Az év felelős foglalkoztatója Lilába öltözve Együtt örült 613 diák  

 

Az év felelős foglalkoztatója

 

Vigh László, Arnhoffer András, Balaicz Zoltán és Bali Zoltán

Igényfelmérés, munkaerő-megtartás, bérrendszer-átalakítás

 

n A Zalavíz Zrt. elnyerte kategóriájában „Az év felelős foglalkoztatója 2017” címet. Az OFA pályázatán a 76 pályázó közül a zalaegerszegi cég vezérigazgatója vehette át az első díjat Varga Mihály minisztertől.

Ebből az alkalomból sajtótájékoztató keretében gratulált az elismeréshez és méltatta a társaság munkáját Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Bali Zoltán, a gazdasági bizottság elnöke. Elhangzott, a Zalavíz Zrt. 350 dolgozóval rendelkezik, és közel 130 ezer főt lát el egészséges ivóvízzel és gondoskodik a keletkezett szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról. A vállalatnál kiváló szellemi műhely alakult ki, melyben fejlesztési ötletek születnek, és ehhez olyan munkakörnyezet, ahol a dolgozók jól érzik magukat.
Arnhoffer András elnök-vezérigazgató a sajtótájékoztatón az elnyert pályázat részleteiről beszélt. Mint mondta, a társaságnál a legfontosabb a munkaerő megtartása, a kölcsönösségre alapuló munkarend kialakítása, a bérrendszer átalakítása. Az átlagkeresetet 23 százalékkal növelték, és dolgozóik körében igényfelmérést is végeztek. Újratárgyalták az üzemi megállapodásokat. Fontosnak tartják a munkatársak oktatásokon való részvételét, és szabadidős programokat is szerveznek.
 

 

 

 

 

vissza az elejére


Lilába öltözve

Megható figyelemfelhívó rendezvény

n Az idő előtt (37. hét) született babák és az érintett családok küzdelmeire emlékeztet a koraszülöttek világnapja, melyet civil kezdeményezésre 2008 óta november 17-én jelez a naptár. Az idén a nagyobb figyelem érdekében a koraszülöttek színébe, lilába borult több város. Így Zalaegerszegen a Zala Megyei Szent Raffael Kórház koraszülöttosztálya, illetve az esti Dísz téri rendezvény alatt a városháza.

– B. K. –

Flashmobot és „kora-koncertet” szerveztek a város közepére a rendezők, a 2010-ben létrejött „Korán Érkeztem” Közhasznú Egyesület, valamint a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány. A programhoz csatlakozott az Zalaegerszegi Női Szalon és a „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány. A számos támogató között pedig a városi önkormányzat, civil szervezetek, diákok és magánszemélyek is jelen voltak.
Simon Veronika énekesnő szívszorító dala adta az alaphangját a flashmobnak, mely során az egybegyűltek szívalakzatba rendeződtek, és lila fényrudakat emeltek a magasba, miközben a háttérben az önkormányzat is lila kivilágítást kapott. A dal végén pedig szívdobbanások fejezték ki az élet reményét, mely nem minden koraszülöttnek adatik meg végül.
A programon ajándékozásra is sort került, koripokat (az inkubátorban használt, kis horgolt figurák, mely a babák első barátai a küzdelmes hetek alatt) és kissapkákat adtak át az érintetteknek. Az ajándékot a Női Szalon és a Női Egészségért Alapítvány ajánlotta fel.
Köszöntőt mondott Bognárné Bengő Hajnalka, a szervező egyesület elnöke, Balaicz Zoltánné, a Női Szalon vezetője, illetve dr. Gárdos László gyermekorvos, a koraszülöttmentő alapítvány elnöke.
A rendezvényt koncert zárta, Mihály Péter színművész, a Kakaó zenekar képviseletében.

 

 

 

 

vissza az elejére


Új Együtt örült 613 diák

Új sportpálya az eötvösben

n A szeptemberi tanévnyitón jelentették be, és az ígérethez híven november közepére el is készült az Eötvös József Általános Iskola 20x40 méteres, rekortán borítású új multifunkcionális sportpályája.

– AL –

Balaicz Zoltán polgármester az átadáson elmondta, hogy a kertvárosi önkormányzati képviselők és az iskolaigazgató kérését teljesítve kezdtek bele a beruházás megvalósításába. Az elavult betonpálya helyére először műfüves pályát terveztek, de a jobb használhatóság érdekében végül egy rekortán borítású pálya megépítése mellett döntöttek. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a MLSZ országos pályaépítési programja felhívására a 39 millió 500 ezer forintos összköltség biztosításához.A költségben 8 millió 750 ezer forinttal szerepel a saját erő, illetve egy 3 millió forintos tétel, amit az új sportpálya környezetének rendbetételére fordítottak. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az új létesítmény nemcsak az iskola diákjait, hanem a környéken élők szabadidős tevékenységeit is fogja szolgálni. Végül bejelentette, hogy 2018 nyarán az iskola teljes felújítása is megkezdődhet, melyhez 373 millió forintot biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a zalaegerszegi tankerület.
Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos beszédében a sport, a mozgás fontosságát emelte ki. A gyerekekhez szólva azt mondta, az új sportpályának köszönhetően bizonyára a testnevelés lesz az egyik kedvenc „tantárgyuk”.
Orosz Ferencné önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki a Kertvárosban megvalósuló újabb beruházásért. Mint mondta, bízik abban, hogy a diákok magukénak érezve az új sportpályát, vigyáznak is majd rá, ami testi és fizikai fejlődésüket szolgálja.
Az átadási ünnepségen Kajári Attila tankerületi igazgató bejelentette, hogy a 2018 nyarán induló nagyberuházás első lépéseként a B-épület vizesblokkját korszerűsítik közel 19 millió forintos tankerületi forrásból.
Az Eötvös-iskola igazgatója, Hanzséros Alajos azt fűzte hozzá, 613 diákjuk örül annak, hogy az 1978-ban épített sportudvar ilyen jelentős korszerűsítésen esett át. Az új sportpályát délután ötig használják a gyerekek, ezt követően a környék lakói vehetik birtokba.

 

 

 

 

vissza az elejére