Szép és energiatakarékos Őszi zöldhulladékgyűjtési akció    

 

Szép és energiatakarékos

Belső felújítással folytatódhat a nővérszálló korszerűsítése

n A tetőn lévő napelemek és napkollektorok már a nyár óta felkeltik az arra járók figyelmét a nővérszálló megújult épületén, ahol az elmúlt pénteken sajtótájékoztató keretében ismertették a beruházás részleteit. Jó esély van arra is, hogy a nem helyi egészségügyi dolgozók lakhatását segítő szálló belülről is megszépülhessen.

– liv –

A több mint 30 éves épületen általános karbantartásokat végeztek csak, jelentősebb felújítás az erőforrások hiánya miatt nem történhetett ez idáig. A megnyugtató megoldást a KEHOP-programon elnyert 136 millió forintos támogatás hozta, melyből végrehajthatták a teljes külső korszerűsítést az igencsak elavult épületen, tudtuk meg dr. Halász Gabriellától, a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház főigazgatójától.
A teljes homlokzatnak megújításával, a nyílászárók cseréjével és az erkélyek beépítésével valóban szép külsőt kapott. A fejlesztésben fontosnak tartották az energiahatékonyság javítását, ezért az épület tetejére napelem-rendszert valamint napkollektorokat helyeztek el, egyrészt a villamos energia, másrészt a használati meleg víz biztosítása érdekében.
  A nővérszálló most egy modern színfoltja a város főutcájának, vélekedett a főigazgató, de ami számukra sokkal fontosabb, hogy a kórházban dolgozni kívánó orvosoknak, szakdolgozóknak, a háttérterületek munkatársainak méltó szálláshelyet tudjanak kínálni. Ezt ígéri a már előkészítés alatt álló belső rekonstrukció. A cél az, hogy az egyedülálló, vagy családos fiatalok az életüket is elkezdhessék a nővérszállóban, melynek bérleti díját a kórház önköltségen biztosítja számukra. Nagyobb helyiségek kialakítását éppen azért tervezik, hogy fiatal házaspárok, akár kisgyerekkel is, tudjanak itt néhány évig lakni.
A belső felújításra minden remény adott a Miniszterelnöki Hivatallal való tárgyalása eredményeként, fűzte hozzá Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. Várhatóan 130 millió forint áll majd rendelkezésre, hogy az épület helyiségei, a vizesblokkok teljesen megújulhassanak, illetve egyes szobák önálló fürdőszobát kaphassanak.
Balaicz Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hogy a TOP-programból a közelmúltban már megszépült egészségügyi, szociális és kormányhivatali épületek mellett a nővérszálló is új külsőt kapott. Mint mondta, a városházát sem akarják kihagyni a sorból, ezért a legutóbbi közgyűlésen 120 millió forintos külső felújítása mellett döntöttek.

 

 

 

 

vissza az elejére


Őszi zöldhulladékgyűjtési akció

kizárólag zalaegerszegi lakosság részére

Tisztelt Zalaegerszegi Lakosok!


A 2017. évi őszi zöldhulladék gyűjtése október 24. és november 10. között lesz a város azon területein, ahol a rendszeres, hetente történő zöldhulladékgyűjtés is megoldott.
A hulladékokat a következő módon kell kihelyezni legkésőbb a meghirdetett szállítási napon reggel 6.00 óráig:
– kivágott gallyakat, ágakat, bokrokat maximum 1,5 m hosszúságban, kötegelve,
– falevelet és füvet bezsákolva.
Azon városrészeken, ahol a gyűjtési akció azonos napra esik a rendszeres zöldhulladék-szállítással, ott természetesen a jelöléssel ellátott gyűjtőedény is kihelyezhető.

A begyűjtött anyagok komposztálásra kerülnek, ezért a gyűjtőszemélyzet csak a teljesen tiszta (kommunális hulladék, fólia-, törmelék- stb. mentes) zöldhulladékot veszi át, amelynek tisztasága a zsákok helyszíni kiürítésekor ellenőrzésre kerül!
A komposzt tisztasága érdekében a kiürített gyűjtőzsákot a helyszínen hagyjuk.
Fontos tudni, hogy a zöldhulladékok kizárólag a városrészenként meghirdetett napon helyezhetők ki, és kerülnek térítésmentesen elszállításra.
Felhívjuk a Tisztelt Zalaegerszegi Lakosok figyelmét, hogy lehetőség van házi komposztálóedény igénylésére, érdeklődni a Zala-Müllex Kft.-nél (Zala-Depo Kft. új neve, jogutódja) lehet, továbbá a város területén található kettő hulladékudvarban az aktuális átvételi feltételek betartásával térítésmentesen leadhatók a zöldhulladékok, illetve a fás szárú hulladékok.
Zalaegerszeg-Búslakpuszta: Tel.: 30/491-4908 Nyitvatartás: kedd–péntek 7.00–15.00, szombat 7.30–14.00 óráig, hétfő és vasárnap szünnap.
Parki úti Hulladékudvar (Zalaegerszeg volt szennyvíztisztító területén): Tel.: 30/239-4509 nyitvatartás: kedd–péntek 9.00–17.00, szombat 7.30–14.00 óráig, hétfő és vasárnap szünnap.

Gyűjtési napok

2017. október 24. kedd:  Kertváros (Nyugati határa a Göcseji u. páros oldala, Alsóerdei u., Keleti határa a Jánkahegy és a Mátyás Király utca, ennek az utcának a konkrét gyűjtése    később lesz)
 

2017. október 30. hétfő:  Andráshida, Hatház,  Vorhota–Erzsébethegy: kizárólag a Teskándi, Újhegyi és Erzsébethegyi utak
 

2017. október 31. kedd:  Zrínyi u. környéke Botfa Besenyő
 

2017. november 2. csütörtök:  Pózva Nekeresd  Neszele  Ságod – kivéve a Rigó, Patak, Szilvás, Orgona, Diófa, Vasvári Pál és Hajnóczy utcák
 

2017. november 3. péntek:  Becsali: Becsali u., Gyöngyvirág u., Gyümölcsös u., Izzó u. Bazita: Bazitai u., Toposházi u., Nimród u., Csáfordi forduló
 

2017. november 6. hétfő:  Páterdomb + Belváros keleti részéből Bocskai, Bethlen, Toldi utcák, Bíró Márton u. belvárosi része, Kinizsi u. belvárosi része
 

2017. november 7. kedd:  Csács (hegyi rész nélkül) Bozsok (hegyi rész nélkül)
 

2017. november 9. csütörtök:  Belváros nyugati része (Rákóczi u. a Falumúzeum utcáig, a Platán sor páratlan oldala, az Arany János utca, és az általa határolt terület).
Belváros keleti része: (Arany János utca és a tőle keletre fekvő utcák, Göcseji útról északra és a Zala folyótól délre eső terület, kivéve a Bocskai, Bethlen, Toldi utcák, Bíró Márton u. belvárosi része, Kinizsi u. belvárosi része) Kaszaháza Gólyadomb
 

2017. november 10. péntek:  Landorhegy, Ola, Hock J. útról nyíló mellékutcák a Falumúzeum utca és attól nyugatra (keleti határa a Platán sor páros és a Göcseji u. páratlan oldala,    nyugati határa a Kodály Z., Ősz u., Hegyközség és Helikon utcák).
Az Ebergényi utca a Dalos u. sarokig, valamint az Egerszeghegyi és a Nagycsarit utcák, + csak a Szívhegyi u.

 

 

 

 

 

vissza az elejére