőtt úszók országos bajnokságát, amelyen nagyszerűen szerepeltek az Europ Tec Zalavíz ZÚK versenyzői. A prímet az Amerikai Egyesült Államokban tanuló Szekeres Dorina vitte, aki három ezüst- és egy bronzérmet szerzett. A hátúszószámok nyolcas döntőjébe bekerült még Matyasovszky Dalma és Dudar Kata is. Ismerve a magyar úszósport erejét, óriási teljesítménynek számít az egerszegi versenyzők remeklése.

– Számomra nem jelentett meglepetést a lányok nagyszerű teljesítménye – hangoztatta Horváth Csaba, a klub vezetőedzője. – Már az ifjúsági bajnokságon is megcsillantották tudásukat. Sőt, szerepelhettek volna még jobban, de Dalma nem az ob-re, hanem egy újabb nemzetközi versenyre készült.
– Mi lehet a jó szereplés hozadéka? Hogy Egerszegen szerényebb körülmények között is remek szakmai munka folyik?
– Nagyon bízom benne, hogy lesz ennek kézzelfogható eredménye. Kiss László szövetségi kapitány már felfigyelt ránk. Remélem, a jövőben mi is kapunk anyagi támogatást, mint egy-két fővárosi klub, még ha nem is olyan nagyságrendűt. Bizakodom, hogy a téli időszakban Matyasovszky Dalmával az élen több sportolónkkal elutazhatunk melegövi edzőtáborba.

– Miként értékeli Szekeres Dorina teljesítményét?
– Dorina az első évi ismerkedés után az USA-ban felvette az ottani ritmust, sokat javultak időeredményei, és mentálisan is rendkívül erős lett. Nagyon örülök, hogy több versenyszámban is másodperceket javított eredményén.
– Dorina sikerei mit jelenthetnek a klubban sportoló tehetségek számára?
– Dorina eredményeinek mindenképpen kisugárzó ereje van, jelzi, hogy szorgalommal, kitartással messzire lehet jutni. Bizakodom, hogy eredményeink helyi szinten is jó visszhangra találnak és a támogatásunk is növekszik.

– Csak megerősíteni tudom Csabát – vette át a szót Szekeres Dorina. – Az USA-ban az első év valóban az ismerkedés jegyében telt. Alkalmazkodnom kellett az ottani életformához, felvenni a ritmust, az edzőket megismerni. Mikor a második évre visszamentem, már tudtam, mi vár rám, mentálisan is óriásit léptem előre.
– Mennyire zavarta, hogy Hosszú Katinka a hátúszásban is indult?
– Kicsit számítottam rá, de túltettem magam a dolgon. Engem az időeredményeim érdekeltek. Háton és vegyesen sikerült előrelépnem, és érzek magamban még annyi erőt, hogy tovább fejlődjek.
– Nem bánkódik, hogy a magyar csapat tagjaként nem lehet ott Barcelonában a vb-n?
– Ehhez háton Verasztó Evelyn eredményét kellett volna túlszárnyalnom. Bevallom, az USA-ban az elmúlt esztendőben a vegyes úszásra fektettem a hangsúlyt, s nem eredménytelenül, mellette maradt a hát. Különösebben nem vagyok csalódott. Várnak az új feladatok, érzem, hogy Amerikában még tudok fejlődni, jóval céltudatosabb vagyok.

vissza az elejére


Légiósstop az NB II-ben?

n Jó három hete készül a bajnokságra a ZTE NB II-es labdarúgócsapata. A felkészülést később kezdték meg az U–19-es csapattal az osztályozón szerepelt fiatal játékosok.

A lejárt szerződésű labdarúgók közül Frizonival, Bogunoviccsal kellett gyorsan nyélbe ütni a kontraktust. Mindketten két évre kötelezték el magukat. A sietség nem volt véletlen műve, ugyanis az MLSZ versenybizottsága az NB II-es versenykiírásába beépítette, amelyik klub július 12-e után légióst szerződtet, nem részesülhet a tévés közvetítések után járó jogdíjakból. Az említett időpontig egyedül Seye nem írta alá szerződését, így minden bizonnyal távozik a ZTE-től.
A magyar játékosok közül Máté két évre aláírt, Simonfalvi és Kocsis a hosszabbításról szóban már megállapodott a vezetéssel. Kocsárdi játékosként befejezi pályafutását, a jövőjéről hamarosan döntés születik. Az utolsó pillanatban Simon Antal vezetőedző kérésére leigazolták az Egertől a sérülése miatt szinte nem is játszó, 22 éves Marcus Vinicius Batista dos Santost. Az átigazolási szezon egyébként augusztus 31-ig tart, a bajnokság ekkor már javában zajlik.

Próbajátékosok is feltűntek a csapat háza táján, azonban sem a magyarok, sem a légiósok nem nyerték el a szakmai stáb tetszését. Az említett MLSZ-rendelkezés szerint már csak magyar játékosok igazolására van lehetőség, mivel a ZTE-nél nem akarják, hogy elvesszen a tévés jogdíjból befolyó pénz. Más kérdés, hogy a magyar piacon minőségi játékosokból már kevés szerződéssel nem rendelkező labdarúgó található. Érthető, hogy az utánpótlás-nevelés még jobban előtérbe kerülhet a kék-fehéreknél.
A ZTE a felkészülés során végig hazai környezetben készül, edzőtábor nem szerepel a tervek között. Az első hetekben napközis rendszerben készülnek.

vissza az elejére


Az Andráshida is elkezdte

n Megkezdte a felkészülést az augusztus közepén induló NB III-as bajnoki szezonra a Tarr Sprint Andráshida labdarúgócsapata. Az új rendszer szerint három csoporttal kezdődik a harmadosztályú pontvadászat.

Az első tréninget július 8-án vezényelte le a nyári szabadságot követően Dobos Sándor, a csapat mestere. Elmondása szerint az első időszakban heti négy alkalommal edz az együttes, de emellett természetesen edzőmérkőzéseken is pályára lépnek.
Eldőlt, hogy a bajnokság során a következő csapatok ellen kell pályára lépniük: Videoton II., Győri ETO II., Haladás II., Csákvár, Újbuda, Veszprém, Mosonmagyaróvár, Dorog, Budaörs, Csepel, Diósd, Körmend, Nagyatád, Tököl.
Az ellenfelek ismeretében Dobos Sándor elmondta, hogy erős szezon elé néznek az idényben, ezért a keret mindenképpen erősítésre szorul. Emellett az MLSZ új ösztönzőrendszerét – mely szerint két fiatal, 17–19 éves játékosnak a pályán kell lennie – is szem előtt kell tartani. Egyelőre annyi bizonyos, hogy Babina Erik Nagyatádon folytatja pályafutását. Az eddigi érkezők között van a ZTE saját nevelésű és az elmúlt szezont Kanizsán töltő játékosa, Mavolo Paolo, a kék-fehérek U–19-es csapatának szélsője, Halász Dániel, valamint a Komárom korábbi játékosa, Simigla Attila. Ezenkívül még 3–4 labdarúgó érkezhet Andráshidára.

vissza az elejére