A cél már teljesült a ZTE RK-nál Egyszer minden sorozat megszakad Szezonnyitó verseny a tájfutóknál Súlyemelőérmek vasból Ruzics aranyérmes A hétvége eredményei

A cél már teljesült a ZTE RK-nál

Az nb i-hez nem adottak a feltételek

Az NB II-es röplabdabajnokság Nyugati-csoportjában a kaposvári juniorok mögött biztosan lett második a ZTE RK férficsapata. A fiatalok visszatértek saját bajnokságukba, a másodosztályú csapatok között pedig nagy fölénnyel az első a ZTE. Egy esetleges gyengébb rájátszás esetén is biztosan a csoport első helyén végez.

– Amikor elkezdtük a bajnokságot, egyáltalán nem voltunk biztosak, hogy ekkora előnnyel lehetünk elsők – hangoztatta Domokos Lajos edző. – Szerencsére gyorsan összeállt a játékunk. Az NB I-es juniorok ellen kissé botladoztunk, a másodosztályú ellenfeleinket viszont itthon is, idegenben is megvertük. Ennek köszönhető jó pozíciónk. A rájátszásban is szeretnénk legyőzni őket.
– Hosszú ideig gondolkodott az országos szövetség a rájátszáson. Milyen döntés született?
– Az NB II-es ellenfeleink ellen játszunk még egy mérkőzést. Az első helyen végeztünk, így mindössze csak egyszer kell utaznunk Szombathelyre. Ennyit jelent az alapszakaszbeli kiváló szereplésünk.
– A másik két másodosztályú csoportban is fölényesen vezet a Szeged és a Miskolc. Az érmek három csapat között dőlnek el?
– A dolog érdekessége, hogy a rájátszás további részéről még nincsen döntés, azaz, hogy a három csoport bajnoka hogyan, milyen formában dönti el a feljutást az NB I-be. Nekünk egy semleges helyszín, tornarendszer lenne a megfelelő, mivel sem Miskolc, sem Szeged nem a szomszédban van.
– Az NB I-be hány csapat jut fel?
– Egy biztosan. Nagy kérdés lesz, ki vállalja, tavaly is csak a győriek léptek a legmagasabb osztályba.
– A ZTE még nem érett az első osztályra?
– Csapatunkban több idősebb játékos szerepel, akik mindössze heti két edzéssel a másodosztályt vállalják. Az élvonalat csak fiatalokkal nem lehet megoldani, de ehhez a játékoskeretet bővíteni kell. Egy biztos, nem mi leszünk azok a három csapat közül, amely NB I-es akar lenni. Ehhez nem adottak a feltételek. A bajnokság előtt az éremszerzés volt a cél. Az már biztosan meglesz, a tervet valóra váltottuk, a csapat kihozta magából a maximumot.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Egyszer minden sorozat megszakad

Nem felejtettek el tekézni a ZTK FMVasnál

Nem szerepel jól a tavaszi idény során a ZTK FMVas férfi szuperligás tekecsapata. A zalaiakat az ősi rivális Szeged búcsúztatta a Bajnokok Ligájában, ráadásul a hazai bajnokságban is kikaptak tőlük. A másik hazai rivális, a Répcelak is megverte a zalaiakat, így a bajnoki cím megvédése idén minden bizonnyal elmarad.

– Minden sorozat egyszer megszakad – hangoztatta Nemes Attila, a ZTK FMVas csapatkapitánya. – Az elmúlt években Világkupát nyertünk, az Európa-kupát többször, hazai szinten az előző idényben bajnokok lettünk. Úgy látszik, a sors úgy gondolta, ideje véget vetni nagy menetelésünknek. A csapat most hullámvölgybe került. Ellenfeleink közül főleg a Szeged remek formában van, és élnek is a lehetőséggel. Egyértelműen ők a bajnoki cím esélyesei, miután mi kikaptunk tőlük. Ráadásul Répcelakon is kikaptunk, így nagyon távolra került a bajnoki címünk megvédése. Sportemberek vagyunk, amíg matematikai esély van, küzdünk az aranyéremért.
– Mi okozta a visszaesést?
– A vereségek hatására az önbizalmunk megcsappant. Felnőtt, dolgozó emberek vagyunk, egyre nehezebb összeegyeztetni az edzéseket a munkával. Nem hagyunk ki tréningeket, de úgy érzem, más dolgok is elvonják a figyelmünket és ez is rontja teljesítményünket. Az apró momentumok is lehetnek zavaróak, ha összeadódnak. Nem felejtettünk el tekézni, sajnos ilyen passzban vagyunk. Az elmúlt években Fortuna is jobban mellénk állt. Idén például a Vn-n egy fán múlott a négyes döntőbe jutásunk.
A Világkupa négyes döntője könnyebb sorsolást is jelentett volna a BL-re...
– Így van, mondjuk elkerültük volna a Szegedet. Mára csak a hazai bajnokság maradt számunkra. A hátralévő fordulókban igyekszünk jól szerepelni. A Szuper Ligában a Szeged az utolsó fordulóban érkezik hozzánk, ha arra nem lesz tétje a mérkőzésnek, akkor is le akarjuk győzni őket. A veretlenségüket, ha kell, az utolsó fordulóban vesszük el.
  – Az mennyire okoz zavart, hogy több játékos nem Egerszegen, hazai pályán készül a mérkőzésekre?
  – Lehet őket légiósnak mondani. Amikor jól szerepeltünk, akkor is így készültek. A fontos meccsek előtt gyakoroltak itt. Nem ebben látom a visszaesésünk okát.
  – A vereségek az SZL-ben azt is jelentik, hogy a második helyért is alaposan meg kell küzdeniük…
– A Szeged minden bizonnyal veri a vasi csapatot Répcelakon is. Nekünk a két nagy riválist hazai pályán le kell győznünk, akkor ezüstérmesek lehetünk.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Szezonnyitó verseny a tájfutóknál

