Zalai kötődésű sakkozókkal Hazai siker a Kiss Róbert-emlékversenyen Ünnepeltek a férfi tekézők Hosszabbított a Trió Egerszeg Kft. A hétvége eredményei
 

Zalai kötődésű sakkozókkal

A visszajutás a cél a csuti hydrocomp sk-nál

n Az elmúlt idényben nagy küzdelemben, de búcsúzott az NB I A csoportjától a Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp sakkcsapata. Mindkét feljutó vállalta a szereplést a legjobbak között, így a Csuti a jobb kieső címén sem maradhatott a legjobbak között. A viszonylag későn – október végén – kezdődő bajnokságban az egerszegiek az NB I B csoportjában szerepelnek.

– A különböző világversenyek miatt kezdődik később a csapatbajnokság. Korosztályos vb-k zajlottak le, jön a felnőttcsapatok Európa-bajnoksága is, a létszám is tizenkettőről tízre csökkent, így nem kell sietni a lebonyolítással – adta meg a választ a későbbi kezdésre Horváth Tamás, a Csuti szakmai vezetője, játékosa.
– A kiesést követően történt változás a játékoskeretben?
– A felnőttek közül Szabó és Czebe távozott, feljutásunk esetén visszatérnének hozzánk. Az ifjúsági táblán szereplő tehetséges Kozákot a DVTK igazolta le. A miskolciak idén nagyon beerősítettek. Az A-csoportban bejelentkeztek a Kanizsa mellett a bajnoki címre.
– A cél az azonnali visszajutás?
– Természetesen, amelyet javarészt helyi erőkkel kívánunk megvalósítani. Csak Vajda az a játékoskeretben, aki nem rendelkezik egerszegi kötődéssel.
– Változik a bajnokság lebonyolítása...
– A világversenyekhez hasonlóan nem a táblapontok számítanak majd, hanem a győzelmek. Egy csapat bármekkora különbséggel nyer, két pontot kap, döntetlen esetén egy pontot, vereség esetén nullát. Az egyes táblákon elért eredmények azonos pontszám esetén a bajnokság végén számítanak.
– Nagyon oda kell figyelni a bajnokság során, hullámvölgyek nem engedhetők meg...
– Így igaz, de a jelenlegi játékoskeretünket alkalmasnak tartom a visszajutás kiharcolására.
– Az NB I A csoportjából főleg azért estek ki, mert nem volt kellő számú légiósuk, anyagi okok miatt. Pénzügyileg rendben lesz az idei bajnokság?
– Névadó szponzorunk, a Hydrocomp Kft. továbbra is támogat minket, a várostól is több anyagi segítséget kapunk. Úgy tervezzük, hogy takarékosan gazdálkodva visszajutás esetén is maradna egy kis pénzünk. Jobb anyagi kondícióval várhatnánk az élvonalbeli szereplést.
– A nyitányon a Tapolca Rockwool VSE vendégei lesznek. Mit vár a mérkőzéstől?
– Egy jó képességű csapat ellen ülünk asztalhoz, de nem lehet más célunk, mint a győzelem, ha vissza akarunk jutni.

 

 

 

 

vissza az elejére


Hazai siker a Kiss Róbert-emlékversenyen

Sokan maradtak távol

n A ZTE Súlyemelő Klub szervezésében került megrendezésre Zalaegerszegen az immár hagyományos Kiss Róbert-emlékverseny utánpótlás-, csapat- és egyéni súlyemelőverseny. A viadalon közel negyvenen indultak.

A szervezők nagy bánatára az utolsó pillanatban több klub lemondta a részvételt A csapatversenyre meghívott sportegyesületek anyagi problémákra hivatkozva maradtak távol. Így három háromfős (egy felnőtt- és két utánpótláskorú versenyzők) csapatok indultak. Az első helyért végig szoros csata volt.
A verseny megnyitóján köszöntették Vörös Zoltánt, a ZTE SK tiszteletbeli elnökét hetvenötödik születésnapja alkalmából.
Csapatverseny végeredménye: 1. ZTE SK 652 pont, 2. Haladás VSE I. 637, 3. Haladás VSE II. 611.
A ZTE SK versenyzőinek eredményei. Ifjúsági. 69 kg: Varga Kristóf 135 (60+75) kg. 94 kg: Molnár Szabolcs 138 (55+83) kg. Felnőtt. 89 kg: Takács Tamás 207 kg (92+115) kg.
Az egyéniben elért zetés eredmények.
Leányok: 36 kg: 1. Papp Sára 36 pont. Fiúk: 56 kg: 1. Varga Martin Csongor 89 pont. Serdülők: 56 kg: 1. Rácz Gergő 100 (45+55) kg. Juniorok: 62 kg: 1. Rácz Dániel 130 (55+75) kg. Férfiak: 94 kg: 1. Mihályka Tibor 225 kg (95+130) kg. Nők. 90 kg: 1. Danicser Anita 117 kg (54+63) kg.
A legjobb női versenyzőnek (Sinclair-pontszámítás alapján) Geröly Lilla (Haladás VSE), a férfiaknál ifj. Takács Tamás (ZTE SK) bizonyult. A legjobb utánpótláskorú versenyző díját Lázár Dominik (Haladás VSE) kapta.

