Szép tavaszt remélnek Andráshidán Egerszegi atléták a fedett pályás ob-n Már a bajnokságra figyel a ZTK FMVas Nagy lehetőséget hagyott ki a ZTE ZÁÉV A hétvége eredményei

Szép tavaszt remélnek Andráshidán

Bízniuk kell a saját nevelésű játékosokban

Kiesőhelyről várja a tavaszi folytatást a labdarúgó NB III-ban a Tarr Andráshida SC csapata. Az egerszegi együttes az ősz során 15 pontot gyűjtött, négyszer győzött, háromszor játszott döntetlent és kilencszer kikapott. A gyengébb bajnoki szereplés mellett a Magyar Kupában viszont derekasan helytáll a zalai csapat.

– A Magyar Kupa miatt kicsit előbb kezdtük a felkészülést – így Dobos Sándor edző: – A betervezett munkát elvégeztük, a bajnokság adja meg rá a választ, hogy az mire lesz elég. Ferencz, Kónya távozott. Rutinos játékost nem sikerült igazolnunk, Csongár Péter a megyei bajnokságból, a Csács-Nemesapáti együttesétől érkezett. Elsősorban utánpótlásedzőként számítunk rá. Amennyiben újból felépíti magát, idővel szerepelhet az első csapatnál. A keretet fiatalokkal töltöttük fel, többek közt Szinyei jött fel a felnőttekhez A Magyar Kupában, a Soroksár ellen a szintén fiatal Fábián remekül mutatkozott be, Pesten két gólt szerzett. Nincs mese, bíznunk kell saját nevelésű labdarúgóinkban. Kis csapat vagyunk, kevés pénzzel, számunkra a nevelés a járható út. A ZTE-vel szerződést bontó Ekker Milán kacérkodott velünk, játékosom is volt, de végül Kanizsára igazolt a jobb anyagi lehetőségek miatt. A ZTE-vel voltak tárgyalásaink az együttműködésről, remélem ennek a későbbiek során lesz kézzelfogható eredménye.
– Sérülések, betegségek hátráltatták a munkát?
– Sajnos igen, Jóna arccsonttörést szenvedett, Horváth D. és Kovács L. is hosszabb időre kiesett.
– Hány pontot kell szerezniük a biztos bentmaradáshoz?
– Húsz-huszoneggyel már bent lehet maradni az NB III-ban. Nem lesz könnyű feladat, mert ellenlábasaink nagy része erősített. Remélem, a fiatalok, akik közül őszszel már többen szerepeltek a felnőttcsapatban, a csekély tapasztalatot már jobban hasznosítják a találkozók során. Abban is bízom, hogy a Fortuna is jobban fogja kezünket a tavasz során. Ősszel több találkozót vesztettünk, balszerencsés körülmények miatt úgy, hogy az ellenfelek nem voltak jobbak nálunk. Bízom a játékosaimban, akik közül többel már hosszú ideje együtt dolgozunk, illetve, hogy a fiatalokkal összefogva bent maradunk a harmadik vonalban.
– A nyitányon mindjárt egy ellenlábast, a Sárvárt fogadják.
– Nagyon fontos lenne a jó rajt, győzelmet várok. Egy sikeres szezonkezdés lendületet adhatna a csapatnak. Tavaszi sorsolásunk is valamivel jobb. Ellenlábasaink többségét fogadjuk, élni kell a hazai pálya előnyével. Nagyon remélem, hogy sikerül megőriznünk NB III-as tagságunkat.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Egerszegi atléták a fedett pályás ob-n

Szűcs valdó bajnok, veiland violetta ezüstérmes

Bár Szűcs Valdó, a Zalaszám ZAC több világversenyt megjárt fiatal gátfutója már több korosztályos bajnokságot is megnyert, idén nagyot lépett előre az edzésmunkájában. Angliai tanulmányai során John Hillier edző irányításával készül, míg Magyarországon Kámán Ferenc edző és egy nagyszerű pszichológus hölgy foglalkozik vele. Valdó magabiztosabb lett, izomzata átalakult, rátalált a helyes ritmusra.

Mindaz, amit a felkészülés során megtanult, versenyszituációban is realizálódott. Bécsben, Pozsonyban, Párizsban és Chemnitzben sorra javította egyéni csúcsait. Ezekkel a versenyeredményekkel már korán bebiztosította Glasgowba, az Európa-bajnokságra a jegyét. A hétvégi budapesti fedett pályás magyar bajnokság volt az utolsó akadály. Valdó ezt az utolsó futását remekül abszolválta, hisz élete legjobb teljesítményével – 7,69 mp--es országos ranglistavezető időeredménnyel fölényes győzelmet aratott, és büszkén vehette át a bajnoki aranyérmet Kámán Ferenc edzőtől. A Zalaszám ZAC másik büszkesége, a súlylökő Veiland Violetta a tőle reálisan elvárt bajnoki ezüstérmet hozta 15,52 m-res dobással. A világbajnok Márton Anita ezen a napon is legyőzhetetlen volt. Ugyanebben a versenyszámban Takács Dóra 10,99 m-rel 10. lett. Középtávfutásban Ott Benjamin 1500 m-en 4:06,0 perces időeredménnyel 7., míg 800 m-en 1:54,10 perces idővel 8. helyen ért célba. A Zalaszám ZAC rövidtávfutói közül Baki Barna 200 m-en 22,57 mp-es teljesítménnyel 7. helyen végzett. A 60 m-es síkfutásban B döntőt nyert Dienes Mátyás (7,07 mp) , 3. lett Baki Barna (7,16 mp), s a 6. helyen ért célba Nagy Pálma (7,99 mp).