Népes mezőny a zalai tavasz kupán

A TRIÓ Egerszeg ZTC rendezésében került lebonyolításra az idei zalai tájfutóévad nyitó versenye, a Zalai Tavasz Kupa. A zalaegerszegi Alsóerdőben megrendezett regionális ranglistaversenyen mintegy 150 induló mérhette fel, hogyan sikerült a téli felkészülés. A technikás pályákon 9 egyesület sportolói között több kategóriában is szoros verseny alakult ki.

Zalai dobogósok. F10D: 1. Kaj Huba Csaba, 2. Kolcsár Nimród, 3. Véber Dominik (mindhárom TRIÓ Egerszeg ZTC). F12C: 1. Czigány Mátyás (Göcsej KTFE), 3. Tiboly Boldizsár (TRIÓ Egerszeg ZTC). F12D: 1. Balogh Lóránt, 3. Pádár Gergely (mindkettő Göcsej KTFE). F14B: 1. Tompos Gábor, 2. Bednárik Botond (mindkettő TRIÓ Egerszeg ZTC). F15–18C: 2. Nagy Bálint Attila (TRIÓ Egerszeg ZTC). F16B: 1. Molnár Levente, 2. Molnár Botond (mindkettő TRIÓ Egerszeg ZTC). F21B: 1. Csertán András, 2. Takács Ticián (mindkettő TRIÓ Egerszeg ZTC). F45B: 1. Mézes Tibor Sólyom (Göcsej KTFE). N12C: 1. Molnár Csenge, 3. Czigány Emma (mindkettő Göcsej KTFE). N12D: 1. Antal Katalin (TRIÓ Egerszeg ZTC), 2. Büki Hanna (Göcsej KTFE), 3. Lenner Lili (Göcsej KTFE). N14B: 1. Török Anna (TRIÓ Egerszeg ZTC). N15–18C: 3. Czebei Luca (Göcsej KTFE). N16B: 2. Kolcsár Panna, 3. Antal Sára (mindkettő TRIÓ Egerszeg ZTC). N21B: 1. Császár Éva (Göcsej KTFE), 3. Antal Virág (TRIÓ Egerszeg ZTC). N35B: 2. Porgányiné Henrich Piroska (TRIÓ Egerszeg ZTC). N55B: 3. Czigányné Bancsik Edit (Göcsej KTFE).

 

 

 

 

 

vissza az elejére


 

Súlyemelőérmek vasból

 

 

Szombathelyen kiemelt kategóriájú súlyemelőversenyen – a Savaria Kupa – VIII. Tóth Géza- emlékversenyen – hatvanan indultak el, a teljes hazai élmezőny, köztük a felnőtt-Eb-re készülő férfi-, női és utánpótlás- válogatott versenyzők is.

A ZTE SK fiataljai közül Rácz Gergő az ifjúsági korosztály abszolút versenyében a harmadik helyen végzett.
Az egyes súlycsoportok eredményei. Ifjúságiak. 61 kg: 1 Rácz Gergő 163 kg (70+93). Juniorok. 61 kg: 3. Rácz Dániel 175 kg (75+100).
A ZTE SK versenyzői számára a következő megmérettetés április 27-én Budapesten, a 2019. évi iskolás ob kiemelt verseny lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Ruzics aranyérmes

Egerben rendezték meg a Diák II. kategória (2008–2009) kötöttfogású birkózóverseny országos döntőjét, amelyen 187-en indultak. Az országos fináléba a Zalaegerszegi Birkózó SE két sportolója jutott be.

A 46 kilósok mezőnyében Ruzics Milán valamennyi ellenfelét technikai tussal verte és aranyérmet szerzett. Az 50 kilósok mezőnyében Németh Péter az ötödik helyen zárt.
Felkészítő edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland.
A Diák I. korcsoport országos döntőjét március 30-án Zalaegerszegen, a Kölcsey-gimnáziumban rendezik meg.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A hétvége eredményei

Alba Fehérvár–Zalakerámia ZTE KK 89-84 (13-19, 24-22, 27-16, 25-27) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Székesfehérvár.

Vasas Akadémia–ZTE NKK 57-60 (15-14, 14-22, 16-15, 12-9) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Budapest.

Rákoshegyi VSE II–ZTE ZÁÉV 1:7 (3008-3293) Szuperligás női tekemérkőzés. Budapest.

ZTK FMVas–Ferencvárosi TC 6:2 (3552-3446) Szuperligás férfi tekemérkőzés. Zalaegerszeg.

Érdi VSE–Tarr Andráshida SC 3-2 (3-2)  NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Érd.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére