Jól rajtolt a ZTE NKK Bronzérem a masters Alpok–Adria versenyen Továbbra is a földön
 
Gaál négy aranya A hétvége eredményei

     Jól rajtolt a ZTE NKK

Koncentráció és fegyelmezettség

n A ZTE NKK NB I-es női kosárlabdacsapata jól elkapta a rajtot. A nyerhető mérkőzéseket hozták, jó úton haladnak, hogy a bajnokság előtt betervezett előrelépés megvalósuljon.

– Optimistán vágtunk neki a bajnokságnak, és ennyi győzelemmel kalkuláltunk a szezonkezdés előtt – hangoztatta Gáspár Dávid vezetőedző. – Nem akarjuk túlértékelni a történteket, a győzelmeket hazai pályán gyűjtöttük be, de örülünk a jó rajtnak. Óriási kihívás volt számunkra mindkét pécsi csapatot legyőzni. A Vasas ellen megmutatkozott, hogy csak maximális koncentrációval tudunk jól teljesíteni.
– A koncentráció, a fegyelmezettség lehet a legfontosabb a folytatásban is?
– Igen, a már említett Vasas elleni találkozón vezettünk már több mint húsz ponttal, aztán kiengedtünk, és felhoztuk az ellenfelet. Ilyennek nem szabad megtörténnie. A másik két győztes találkozón jól védekeztünk, 60 pont alatt tartottuk mindkét pécsi csapatot, ami nagyon jó. A támadásoknál akadtak inkább gondjaink.
– Milyen területen vár további fejlődést?
– Jó lenne a védekezést és a támadást egy szintre hozni, de ha jól védekezünk, és a végén nyerünk pár ponttal, az sem rossz. A különbségre sem árt ügyelni, mivel a végelszámolásnál ez is döntő lehet.
– Mennyire elégedett a játékosaival, okozott valaki csalódást?
– A lányokra nem lehet egy rossz szavam sem. Becsülettel dolgoznak, elvégzik a rájuk rótt feladatokat. Páran valós tudásuk alatt teljesítenek, de azon vagyunk, hogy őket is felhozzuk az általuk képviselt szintre. Ez egy hosszú folyamat, főleg mentálisan kell őket felépíteni. Természetesen a mi játékrendszerünkben is otthonosabban kell mozogniuk.
– Két kemény mérkőzés jön veretlen, nemzetközi porondon edződő csapatok ellen...
– A két találkozó megmutatja, mire vagyunk képesek, hogy valójában hol tart a ZTE NKK..
– Amennyiben a folytatásban is hasonlóan szerepelnek, megtörténhet az előrelépés?
– Nem szabad elfelednünk, hogy riválisaink nagy részét a bajnokság első felében fogadtuk, a második körben látogatók leszünk. Nagyon sokat számít az egymás elleni eredmény különbsége is. A szoros mezőnyben minden kosárnak döntő szerepe lehet. Mondom is a lányoknak, úgy van esélyünk az előrelépésre, ha végig teljes koncentrációval és erőbedobással játszunk.

 

 

 

 

vissza az elejére


Bronzérem a masters Alpok–Adria versenyen

n Az olaszországi Cervignano del Friuliban rendezték meg az Alpok–Adria masters súlyemelő csapatverseny, amelyen a magyar színeket a ZTE SK képviselte.

A zalaiakon kívül öt csapat indult: Veneto (ITA), Friuli Venezia Giulia (ITA), Niederösterreich (AUT), Szlovénia, Bosznia-Hercegovina. A ZTE masters súlyemelői ez évben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának anyagi támogatásával, ötfős csapattal vettek részt a rangos viadalon. Az erős nemzetközi mezőnyben szoros versenyben, egy ponttal lemaradva a másodiktól, a harmadik helyen fejezték be a versenyt.
A csapatverseny végeredménye: 1. Veneto (ITA), 2. Friuli Venezia Giulia (ITA), 3. ZTE SK (HUN), 4. Niederösterreich (AUT), 5. Szlovénia (SLO), 6. Bosznia- Hercegovina (BIH).
A ZTE versenyzőinek egyéni eredményei. Master A: 35–44 évesek, +90 kg: 1 Danicser Anita 118 (53+65) kg. Master A: 35–44 évesek, 62 kg: 2. Papp Péter 178 (80+ 98) kg. Master C: 55–64 évesek, 105 kg: 2. dr. Muhoray Árpád 155 kg (65+90) kg. Master D: 64 év felett, 85 kg: 4. Ábrahám Jenő 128 (53 +75) kg. Master D: 64 év felett 94 kg: 3. Ocskó Attila 133 (63+70) kg.

