Öko- és játszótér

Megújult az öveges-iskola belső udvara

n Évek óta tervezték az andráshidai Öveges-iskola belső udvarának hasznosítását. Pályázat hiányában lassacskán gyűjtötték hozzá a forrásokat, s az idei tanév végére közösségi játszóhelyet és ökoudvart sikerült kialakítani.

– b. k. –

Az avatáson Domján István igazgató elmondta, kihasználatlanul állt a belső udvar, időnként ünnepségek helyszíne volt, de egyébként nem töltött be funkciót. Célul tűzték ki ezért, hogy közösségi teret alakítanak ki, ahol gyermek és felnőtt egyaránt jól érzi magát, illetve ökoiskola révén a környezettudatos nevelést is szolgálja a fejlesztés. Így kerültek a térre padok, óriás sakk és dámajáték, ugróiskola, lábtengópálya, pingpongasztal, valamint az osztályok által gondozott egy-egy virágos láda és gyógynövényes kert, őshonos és díszfák, falikút. Az igazgató hozzátette, még további fejlesztéseket és finomításokat terveznek. Így színpadot építenének, bővítenék a belső udvar megközelítési lehetőségét egy pluszajtó nyitásával, illetve csapadékvízgyűjtővel hasznosítanák öntözésre az esővizet.
Az igazgató köszönetét fejezte ki a beruházás támogatóinak, akik akár pénzadománnyal, akár kétkezi munkával segítették a megvalósulást, így az önkormányzat, a tankerület, cégek, vállalatok és nem utolsósorban a szülők, barátok közös érdeme mindez.
Az avatáson köszöntőt mondott Balaicz Zoltán polgármester és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ vezetője. Kiss Kornél ferences atya pedig megáldotta az udvart.
Közreműködött az iskola énekkara és a másodikos néptáncosok.
Néhány diák vállalta, hogy a nyári szünet idején gondozza az ökoudvar növényeit.

 

 

vissza az elejére


Kedves Zalaegerszegiek!

Nemrég befejeződött az Egerszeg Fesztivál, városunk legnagyobb kulturális-gasztronómiai rendezvénysorozata. Nagy öröm számunkra, hogy a mintegy 100 programra kilátogató több tízezer zalaegerszegi jól érezte magát, kellemesen töltötte szabadidejét és szép élményekkel gazdagodott. A hozzánk látogató vendégek pedig, ha eddig nem, most bizonyosan megkedvelték városunkat, s reméljük, jövőre is szívesen térnek vissza.
A színes műsorkínálatban, helyi termék- és kézművesvásárban, étel- és italstandoknál ki-ki megtalálhatta a kedvére valót. Jóleső érzés volt látni az együtt sétáló fiatal és idősebb párokat, családokat, a közösen ünneplő baráti társaságokat, a hazatérő elszármazottak és az itt élő rokonok, ismerősök viszontlátás feletti boldogságát, hallani a magyar és idegen nyelvű elismerő szavakat, az élő város, a fesztivál lüktetését. Ebben a pár napban igazán úgy éreztük, hogy mindenki Egerszegre jött.
Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy minden sikeres rendezvényünk, minden eredmény, amit városunk elér, az egész közösség, Zalaegerszeg minden lakójának sikere. Hiszen lokálpatriótaként közös célunk a szülővárosunk, lakóhelyünk, szeretett otthonunk minél szebbé, élhetőbbé tétele, amit büszkén mutathatunk meg a nagyvilágnak. És az Egerszeg Fesztiválon idén is ez történt.
Szeretnénk ezért ezúton is megköszönni a belvárosban élők türelmét, valamint köszönetet mondani minden zalaegerszeginek, aki valamilyen formában, szervezőként, közreműködőként, támogatóként, kiállítóként vagy fellépőként segítette a rendezvénysorozat létrejöttét és lebonyolítását, és azt kívánjuk, hogy tartson ki ez a példás összefogás a mindennapokban is, mert egy esztendő múlva jön a következő Egerszeg Fesztivál!
fesztiváligazgató polgármester
Zalaegerszeg, 2017. június

 

 

vissza az elejére


Védőnői tanácsadás megváltozott helyszínen

n Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése c. TOP-6.6.1. számú pályázat keretében újabb egészségügyi alapellátási szolgáltatás helyszínéül szolgáló épület felújítása kezdődött el.

2017. június 1-től várhatóan 2017. szeptember 30-ig a területi védőnői ellátás helyszíne a felújítási munkálatok időtartamára átmenetileg az alábbiak szerint változik:

– 13. sz. védőnői körzetben (Zalaegerszeg, Göcseji u. 53.) az önálló védőnői tanácsadást Sifterné Doszpoth Andrea területi védőnő Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 8. szám alatti helyszínen látja el.
 

– 14. sz. védőnői körzetben (Zalaegerszeg, Göcseji u. 53.) az önálló védőnői tanácsadást Kutasiné Fazekas Anett területi védőnő Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 8. szám alatti helyszínen látja el.
 

