Kitüntetettek Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Zalaegerszegiek!    

Kitüntetettek

Zalaegerszegért díjat kaptak

Elismerések a szakmai és közösségi munkáért

n Az elmúlt évtizedekben még nem fordult elő olyan esemény a Zalaegerszegért díjakat átadó ünnepségeken, hogy életet kelljen menteni. Az elmúlt héten a Széchenyi téri díszteremben rosszul lett és összeesett az egyik kitüntetett, a 85 éves Fazekas Gábor.

A jelenlévő, szintén kitüntetett dr. Percs Erika háziorvos és az őt elkísérő fia, dr. Harang Gábor, a megyei kórház sebészorvosa gyors, életmentő beavatkozásának köszönhetően Fazekas Gábor állapota stabilizálódott és a mentők kórházba szállították.
Az ünnepi közgyűlés így félórás késéssel, Balaicz Zoltán köszöntőjével kezdődött. A polgármester Zalaegerszeg írásos említésének 770 évfordulójára emlékezve felidézte mivel is gazdagodott a város ebben az évben: új köztéri alkotásokkal, konferenciákkal, tudományos ülésekkel, új testvérvárosi kapcsolatokkal, színvonalas könyvekkel, albumokkal és számos rendezvénnyel.Tovább erősödött a helyi gazdaság, 2,7 százalékra csökkent a munkanélküliség aránya, egymás után újultak meg a város intézményei, bölcsődei, sportlétesítményei. Ez a folyamat tovább folytatódik és a közeljövőben fog kiteljesedni újabb beruházásokkal – fogalmazott többek között Balaicz Zoltán. Hangsúlyozta: a sikerek és az eredmények nem a polgármester érdemei. Ez egy csapat, egy közösség, egy város sikere, egy városé, amely újra elkezdett hinni önmagában, és hozzálátott megvalósítani közös álmunkat, amit úgy hívunk Zalaegerszeg.
Ezt követően Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár köszöntötte az ünnepség résztvevőit. Szólt a közösség erejének fontosságáról és felelősségéről. A 770. évfordulóra utalva megjegyezte: Zalaegerszeg jól működő város. Büszke lehet múltjára és a jelenére is, és büszke lehet majd a jövőjére is köszönhetően a sok-sok fejlesztésnek, ami jelenleg és a közeljövőben is zajlik.
A köszöntő után Balaicz Zoltán polgármester kilenc magánszemélynek és egy szervezetnek adta át a Zalaegerszegért díjat. A kitüntetettek: Babos Sándorné testnevelő tanár, edző, Cserhalmi Henriette könyvrestaurátor, Fazekas Gábor szakközépiskolai nyugalmazott igazgató (egy későbbi időpontban veszi át az elismerést), Horváth Géza vállalkozó, Horváth Miklós a TESZ vezetője, dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese, Müller Imre erdőmérnök, Zalaegerszeg első alpolgármestere, dr. Percs Erika háziorvos, dr. Vajda Istvánné magyar–latin szakos tanár, valamint az Összefogás Botfáért Egyesület. Az elismerések átadása közben kért szót Palkovics László oktatási államtitkár és köszöntötte a kitüntetett Vajda Istvánnét, egykori zrínyis osztályfőnökét.
A város 770. évfordulója alkalmából köszöntötte az ünnepi közgyűlést Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki emlékeztetett az elmúlt év fejlesztési eredményeire és szólt a következő évek beruházásairól is, majd oklevelet adott át Balaicz Zoltánnak. Ugyancsak oklevelet adott át dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, míg a megyei önkormányzat ajándékát dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke adta át Zalaegerszeg polgármesterének. 
 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Zalaegerszegiek!

„A nemzet csak akkor remélhet jobb jövőt, ha polgárai képesek közös erőfeszítéssel felelősséget vállalni a közjóért."
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében nagy tisztelettel és sok szeretettel köszöntök minden kedves olvasót
II. János Pál szavait idézve annak biztos tudatában, ha a zalai megyeszékhely polgárain múlik, hogy eredményesek lesznek-e az előttünk álló esztendők, nincsenek kétségeim. Az összefogás, az összetartozás érzése mindig is jellemző volt közösségünkre. Így volt ez idén is, amikor Zalaegerszeg első, 1247-es, írásos említésének 770. évfordulóját ünnepeltük.
Advent a keresztények számára a reményteli várakozás ideje, mely időszak lehetőséget ad arra, hogy megálljunk egy pillanatra, elcsendesedjünk, elmélyítsük szeretteinkhez, családtagjainkhoz, barátainkhoz fűződő érzéseinket. Az év utolsó napjaihoz közeledve az ember önkéntelenül is mérlegel, és persze azon morfondírozik, hogyan tehetné az előtte álló évet még sikeresebbé, boldogabbá. A lassan magunk mögött hagyott tizenkét hónap során történteket felsorolni is nehéz lenne, reméljük, ugyanezt mondhatjuk majd el jövő decemberben is.
A sikerhez közös munka vezet – mindenkinek köszönet érte, aki segíti a várost. Az együttes munkálkodásra ezután is szükség lesz, megannyi terv, elképzelés vár megvalósításra. Célunk továbbra is egy erős és fejlődő Zalaegerszeg, ahol mindenki megtalálja a számítását, a jövőjét, ehhez ezután is számítok mindenki támogatására, hiszen álmainkat csak együtt, összefogással válthatjuk valóra!
Azt kívánom, az ünnepek során megélt szép pillanatokat őrizzük meg, hiszen a karácsony varázsára, a nyugalom, a szeretet és a bölcsesség iránymutatására ezután is szükségünk lesz. Ennek jegyében kívánok áldott karácsonyi ünnepeket és békés, boldog, új esztendőt!
 

Balaicz Zoltán
polgármester

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére