A ZTE NKK az 5. helynél nem adja alább Változás a ZTE FC csapatánál Győzelemmel búcsúztak a BL-től Szabó Zsolt ismét válogatott
Szűcs Valdó az európai mezőny élén Egerszegi dzsúdóbronz „Súlyos” érmek Körmenden A hétvége eredményei

A ZTE NKK az 5. helynél nem adja alább

A kupában túllépnének a győrön

A férfi kosárlabdázóknál elkezdődött a szünet, a nőknél véget ért. A ZTE NKK az 5. helyről várja a bajnoki alapszakasz hajráját. Amennyiben a zalai csapat a hátralévő három fordulóban nyer, minden bizonnyal a megtarthatja helyét a táblázaton. A nőknél nincsen középszakasz, a rájátszást mindenképpen jó pozícióból kezdené a ZTE.

– A két és fél hetes szünetben pihentünk egy keveset, majd következett egy 3–4 napos alapozó időszak. Utána igyekeztünk a játékbeli hiányosságainkat eltüntetni, valamint a csapatjáték további összecsiszolása szerepelt a programban – hangoztatta Horváth Zsófia vezetőedző.
– A bajnoki szünetben egyik riválisuk meglepetésre kikapott a PINKK-től, ami feltehetően nem jött rosszul a ZTE számára…
– Nem akarunk más csapattal foglalkozni, az alapszakasz hátralévő mérkőzéseit szeretnénk megnyerni. A PINKK győzelmének örülünk, hozzá kell tenni, hogy a TFSE MTK-ból kulcsjátékosok hiányoztak. Nekünk mindenképpen jól jött, hogy közvetlen riválisunk kikapott. Igaz, az idei bajnokságban bárki bárkit legyőzhet.
– A ZTE NKK-ra a bajnokság mellett vár a Magyar Kupa négyes döntője. Mit várnak a Győr ellen?
– Egy történelmi ellenfelet kaptunk. A mérkőzésnek most az idei évben történt óvás miatt külön pikantériája van. A játékosok, edzők átérzik a mérkőzés fontosságát. Kellenek a bajnokságban az ilyen pikáns találkozók. Remélem, folytatjuk ellenük a jó sorozatunkat, és bejutunk a legjobb négy közé.
– A bajnokságban már akármi is történik, ott lesz a ZTE a legjobb nyolcban...
– Nagyon bízom benne, hogy ott leszünk, és abban is, hogy sikerül megtartani az ötödik helyet.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Változás a ZTE FC csapatánál

Márton gábor az új vezetőedző

Gyengén kezdte a tavaszi idényt a labdarúgó NB I-ben a ZTC FC csapata. Egy ideig tartott a bizalom Dobos Barna irányában. A Bp. Honvédtól elszenvedett vereség után azonban leült egymással tárgyalni a klub vezetése és a vezetőedző. A tárgyalás eredményeként Dobos Barna felajánlotta lemondását, amelyet elfogadtak.

– Nagy élmény volt a ZTE-nél eltöltött másfél év – mondta a búcsúzó Dobos Barna. – Örök emlék marad számomra a tavalyi szezon győzelmi sorozata és a bajnoki cím. A feljutás után ősszel az NB I-ben is eredményes, élvezhető játékstílust tudtunk kialakítani. A helyzetkihasználásunknak kellett volna jobbnak lennie. Köszönöm Végh Gábor tulajdonosnak és Sallói István sportigazgatónak a bizalmat, és hogy kiálltak mellettem. A vezetőedzővel egy időben távozott két segítője Helm András és Jávorka András. A ZTE vezetése gyorsan megtalálta Márton Gábor személyében Dobos Barna utódját. A szakember játékosként szerepelt a PMFC csapatában, játszott Franciaországban, Izraelben, majd ismét itthon a Bp. Honvéd és a PMFC csapatában. Edzői pályafutását is Pécsen kezdte, dolgozott Kaposváron, Kozármislenyben, Siófokon. Neve az elmúlt évek során többször felmerült a ZTE vezetőedzőjeként. A két félnek most sikerült megegyeznie egymással. Márton Gábor féléves szerződést kötött a ZTE-vel. Egyértelmű elvárás felé, hogy tartsa bent az NB I-ben a zalai csapatot. A szakvezető munkáját pályaedzőként Takács Lajos segíti. A kapusokkal továbbra is Vlaszák Géza foglalkozik. Az új stáb tagja maradt Victor Moore erőnléti edző is.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Győzelemmel búcsúztak a BL-től

