Közgyűlés után Emlékezés ’56 hőseire Sajtóklub  

Közgyűlés után

n Sokan vannak, akik rászorultak lennének „szociális alapú” bérlakásra, azonban fizetőképességük korlátja miatt elesnek a lehetőségtől, hogy pályázatuk alapján lakást kapjanak – fogalmazott sajtótájékoztatóján Kiss Ferenc, az MSZP önkormányzati képviselője.

Szerinte több, a rászorultak által megfizethető lakbérű, szociális alapú bérlakásra lenne szükség Zalaegerszegen. Sok a hátrányos helyzetű család, akik saját hibájukon kívül vannak nehéz helyzetben. Azt szeretné, ha az önkormányzat foglalkozna az általa felvetett kérdéssel.
A reklámok, reklámhordozók (plakátok) elhelyezéséről szóló legújabb helyi rendelettel politikai döntés született, melynek elindítója Simicska-Jobbik kontra kormány-Fidesz. A városnak fel kellett mondania a Mahir Cityposter Kft.-vel a szerződéseket az óriásplakátok és a hengerplakátok esetében, hogy egy másik, a kormányhoz közelálló társaság kapjon lehetőséget – mondta Kiss Ferenc, hozzátéve: ha egyszer a belvárosban nem lehetnek ilyen plakátok, miért van a Kisfaludy–Ady utca sarkán politikai (Soros) plakát?
A képviselő szólt arról is, szeretnének tisztán látni az „Egerszeg Rádió” esetében. A helyi frekvencián miért a „Rádió 1” műsora hallható? Végül megjegyezte, a
TOP-os programok említésekor hozzá kellene tenni, hogy európai uniós forrásról van szó!

 

 

 

 

vissza az elejére


Emlékezés ’56 hőseire

 

n Zalaegerszegen az 1956-os megemlékezések október 23-án délelőtt kezdődtek. Először Szerencsés Rudolf, a Zalaegerszegi Forradalmi Tanács utolsó elnökének emléktábláját koszorúzták meg, majd a Kossuth utcai ’56-os kopjafánál csendes főhajtással emlékeztek a forradalom áldozataira.

 

Az ünnepi ökumenikus istentisztelet után a városi ünnepségre a hangverseny- és kiállítóteremben került sor, ahol Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondott ünnepi beszédet. Felidézte, hogyan hurcolták el és bántalmazták földművelő édesapját az ávósok. Beszélt arról is, milyen hatással volt rá egykori képviselőtársa Wittner Mária, aki ’56-os forradalmár volt, amiért 13 éves börtönbüntetést kapott. Mint mondta, azokról az évekről sokat mesélt neki a Parlament folyosóján.
Vigh László szerint a szabad Magyarországot, a keresztény, konzervatív polgári értékrendet meg kell védeni minden támadástól.
. . .
A Kossuth utcai kopjafánál a helyi ellenzéki szervezetek a délelőtt folyamán (MSZP, LMP, Együtt, DK) közösen emlékeztek az ’56-os forradalomra. A szónok Hóbor József tanár volt, aki emlékeztetett arra, hogy a világ odafigyelt az ’56-os eseményekre, a tudósítások címoldalra kerültek. Mint fogalmazott, tovább kell kutatni, mi volt ’56 forradalmának az oka, mert a „nép elégedetlenségére utalás nem elég”. Véleménye szerint a szabad kutathatósága ennek az időszaknak még hátravan.

 

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Sajtóklub

n A Zalaegerszeg Barátai Egyesület szervezésében az ECHO TV Sajtóklub résztvevői tartottak fórumot az elmúlt héten a Keresztury VMK-ban. Az eseményt megelőzően sajtótájékoztatót tartottak a vendégek – Bencsik András, Lovas István és Huth Gergely – részvételével.

Bali Zoltán, az egyesület elnöke elmondta, a civil szervezetet azért hozták létre, hogy azok, akik hasonlóan gondolkodnak az ország sorsáról, rendszeresen együtt lehessenek. Eddig 21 előadást szerveztek, és kétszer külföldi kirándulás is szerepelt a programjukban. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos jelezte, a fórummal nem kampányolnak, hiszen még nincs itt a kampány ideje, csupán a figyelmet szeretnék felhívni arra, hogy „Magyarországot újra megtámadták”, ezért nagyon fontos, hogy a nemzeti konzultáció kérdőíveit minél többen küldjék viszsza, jelezve, hogy egyetértenek a kormány politikájával. Jelenleg 2,2 millió ember támogatja a Fidesz-KDNP politikáját, a legutóbbi nemzeti konzultáció során mintegy 3,3 millió ember jelezte egyetértését a kormány politikájával.
A budapesti újságírók Soros Györggyel kapcsolatban azt mondták: hálózatot működtet, és a pénzével politikát akar csinálni. A Soros által támogatott civil szervezetek pedig az „adományokból kormányt akarnak buktatni”.

 

 

 

 

vissza az elejére