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Már a bajnokságra figyel a ZTK FMVas

A 2018–2019-es szezonra befejezte nemzetközi szereplését a ZTK FMVas szuperligás tekecsapata. Az egerszegiek a világkupán ötödikek lettek, a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc között estek ki. Őszintén szólva, volt már sikeresebb nemzetközi szereplésük.

– A BL visszavágóján a Szeged ellen csapatfában hoztuk hazai jó átlagunkat – vélekedett Fehér László edző. – Azzal nem számoltunk, hogy ellenfelünk extrán dob. Úgy érzem, Szegeden szorosabb mérkőzést játszottunk. Még egyszer ezzel a csapatfával biztosan nem vesztenénk. A sport ilyen, az ellenfélnek minden összejött. A világkupán egyetlen fán múlott a négyes döntőbe jutásunk. Mondhatnám úgy is, Fortuna ellenfeleink oldalára állt. Bizakodom, hogy a bajnokságban visszakapjuk Fortunától, amit elvett nemzetközi porondon.
– A hazai mérkőzésen két hatszáz alatti fa is becsúszott. Nemzetközi porondon ezzel nem lehet eredményt elérni... – Kétségtelen, hogy a két ötszázas fa is hozzájárult a vereséghez. Sajnos elég, ha egy harmincas szériát elront valaki, máris megtörténhet a baj. A több mint százfás szegedi előny a két gyengébb teljesítménynél jött össze. Nincs mese, nemzetközi porondon nem lehet kihagyni, mert az ellenfél büntet. A Tisza-parti mérkőzés alapján úgy gondoltam, hogy lesz esélyünk hazai pályán a Szeged ellen, sajnos nem jött össze. Ha a világkupán a négy közé jutunk könnyebb sorsolásban is bízhattunk volna a BL-ben. Most így történt, igyekszünk a bajnokságban jól szerepelni.
– A bajnokságban is az aranyéremért vívott harcban a Szeged lesz a legnagyobb ellenfél…
– Igyekszünk túllépni rajta, nem akarunk rágódni a megtörtént eseményeken. Előre tekintünk, mindent megteszünk a sikeres bajnoki szereplésünk érdekében. Nem lehet egyetlen mérkőzést sem félvállról venni a bajnokságban. Törekedni kell a minél nagyobb különbségű győzelmekre, mert a végelszámoláskor elképzelhető, hogy a több meccs-, szettpont is dönthet. Egészséges önbizalommal lépünk pályára mindenhol.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Nagy lehetőséget hagyott ki a ZTE ZÁÉV

A ZTE ZÁÉV női tekecsapata az idei nemzetközi idényben a világkupán a negyedik helyet szerezte meg. A BL első körében erőnyerők voltak, a négyes döntőbe jutásért nagy küzdelemben kikaptak a cseh Slovan Rosice csapatától.

– A világkupán nagyon jól teljesített a csapat – hangoztatta Baján János edző. – A négy közé jutásunk mindenképpen bravúrnak számított. A Bajnokok Ligáját hosszabb idő után vállalta a csapat vezetése. Miután a világkupán jól szerepeltünk, az első körben erőnyerők voltunk. A legjobb nyolc között egy verhető ellenfél ütött el minket a továbbjutástól. Hazai pályán nagy lehetőséget hagytunk ki, a csehek megtették azt a szívességet, hogy gyengén teljesítettek, sajnos nem tudtunk élni vele. Ennek ellenére sovány 5:3-as győzelmet arattunk, nagyon bíztam abban, hogy Csehországban sikerül kiharcolni a továbbjutást. Nem így történt. Többször hangoztattam, hogy a hazai bajnokságban, de nemzetközi porondon még inkább erős csapategységgel érhetünk el jó eredményt. Sajnálom, hogy nem jutottunk a négyes döntőbe, mert a német Bamberg kivételével olyan csapatok kerültek be, amelynél nem rosszabb a ZTE ZÁÉV. Bosszant, hogy nem éltünk a sors adta lehetőséggel.
– Több párharcból a végén kerültek ki vesztesen.
– Valóban, több párharc nagy csatában a végén dőlt el dőlt el, nem a mi javunkra. Minden nemzetközi szereplés hatalmas rutinszerzési lehetőség egy játékos számára. Egy jó eredmény feldobhatta volna a hazai bajnokságra a csapatot.
– A nemzetközi szereplésből mit tudnak átmenteni a hazai bajnokságra.
– A Szuper Liga ugyan olyan kemény lesz számunkra, mint a nemzetközi szereplés. Most jönnek azok a találkozók a Győr, a Rákoshegy I. ellen, ahol csapatként kell jól teljesítenünk, ha komolyan gondoljuk, hogy megvédjük bajnoki címünket. Mindkét ellenfelünket itthon fogadjuk. A BL előtt hazai pályán már jól dobtunk, remélem, hogy a rangadókon is jól teljesítünk.

 

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


 

Ferencvárosi TC–ZTE ZÁÉV 2,5:5,5 (3395-3408) Szuperligás, női tekemérkőzés. Budapest.

Szegedi TE–ZTK FMVas 6:2 (3731-3578) Szuperligás férfi tekemérkőzés. Szeged.

NKE FCSM Csata–ZTE NKK 80-63 (25-23, 22-15, 24-12, 9-13) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Budapest.

Kaposvári Rákóczi FC–ZTE FC 1-0 (1-0) NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Kaposvár.

Pénzügyőr SE–Z. Csuti Hydrocomp SK 8,5:3,5 NB I A csoportos sakkmérkőzés. Budapest.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére