Zalaegerszegért díj Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Zalaegerszegiek! Döntésekről Zegasztár – 6

Együtt a díjazottak csoportja Balaicz Zoltán polgármester társaságában.

Az elmúlt 23 évben, az idei díjazottakat is beleszámolva összesen 198 magánszemély, közöttük 7 külföldi és 33 szervezet vehetett át Zalaegerszegért díjat – hangzott el az ünnepi rendezvényen a város dísztermében.

A kitüntetetteket és a meghívott vendégeket Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, hangsúlyozva: a becsületes munkát, a szorgalmat, a kitartást és a példamutató életet ismeri el a város a Zalaegerszegért díjjal. Fontosak azok a személyek – fogalmazott a polgármester –, akiket példaképként lehet a fiatalok elé állítani, és akik öregbítik a város hírnevét.
Az idei év Zalaegerszegért díjasai: Frimmel Gyula, Harmatos László, Nagy Ferenc, dr. Máhr Károly, Piotr Przytoczki, Sándorné dr. habil. Kriszt Éva, Schreiner Jenő, Vajda László, dr. Zajzon Géza és a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar.
 

 

 

 

vissza az elejére


Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves                 Zalaegerszegiek!

„Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében nagy tisztelettel és sok szeretettel köszöntök minden kedves olvasót Babits Mihály gondolatával, azt remélve, hogy valamennyien tartalmas esztendőt tudhatnak maguk mögött, melynek emlékeiből, élményeiből, eredményeiből merítve remény- és örömteli új évnek néznek elébe.
Advent időszakában, karácsony közeledtével béke és szeretet járja át szívünket, és még ebben a nyugalmas, meghitt hangulatban lépünk át a következő évbe. Az óévtől való búcsú közeledtével az ember rendre számot vet, sorra veszi, mi minden történt az elmúlt hónapokban, és megfogalmazza további feladatait. Városunk a jövőben is a helyi gazdaság dinamikájának megőrzésére törekszik, miként azt eddig is tette: az elmúlt két évben több mint 3000 új munkahely létesült a zalai megyeszékhelyen, és 2017-ben az álláshelyek száma 1200 újabbal bővülhet. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy folytatódott a tavaly megkezdett munka, s rendkívül nagy a jelentősége annak, hogy megmaradt a lendület, hogy újabb beruházásokkal gyarapodhat a zalai megyeszékhely, hiszen csak akkor van esély az állandó fejlődésre, csak akkor juthat több pénz kultúrára, egészségügyre, sportra, ha erős a gazdaság. Jól tudjuk persze, hogy összefogás híján egy-egy elképzelés önmagában kevés lenne, csakis közös munka eredménye mindaz, ami eddig megvalósult, és ami 2017-ben jön majd létre. Mindezért köszönet jár mindenkinek, aki segíti a várost. A cél közös: olyan erős és fejlődő Zalaegerszeg, ahol mindenki megtalálja a számítását, a jövőjét, ehhez a továbbiakban is számítok mindenki támogatására, hiszen álmainkat csak együtt, összefogással válthatjuk valóra!
Az ünnepek gyorsan tovaszállnak, de ne engedjük el a megélt pillanatokat, mindennap szükségünk lehet a karácsony varázsára, a nyugalom, a szeretet és a bölcsesség iránymutatására. Ennek jegyében kívánok áldott karácsonyi ünnepeket és békés, boldog új esztendőt!
 

Balaicz Zoltán
polgármester

 

 

vissza az elejére


                                                Döntésekről

n A város közgyűlése múlt heti ülésén döntött arról, hogy Zalaegerszeg Innovációs Díja kitüntetést a Csejtei Fém-Vill Kft. és a Timbertech Kft. kapja, az elismeréseket január 6-án, Zalaegerszeg újévi fogadásán vehetik át.