ZTK FMVas–KK Zapresic (horvát) 6:2 (3668-3607) Bajnokok Ligája férfi tekemérkőzés a legjobb négy közé jutásért, második találkozó. Zalaegerszeg.
Eredmények (elöl a hazaiak):
Boanta (636 fa)–Gaspert (575 fa), 1:0, Nemes (634)–Bogdanovics (572), 2:0, Járfás Sz. (603) –Vlakovski (650), 2:1, Rudolf (620)–Manev (603), 3:1, Farkas S. (593)–Mance (577), 4:1, Farkas Á. (Kozma) (582)–Balanca (630), 4:2.
A több ütött fáért járó két pontot a ZTK FMVas kapta, így alakult ki a 6:2-es végeredmény.
Elektromures Romgáz TG (román)
–ZTE ZÁÉV 6:2 (3420:3267)
Bajnokok Ligája női tekemérkőzés a legjobb négy közé jutásért, második találkozó. Marosvásárhely.
Eredmények (elöl a hazaiak):
Seres (566 fa)–Hegedüs (555 fa), 1:0, Duka (618)–Csurgai (541), 2:0, Fekete (557)–Airizer (566), 2:1, Sáfrány (608)–Kovács D. (534), 3:1, Ciobanu (543)–Gál (Molnár) (500), 4:1, Miklós (538)– Nemes-Juhász (569), 4:2.
A több ütött fáért járó két pontot a Romgáz kapta, így alakult ki a 6:2-es végeredmény.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Szabó Zsolt ismét válogatott

Sokat javult a zalakerámia zte védekezése

Bencze Tamást a horvát Ante Nazor követte a Zalakerámia ZTE KK férfi NB I-es kosárlabda-csapatának kispadján. Az új szakvezetővel eddig nem kapott ki a zalai csapat, legutóbb az Atomerőmű SE Paks együttesét verte magabiztosan. Mi változott meg a csapatnál, minek köszönhető a nagyfokú formajavulás, eredményesség – erről kérdeztük Szabó Zsolt csapatkapitányt.

– Lendületben van a csapat, rosszkor jön a szünet a bajnokságban a válogatott szereplése miatt…
– Egy biztos, lendületben vagyunk, de azért még van mit gyakorolnunk. No, meg egy kis pihenő sem árt – vélekedett Szabó Zsolt. – Azt mondanám, jókor is jött a szünet, meg nem is. A következő fordulók adják meg rá a választ.
– Szabó Zsolt számára azonban nem nagyon jut pihenő, hosszabb szünet után meghívták az Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott keretébe...
– Nagyon örülök a meghívásnak, remélem, tudok segíteni. Tudom, hogy sokan hiányoznak különböző okok miatt, de a válogatottság mindenképpen megtiszteltetés számomra.
– Visszatérve a ZTE-hez, egyre kevesebb pontot kapnak, minek köszönhető?
– Az új szakvezető érkezésével egyértelműen jobb lett a védekezésünk. Jóval határozottabbak, agresszívabbak lettünk ebben a műfajban.
– A külső megnyilvánulásokból látszik, hogy Ante Nazor keménykezű edző...
– A tréningeken megköveteli a fegyelmet, a gyakorlatokat teljes intenzitással kell végezni. Úgy vélem, kicsit kellett a csapatnak egy keménykezű edző. Mondhatjuk úgy is, hogy gatyába rázta a társaságot az új vezetőedző.
– Rövid idő alatt látványosan javult a csapat védekezése, hogy sikerült ezt elérni?
– Már említettem a fegyelmezett edzésmunkát, meg sokat gyakoroljuk a védekezést edzéseken. A csapat támadópotenciálja eddig is megvolt, mivel több jó dobó van a keretben. A védekezésünk összeállt, mindenki teszi a dolgát, jönnek a győzelmek.
– A szurkolók egy része már álmodozik, az alapszakasz végén az 1–5 közé várja a csapatot?
– Lehet álmodozni, de jó lesz, ha ott leszünk az első nyolcban. Aztán, ha úgy alakulnak a dolgok, nyilván igyekszünk megragadni a lehetőséget, egyelőre azonban az első nyolc közé kerülést tartom reálisnak.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Szűcs Valdó az európai mezőny élén

Zalaszám zac-sikerek itthon és külföldön

A közelmúltban a Zalaszám ZAC atlétái több kiváló eredményt értek el.

