Szerény anyagi háttérrel A bajnokság közben állt össze a csapat Értékel a távozó kapitány Viharos vidékbajnokság Több, mint juniális Fejlesztések
a jégcsarnokban

Szerény anyagi háttérrel

Eredményes idényt zárt a tarr andráshida

n Tarr Andráshida SC labdarúgócsapata nagyszerűen teljesített az NB III Nyugati csoportjában. A megyeszékhelyi együttes az egyik legkisebb költségvetéssel rendelkezett a csoportban, ennek ellenére 50 pontot szerezve erős középcsapatként a hetedik helyen zárta az idényt.

– Maximálisan elégedett vagyok a csapat teljesítményével – kezdte értékelését Dobos Sándor edző. – Csoportunk a három közül a legerősebb volt. Itt játszottak a Puskás Akadémia és az MTK második vonalának tagjai mellett az NB I két élcsapatának, a Ferencvárosnak és a Videotonnak tartalékjai. A Ferencvárost kivéve mindegyiket legyőztük. Az egykor NB I-es Tatabánya és ETO FC szintén itt játszott. Nem beszélve a feltörekvő Mosonmagyaróvár, Dorog együtteséről. Ebben a mezőnyben hetediknek lenni mindenképpen nagyszerű tettnek számít.
– Főleg úgy, hogy a téli szünetben anyagi okok miatt több meghatározó tudású játékos távozott...
– Már a bajnokság elején anyagi gondokkal kellett szembenéznünk, egyik szponzorunk visszalépett. Ennek ellenére az őszi idény során is nagyszerűen szerepeltünk. Nagy kérdés volt, mit hoz számunkra a tavasz. A távozók helyére lépők maximálisan helytálltak. A csapat gyorsan összeállt, és mentálisan is erős lett. Többször fordítottunk vesztett helyzetből, szereztünk pontokat a hajrában.
– Miért?
– A mentalitás jó fizikummal párosult. Taktikánk része volt, hogy az első 45 perc során fárasszuk az ellenfelet. A folytatásban jó fizikumunkban bíztam, ami rendre bejött. Nem véletlenül fordítottunk az utolsó mérkőzésünkön is 0-2-ről.
– A külső szemlélő számára úgy tűnt, hogy zárt védekezésből igyekeztek kontrázni…
– Ahol lehetett, feltoltuk a védekezésünket, nem a saját
16-osunkon védekeztünk, túl kockázatos lett volna. Természetesen, ha ellenfelünk beszorított minket, hátrébb csúszott a védekezésünk. A tavasz során odáig jutottunk, hogy bármely csapat ellen a győzelem reményével léphettünk pályára.
– A szezon során az 5–6 alapember mellett a többieket rendre forgatta…
– Célom volt, hogy mindenki érezze, hogy számítok rá. Minden játékost igyekeztem tűzben tartani. Nyilván, aki jobban teljesített, több játékpercet kapott. A csapatnak megvolt a váza, a védelemben Török, a középpályán Kovács Gy., elől Tóth L., hozzájuk csatlakozott a ZTE-től kölcsönbe érkező Szegleti és Bíró. A ZTE kölcsönjátékosainak többsége sokat segített Andráshidán.
– A sikeres idény után mit hozhat a jövő?
– Remélem, hogy a vezetésnek sikerül jó csapatot összehoznia. Ehhez egyezség kell az önkormányzattal, a szponzorokkal, szakmai téren pedig megállapodás a ZTE-vel az ott kevés lehetőséget kapó labdarúgók kölcsönadásáról. Reménykedem, hogy a következő idényre is jó csapat lesz Andráshidán. Idén is bizonyítottuk, hogy az NB II-es ZTE mellett egy NB III-as csapatot is elbír a város. Akarat kérdése az egész.

vissza az elejére


A bajnokság közben állt össze a csapat

Nem csalódás a bronzérem a zte rk-nál

n A város első NB I-es csapata volt a ZTE férfi röplabdaegyüttese, aztán hosszú időre eltűnt a sportág Zalaegerszeg sportpalettájáról. A csapatot pár éve Merth Atilla elnök vezetésével újjászervezték.