 

 

 

 

vissza az elejére


Továbbra is a földön

Jó pozícióban az andráshida

n A bajnokság megkezdése előtt a biztos bentmaradást tervezték a Tarr Andráshida SC együttesénél. Az NB III Nyugati csoportjában szereplő labdarúgói jelenleg az erős középcsapat pozícióját foglalják el a tabellán.

– Örülünk, hogy jól teljesítünk az évről évre erősödő NB III-ban – kezdte mondandóját Dobos Sándor edző. – Az eredményektől nem szállunk el, helyén kezeljük a dolgokat. Örvendetes, hogy nemcsak eredményesen, hanem jól is játszunk. Sokszor látom az edzéseken gyakoroltakat élesben is. A szakmai oldal mellett nagyon fontos, hogy az évek során együtt maradt a társaság, nem kellett minden évben csapatot építeni. A játékosok már jól ismerik egymást, tudnak a csapatért, a közösségért küzdeni. Az eddigi ellenfelek azok voltak, amelyeket hazai pályán illik legyőzni. Ehhez társult több idegenbeli győzelmünk, ami azt eredményezte, hogy jó pozícióban vagyunk a tabellán. Nincs rajtunk győzelmi kényszer, hogy nyernünk kell, mert lecsúszunk az alsó régióba.
– A jelen állás szerint nem kell a kieséstől tartaniuk?
– A bajnoki idény elején úgy terveztük, hogy 32–33 ponttal biztosan bent lehet maradni, a terv felénél már többet megszereztünk. Továbbra is az a cél, hogy minél előbb begyűjtsük a bentmaradáshoz szükséges pontmennyiséget. A többi már hab lesz a tortán.
– A jó teljesítmény csapatérdem, vagy kellettek hozzá jó egyéni teljesítmények?
– Az egyik feltételezi a másikat. Nyilván kell a jó csapatjáték, amelyhez szerencsére meccsenként társult három-négy jó egyéni teljesítmény. Az sem utolsó szempont, hogy a sok sérülés ellenére szerepelünk ilyen jól. Ennek fényében még értékesebb jó szereplésünk. Nem szabd megfeledkeznünk a saját nevelésű fiataljainkról sem, akik rendre bizonyítják, hogy lehet rájuk számítani.
– Mi az, amiben előrelépést vár csapatától?
– A mérkőzések során egy-egy ütközés, kemény belépő után higgadtabbnak kell maradnunk, hogy ne jöjjön a piros vagy a sárga lap. Nem vagyunk menő csapat, és a játékvezetők jóformán semmit nem néznek el nekünk.
– A Siófok elleni Magyar Kupa-mérkőzésen szintén nem nyerték el a játékvezető szimpátiáját…
– Sokszor, apróbb dolgok tekintetében tévedett a kárunkra, de különösebben nem foglalkozom a bírókkal. Annak örültem, hogy egy NB II-es csapatnak végig egyenrangú ellenfelei voltunk. Szerettünk volna továbbjutni, mivel az MLSZ honorálja, hogy minél messzebbre jutsz a kupában. A mi szerény költségvetésünknek jót tett volna, egy kis pluszpénz. Főleg úgy, hogy a Siófok most egy megyei első osztályú csapatot kapott ellenfélként.
– Mit vár a folytatásban?
– A célunk továbbra sem változott. Biztosan bent maradni az NB III Nyugati csoportjában. Ha túlteljesítjük a tervet, annak duplán fogunk örülni.
 

 

 

 

vissza az elejére


Gaál négy aranya

n A Fogyatékkal Élők Budapesti Sportszövetsége Százhalombattán rendezte meg a fogyatékos serdülők számára az Angyal Erika-úszóversenyt.

A látássérült kategóriában állt rajthoz Gaál Levente, az Europ Tec ZÚK sportolója, aki négy aranyéremmel tért haza a versenyről.
Gál Levente eredményei. 50 m mell: 0:40,05. 50 m gyors: 0:33,36. 50 m hát: 0:42,04. 100 m gyors: 1:13,23.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


 

A hétvége eredményei

Atomerőmű KSC Szekszárd– ZTE NKK 81-49 (20-7, 15-15, 24-22, 22-5) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, Szekszárd.

Miskolci Vénusz–Göcsej SK 1-4 (1-2) NB I-es női futsalmérkőzés, Miskolc.

Kazincbarcika SC–ZTE FC 2-0 (1-0) NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Tiszaújváros.

Tapolcai Rockwool SE–Z. Csuti Hydrocomp SK 5,5:6,5 NB I B-s sakkmérkőzés, Tapolca.

FC Ajka–Tarr Andráshida SC 4-2 (3-0) NB III-as labdarúgó-mérkőzés, Ajka.

Kaposi Transport Csács-SE– Zalalövő 6-0 (5-0) Megyei I. o. labdarúgó-mérkőzés, Nemesapáti.

 

 

 

 

 

vissza az elejére