A Kultúra Mecénása Díjat a Baki Agrocentrum Kft.-nek ítélte oda a testület, a kitüntetést a kultúranapi rendezvények keretében vehetik át. Minderről Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta a sajtó képviselőit a közgyűlést követő sajtótájékoztatóján. Szólt a legfontosabb döntésekről, a városi cégek üzleti terveiről, személyi döntésekről. A Vásárcsarnok élére továbbra is a jelenlegi vezetőnek, Horváth Istvánnak szavazott bizalmat a közgyűlés. A Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. élén sem lesz változás, továbbra is Oláh Gábor marad a vezérigazgató. A Zala-Depo Kft. ügyvezetője, Gecse László nyugdíjba vonul, utóda Horváth Márton lesz, aki jelenleg a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője, egyelőre mindkét feladatot viszi tovább.
Néhány díj emelkedik jövőre: így a közétkeztetésé is, a rezsiköltség mintegy 5 százalékkal, a térítési díj mindössze 1,1 százalékkal. Az önkormányzati lakások bérleti díja 4 százalékkal emelkedik, a kegyeleti szolgáltatások árai változatlanok maradnak. Újabb vállalkozások fejlesztéséhez adott a közgyűlés támogató nyilatkozatot, ennek részleteiről lapunk múlt heti számában olvashattak.

 

 

vissza az elejére


                                                                                Zegasztár – 6

n Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Zegasztár tehetségkutató verseny, amelyre 2017-től már általános iskolások is jelentkezhetnek – tájékoztatta lapunkat Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető.

Hozzátette: az elmúlt öt alkalommal közel ezer fiatal lépett színpadra és mutatta meg, miben tehetséges. A Zegasztárban láthattuk Vohner Dóra és Merics Nikoletta énekeseket, Végh Márk szavalót, akik azóta is szerepelnek rendezvényeken.
A városi elődöntők jövő év márciusában lesznek, a Zegasztár gálára pedig május 13-án, szombaton kerül sor. Szeretnék, ha a zsűriben országosan elismert szaktekintély is részt venne, illetve a gálára is várnak ismert előadókat.
 

                                                                               vi. zegasztár 2017.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Humánigazgatási Osztálya és a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. az előző öt, nagysikerű városi tehetségkutató versenyfelhívását követően ismét felhívást tesz közzé
a zalaegerszegi általános iskolák és középiskolák tanulói számára
„ZEGASZTÁR 2017”
címmel az alábbi kategóriákban:

1. könnyűzene 6. népi tánc
2. komolyzene 7. modern- és társastánc
3. népzene 8. szépirodalom (vers, novella)
4. versmondás – prózamondás 9. képzőművészet (rajzok, festmények, kisplasztikák stb.)
5. színjátszás

A versenyre 2 korosztály jelentkezhet:
1. általános iskola 2. középiskola

A városi elődöntőkre a jelentkezési határidő: 2017. március 3. (péntek)

A városi elődöntőkre – amelyek tervezett időpontjai április 01. (szombat), április 08. (szombat) és április 22. (szombat) – a Zalaegerszegi Televízió Stúdiójában 19.00 órakor főműsoridőben kerül sor élő televíziós adás keretében.
A zsűri döntése és a közönségszavazatok alapján kategóriánként 4 versenyző jut be a Zegasztár Gálára (1–2–3. helyezettek és közönségdíjasok).

A ZEGASZTÁR GÁLA május 13-án (szombat) 18.00 órakor a Hevesi Sándor Színházban szintén élő televíziós adás keretében kerül megrendezésre Zalaegerszeg város első írásos említésének 770. évfordulóján, Zalaegerszeg Város Napjának kiemelt rendezvényeként.
Itt kerülnek átadásra a díjak – 1–2–3. helyezettek – és a közönség és a televíziónézők SMS-szavazatai alapján a verseny fődíja a 2017. évi Zegasztár cím elnyerőjének.
Előzetes tárgyalásaink alapján a zsűri elnöke országosan ismert és elismert sztár lesz, illetve a Zegasztár Gálára elfogadta a meghívásunkat a könnyűzenei élet egyik meghatározó alakja, aki színpadra is fog lépni.
A jelentkezéseket intézményenként összesítve Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánigazgatási Osztályára (Zalaegerszeg, Kossuth u. 17–19. IV/423.) kell benyújtani 2017. február 20-ig (hétfő).

 

 

vissza az elejére