Az anyagi és a szakmai háttér az NB II-es szereplést teszi lehetővé. A lelkes, kitartó társaság a tavalyi bajnokság során ezüstérmes lett a Szeged mögött, idén nagy csatában szerezték meg a bronzérmet a Szombathelyi ESE előtt.
– Idén is megszerezhettük volna a második helyet – vélekedett Domokos Lajos, a ZTE RK edzője. – Sajnos, a felkészülés során csak egymás ellen tudtunk gyakorolni, hiányoztak az edzőmérkőzések. A csapat összecsiszolása a bajnokságra maradt, az idény elején több találkozót elvesztettünk, mert hiányzott az összeszokottság. Idén sajnos a sérülések sem kerülték el a csapatot, ami szintén hátráltatta a jobb szereplést. A hatcsapatos mezőny játékereje is kiegyenlítettebbé vált. A dobogóért végig harcban voltunk, és az utolsó fordulóban sikerült megszerezni a bronzérmet. A már említett tényezők miatt harmadik helyünk legalább annyira értékes, mint a tavalyi ezüstérmünk.
A bajnokság során a ZTE RK tíz győzelmet aratott, legtöbbször 3:2-re nyertek. A vereségek száma is tíz, itt is a 3:2-es szettarány dominál. A bajnokságot idén is a Szeged együttese nyerte, a Tisza-partiakat egyszer sikerült legyőznie a ZTE-nek a bajnokság során. Az NB II-ben továbbra is torna rendszerben bonyolódik a bajnokság, amely hátrányt jelent a ZTE RK-nak. Amatőr csapat lévén nem tudnak annyit edzeni, és nem sikerült felvenni a versenyt a három egyetemi csapattal, ahol napi tréningek vannak. A változáshoz szükség lenne, hogy az NB II létszáma emelkedjen, ami nehezen képzelhető el. A röplabda nem tartozik azon sportágak közé, amelyek pénzügyi forráshoz juthatnának a társasági adóból. A vezetésnek keményen meg kell küzdenie a működéshez szükséges forintokért.
– Jövőre is indulni akarunk az NB II-es bajnokságban, sőt szeretnénk előrelépni – hangoztatta Domokos Lajos. – Terveink már vannak a csapat megerősítésére, de neveket még nem mondanék. Jó lenne, ha változna a bajnokság lebonyolítása is, ami segítené előrelépésünket. Az NB I-be jutásnak még nem jött el az ideje, ehhez nem adottak a feltételek.
A sportág a termi idény után a kivonul a szabadba. A játékosok többsége strandröplabdatornákon szerepel a nyár során.

vissza az elejére


Értékel a távozó kapitány

Remélem, még visszatérhetek

n Befejeződött a labdarúgó-bajnokság az NB II-ben, a feljutás idén sem sikerült a ZTE FC csapatának. Elmondható, hogy a téli szünetben második helyen álló zalaiak nagy lehetőséget szalasztottak el. A szezon során a ZTE-nél minden szinten történtek változások. Egy biztosnak tűnő pont volt a kék-fehéreknél Simonfalvi Gábor csapatkapitány. Sokak meglepetésére a kapitánynak nem kínált szerződést a vezetés.

– Kezdjük a bajnoksággal. Milyennek értékeli a ZTE FC szereplését?
– Vegyes érzelmek bujkálnak bennem – vélekedett Simonfalvi Gábor. – Az elmúlt évhez képest sikerült előrelépnünk, több pontot szereztünk, bronzérmesek lettünk. Fejlődött a csapat. Végig harcban voltunk az NB I-be jutásért, sajnos elbuktuk. Innen nézve már csalódás a bronzérem. A meccs végén az Ajka ellen csalódott voltam, de már tudok örülni a bronzéremnek.
– Hol úszott el a feljutás?
– A Mezőkövesd elleni hazai találkozó kívánkozik az élre, ha legalább egy pontot szerzünk, biztos vagyok benne, nem ér utol minket a Mezőkövesd. Fájó volt a Vác elleni hazai vereség, s hogy kétszer kikaptunk a Csákvártól. A Szeged elleni döntetlen volt az utolsó sorsdöntő hibánk, igaz, itt a játékvezető is tévedett. Egyértelműen mi ajándékoztuk oda a második helyet a Mezőkövesdnek.
– A kudarc képzeletbeli „tortáját”, miként szeletelné fel a játékosok, a szakvezetés, klubvezetés között?
– Nem vágnám fel, ha feljutottunk volna, a siker „tortája” is közös lenne.
– A bajnokság befejezése után kapta a rossz hírt, nem kínált szerződést a vezetés…
– Ez elég fájó számomra. Tudom, nem én vagyok az első és utolsó saját nevelésű játékos, aki nem kap új kontraktust, mással is előfordult már. Szerettem itt játszani, amikor pályára kerültem, mindent megtettem a ZTE sikeréért. Teljes erőbedobással játszottam a klubért. Amikor a ZTE bajba került az elmúlt évek során, nem léptem le a süllyedő hajóról, maradtam. Annak ellenére, hogy más csapat hívott. Rá kellett jönnöm, a hűség nem kifizetődő.
– Indokolta a vezetés, miért nem kap újabb szerződést?
– Maradjon a mi titkunk.
– Milyen érzésekkel távozik a ZTE FC-től? Vannak már megkeresései?
– Itt nevelődtem, miért kéne haragudnom a klubra. Sokat kaptam a ZTE-től, adtam is. Váratlanul ért a dolog, igazából nem készültem rá. A szépre fogok emlékezni, remélem lesz csapatom. Igaz, már közel járok a harminchoz, de bizakodok, hogy még visszatérhetek a zalaegerszegi csapathoz.