– 15. sz. védőnői körzetben (Zalaegerszeg, Göcseji u. 53.) az önálló védőnői tanácsadást Mesterné Tóth Anikó területi védőnő Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 8. szám alatti helyszínen látja el.
 

– 16. sz. védőnői körzetben (Zalaegerszeg, Göcseji u. 53.) az önálló védőnői tanácsadást Bödőcs Erzsébet területi védőnő Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 8. szám alatti helyszínen látja el.
2017. június 1-től várhatóan 2017. augusztus 31-ig a területi védőnői ellátás helyszíne a felújítási munkálatok időtartamára ismét változik az alábbiak szerint:
 

– 17. sz. védőnői körzetben az önálló védőnői tanácsadást Oroszné Némethy Ágota területi védőnő Zalaegerszeg, Petőfi S. u. 21–25. szám alatti védőnői tanácsadóban látja el.
 

– 18. sz. védőnői körzetben az önálló védőnői tanácsadást Szteblák Tiborné területi védőnő Zalaegerszeg, Zalaegerszeg, Petőfi S. u. 21–25. szám alatti védőnői tanácsadóban látja el.
 

Kérjük a lakosságot, hogy az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele előtt a korábban megszokott telefonszámokon, vagy a helyszíneken kifüggesztett rendelkezésre állásról, azok esetleges változásáról tájékozódjanak.

 

 

vissza az elejére


Tisztelt Egerszeg-kártya-tulajdonosok!

n Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének az Egerszeg-kártyáról szóló 16/2003. számú önkormányzati rendelete 6. § (1) bekezdése kimondja, hogy az Egerszeg-kártya a kibocsátás napjától számított 1 évig jogosít a kedvezmények igénybevételére. Ezt követően a kártyát érvényesíttetni kell a nyilvántartás adatainak megerősítésével és az érvényesség évét tartalmazó hologramos bélyeggel. A kártyát az igénylő választása szerint egy, kettő vagy három évre lehet érvényesíttetni.
A kártyán lévő bélyeg a kibocsátás évét jelenti, a felragasztott bélyegek további egy évig jogosítanak kedvezmények igénybevételére. A lejárat éve az utolsó bélyeget követő év, a lejárat hónapja és napja pedig a vonalkód felett található dátum szerinti hónap, nap.
Például a 2017-es bélyeggel a kártya a 2018-as év vonalkód feletti hónap, napjáig használható.

 

 

 

vissza az elejére


Új helyen az építéshatósági osztály
 

n Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Építéshatósági Osztálya a hivatal Kossuth Lajos u. 17–19. sz. alatti épületből elköltözik.

Az Építéshatósági osztály 2017. június 6. napjától a Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3–5. szám alatti épület (volt földhivatali épületrész) II. emeletén végzi munkáját.
Az osztály telefonos elérhetősége és ügyfélfogadási ideje változatlan marad.

 

 

 

vissza az elejére


Tour de Hongrie: hamarosan Zalaegerszegen

n A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie első szakasza 2017. június 28-án, szerdán – a rangos viadal több mint kilenc évtizedes történetében először – Zalaegerszegen ér célba. A nemzetközi mezőny 6 versenynap alatt, 10 megyét érintve összesen 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig.

A Tour de Hongrie mezőnye 15 órakor indul Keszthelyről, és a Balatoni úton érkezik Zalaegerszegre. A városban a Batthyány Lajos–Budai Nagy Antal–Jákum Ferenc utcán keresztül haladnak majd a kerékpárosok, aztán a belső tehermentesítő úton keresztül a Hock János–Ola utca–Rákóczi Ferenc út vonalán kerekezik a mezőny a Kazinczy térre. A befutó vége kb. 18.00 és 18.30 között várható.
Az, hogy Zalaegerszegen lehet a körverseny első szakaszának befutója, nagy megtiszteltetés a város számára, egészen új élményt jelent majd, hogy az érdeklődők „testközelből” kísérhetik figyelemmel a nagyszabású megmérettetést. Ahhoz, hogy a nem mindennapi viadal igazán sikeres és népszerű legyen a zalai megyeszékhelyen is, illetve az első szakasz befutója méltó legyen a rangos viadal egészéhez, kérjük a városlakók, különösen a verseny zalaegerszegi útvonala mentén, környékén élők türelmét és megértését, hiszen a verseny idejére változik a város közlekedési rendje is.
A viadal, illetve a lezárás a következő utcákat érinti:
Hock János utca, Ola utca, Rákóczi utca, Kazinczy tér, Batthyány utca, Budai Nagy Antal utca, Jákum Ferenc utca, Munkácsy Mihály utca, Sütő utca, Várkör utca, Kölcsey Ferenc utca, Piac tér, Szeglet utca, Könyök utca, Kert utca, Vágóhíd utca, Nefelejcs utca, Szilágyi Erzséber utca, Kertész utca, Kabók Lajos utca, Falumúzeum utca, Béke utca, Perlaki utca, Malom utca, Muskátli utca, Mura utca, Rózsa utca.

 

 

 

vissza az elejére