 

 

 

 

vissza az elejére


Ünnepeltek a férfi tekézők

n A közelmúltban a ZTK FMVas férfi tekecsapata fennállása során először hódította el a világkupát. A klub névadó szponzora vacsorát adott a győztes csapat tagjai, vezetői részére, amelyre meghívták a város vezetőit is.

Takács László elnök idézte fel az emlékezetes napokat. Elmondta, hogy már többször szerepeltek ezen az eseményen, de a 4. helynél előrébb nem sikerült végezniük. A vk-győzelem a klubcsapatok számára a legrangosabb cím, olyan, mintha egy nemzeti együttes világbajnok lenne. A csehországi eseményt 15 ország közvetítette valamilyen módon. Az aranyérem azt is jelenti, hogy a BL-ben kedvezőbb sorsolást kapnak. Céljuk ott is a négyes döntőbe kerülés.
Balaicz Zoltán polgármester hangoztatta, hogy nemrég még a bajnoki cím ünneplése kapcsán találkoztak. A kupagyőzelemmel nem csak a klub, hanem a város hírnevét is öregbítették. A 60 ezres lélekszámú városok közül minden bizonnyal kevésnek adatik meg, hogy világkupagyőztes csapattal rendelkezzen. Makovecz Tamás, az oktatási, kulturális és sportbizottság elnöke gratulált a tekézők eredményeihez. Véleménye szerint a ZTK FMVas a város legjobb csapata.
Mészáros József, a névadó szponzor ügyvezetője a gratuláció mellett elmondta, hogy a ZTK FMVas a városban kinövi a támogatási keretet. Jó lenne a város segítségével új forrásokra szert tenni.

 

 

 

 

vissza az elejére


Hosszabbított a Trió Egerszeg Kft.

Már öt éve elégedettek egymással

n Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy újabb egy évre meghoszszabbította névhasználói szponzori szerződését a Trió Egerszeg Kft. a Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Clubbal.

– Aki a jövőt építi, a jelent erősíti – mondta bevezetőjében Simon Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója. – Az, aki a jelenben sikeres, az gondol a jövőre is, így van ezzel a Tiró Egerszeg Kft. is. Nagy örömükre szolgál, hogy immár ötödik éve támogathatják a ZTC-t. Mindkét fél elégedett egymással, ezért is tart már ilyen hosszú ideje a kapcsolat.
Fehér Ferenc klubelnök, edző, arról beszélt, hogy idén ünnepelték 25 éves megalakulásukat. Az elmúlt negyedszázad történéseit könyvben örökítették meg. Számunkra fontos a szakma, a versenyeztetés mellett a sportág népszerűsítése, megismertetése is. Az egyesület tagsága 120 fő körüli, mintegy kilencvenen rendszeresen versenyeznek. Fekete Ágoston személyében tájkerékpárban válogatott versenyzővel rendelkeznek.
Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta, hogy az egykori alapítók jól dolgoztak, hiszen huszonöt éve működik a klub. Nemcsak működik, eredményeket ér el, sportolást biztosít a fiatalok számára és öregbíti a klub és a város hírnevét is. Hozzájárul az egészséges életmódra való neveléshez. A polgármester kiemelte, hogy a szerződésben két érték talál egymásra. A Trió Egerszeg az építőiparban, a ZTC a sportban teljesít kiválóan.
A sajtótájékoztató végén Simon Zoltán és Fehér Ferenc aláírta a szponzori szerződést.

 

 

 

 

vissza az elejére


 

A hétvége eredményei

 

JP Autó Jászberényi KSE–Zalakerámia ZTE KK 73-82 (17-23, 18-20, 20-23, 18-16). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Jászberény.

ZTE NKK–PEAC Pécs 60-56 (18-18, 14-18, 20-5, 8-15) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg.

ZTE ZÁÉV TK–Rákoshegyi VSE I. 7:1 (3194-3077) Szuperligás női tekemérkőzés. Zalaegerszeg.

ZTK FMVas–Kaposvári Közutasok 8:0 (3533-3016) Szuperligás férfi tekemérkőzés. Zalaegerszeg.

ZTE FC–Soroksár SC 2-0 (1-0) NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg.

Tarr Andráshida SC–Pénzügyőr SE 3-1 (1-0) NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg-Andráshida.

Göcsej SK–Agenta Girls Szekszárd FC 1-4 (1-2) NB I-es női futsalmérkőzés. Zalaegerszeg.

Egerszegi KK–Körmendi DMTE 24-22 (13-10) NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Zalaegerszeg.

 

 

 

 

 

vissza az elejére