vissza az elejére


Viharos vidékbajnokság

n Az atléták 29. nyílt vidékbajnokságát szombat délután még sikerült száraz időben megnyitni, azonban nem sokkal később a vihar miatt félbe kellett szakítani a versenyt. Végül a vihar elültével még sötétedés előtt, de végig esőben sikerült megrendezni valamennyi versenyszámot. Sajnos, a külső körülmények nem tették lehetővé senki számára sem kimagasló eredmény elérését.

A rendező Zalaszám ZAC elsősorban a 200 m-en hatalmas csatában első Csóti Jusztina – a végig vezető Ferenczi Melindát (szintén Zalaszám ZAC) a célban sikerült megelőznie – és vidékbajnoki címének örülhetett. A kettős győzelmet 24,87 illetve 24,89 mp-es teljesítménnyel érték el. Rajthoz állt a magyar női 4x100 m-es utánpótlás-válogatott váltó is Csóti Jusztinával és Ferenczi Melindával. A versenyt meg is nyerték, de a vizes, csúszós pályán nem volt esély a világbajnoki kiküldetési szint elérésére. A győztes idő: 47,21 mp volt.
Hári Anna és Szőke Anett jóvoltából két ezüstérmet is zalaegerszegi atléta nyakába akaszthatott a verseny főszponzora. Hári 100 m gáton 15,13 mp-es idővel, míg Szőke 155 cm-es magasság teljesítésével lett ezüstérmes. Veiland Violettáé lett a Zalaszám ZAC hatodik érme. Ezúttal bronz járt a 13,51 m-es súlylökő teljesítményért.

vissza az elejére


Több, mint juniális

Nem csalódás a bronzérem a zte rk-nál

n  Asztalitenisz Juniális néven szervezett programot szombatra és vasárnapra a nemrég alakult EVO Asztalitenisz Klub. A rendezvény keretében avatták fel az EVO Ipari Parkban (volt Műbútor Zrt.) kialakított új, önálló asztalitenisz-csarnokot, ahol számos érdeklődő mellett többek között megjelentek a nyolcvanas-kilencvenes évek sikeres egerszegi női és férficsapatainak játékosai.

A házigazda Stanka László, az új klub elnöke és a névadó cég vezetője röviden felidézte az asztalitenisz-csarnok létrejöttének hátterét kiemelve, hogy ennek létrehozásával biztosítani szerették volna a helyet mindenkinek a sportolásra. Az vezérelte szándékukat, hogy legyen egy hely, amely a sportág számára egyfajta bázisul is szolgál.
Az eseményen jelen lévő Vigh László országgyűlési képviselő beszédében örömét fejezte ki, hogy van olyan magánvállalkozó, akinek fontos egy sportág feltámasztása, egyben reményét fejezte ki, hogy a tömegsport számára is vonzó hely lesz ez az új létesítmény.
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is azt emelte ki: szerencsére, a városban sok olyan vállalkozó van, aki fontosnak tartja, hogy valamit visszaadjon a közösségnek. Mindenkit arra biztatott, ha teheti, hasonlóképp támogasson egy-egy ügyet, amely az itt élőknek is fontos.
Az eseményre meghívott Klampár Tibor világbajnok asztaliteniszezőt óriási taps köszöntötte.
– Nagyon remélem, hogy sok gyerek jön majd ide, és közülük sok jó játékos lesz később. Mindig öröm ilyen rendezvényen részt venni, hiszen ez a sportág javát szolgálja – mondta Klampár Tibor a bemutatója előtt.
A sportág hazai legendája a bemutató keretében megmutatta, miért is lehet az asztalitenisz vonzó a fiatalok számára. Egy-egy szép labdamenetet követően – melyet partnerének, Németh Dávidnak közreműködésével mutatott be – hosszan zúgott a taps.
A kétnapos Asztalitenisz Juniálison nagyon sokan vettek részt, ami jelzi, hogy a sportág iránt változatlanul komoly az érdeklődés, csupán arra van szükség, hogy a háttér legyen biztosítva hozzá.

vissza az elejére


Fejlesztések a jégcsarnokban

n Második üteméhez érkezett a zalaegerszegi jégcsarnok modernizálása, melynek során két új öltözőt valamint konditermet adtak át.

 

A csarnok így már hat öltözővel rendelkezik, ezzel komolyabb nemzetközi tornák megrendezésére is alkalmassá vált. Hamarosan kicserélik a palánkrendszert és érkezik egy jégkészítő gép is.

 

 

 

 

vissza az elejére


k