A lengyelországi Torunban rangos nemzetközi fedett pályás atlétikai versenyen Szűcs Valdó, a Zalaszám ZAC magyar bajnok gátfutója már az előfutamból is élete második időeredményével – 7,67 mp – került be a döntőbe. A 60 m gát egy óra múlva sorra kerülő fináléjában tovább javítva élete legjobbján, 7,59 mp-es teljesítménnyel 4. helyen ért célba. Valdónak ez a 60 m gátas időeredménye a 6. legjobb a világon és a 3. legjobb Európában. Néhány nappal később Lódzban állt rajthoz Szűcs Valdó 60 m gáton. Az előfutamot 7,70 mp-cel nyerte, a döntőben pedig többek között az európai ranglistavezetőt is megelőzve, 7,57 mp-es kitűnő időeredménnyel elsőként ért célba. A Zalaszám ZAC következő gátfutó korosztályának legkiválóbbika – Röszler Dóra – a fedett pályás országos bajnokságon magabiztosan és technikailag is jól kivitelezett futással győzött a 60 m-es gátfutásban. Csiszár Attila felkészítő edző nem csak a győzelemnek örült, hanem annak is, hogy Dóra 8,95 mp-es teljesítménye e korosztály legjobb magyar eredménye is. A bajnokság krónikájához tartozik még, hogy a Zalaszám ZAC 4x200 m-es váltója Király Kira, Bognár Emma Zsófia, Gyenese Zsófia és Schein Kata összeállításban 1;52,60 perces időeredménnyel futamot nyerve a 6. helyen végzett.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Egerszegi dzsúdóbronz

Budapesten rendezték meg az idei év első országos ifjúsági dzsúdó rangsoroló versenyét.

A viadal egyben korosztályos válogató viadal is volt. A 261 sportolót felvonultató mezőnyben ott voltak a Zalaegerszegi Judo SE fiataljai, közülük az 50 kilósok mezőnyében Mátéffy Gábor bronzérmet szerzett. A 60 kilósok súlycsoportjában Herczeg Zsombor az 5.. míg Ódor Patrik, a 9. helyen zárt.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


„Súlyos” érmek Körmenden

A ZTE SK súlyemelői Körmenden területi minősítő versenyen indultak. A megmérettetésen négy egyesület 45 sportolója vett részt.

A ZTE versenyzőinek eredményei. Fiú. 67 kg: 1. Kámán Hunor 87 pont. Serdülők. 73 kg: 2. Nátrán Álmos 66 kg (28+38). Ifjúsági. 61 kg: 1. Rácz Gergő 174 kg (77+ 97). Felnőttek 61 kg: 1. Rácz Dániel 188 kg (86+102), 67 kg: 1. Kárász Kristóf 148 kg (68+80).

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A hétvége eredményei

ZTE NKK–PINKK Pécsi 424 92-79 (21-21, 23-16, 18-23, 30-19)  NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg.

Zalaegerszegi TE FC–Újpest FC 2-1 (1-1) NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg.

Dág KSE–ZTE RK 3:0 (13, 16, 24) NB II-es férfi röplabdamérkőzés. Dág.

ZTE RK–TFSE 1:3 (–14, –23, 22, –19) NB II-es férfi röplabdamérkőzés. Zalaegerszeg.

Sárvári Kinizsi SE–Egerszegi KK 31-19 (13-11) NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Sárvár.

HVSE Infraplan II.–Z. Csuti Hydrocomp SK 3:9. NB I B csoportos sakkmérkőzés. Szombathely.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére