Egy hónapja eltervezte a bronzot ZTE FC-nél a folytatásra készülnek Készülnek a szezonra a tájfutók A Zalaco három évre az úszók mellett

A koronavírus árnyékában

Néhai elnökük emléke előtt tisztelegtek    

Egy hónapja eltervezte a bronzot

A csapat érdeme a harmadik hely

A Pécsen megrendezett női Magyar Kupa döntőjében bronzérmet szerzett a ZTE NKK kosárlabdacsapata. A zalaiak a maximumot hozták ki magukból, csak két jóval esélyesebb csapat – a Sopron és a Szekszárd – végzett előttük.

– Amikor egy utolsó másodperces kosárral nyer egy csapat, mint mi a Győr ellen, akkor arra a játékosra emlékeznek a szurkolók, aki a győztes kosarat szerezte – kezdte Horváth Zsófia, a ZTE vezetőedzője. – Ennek ellenére, a győzelmünket csapatsikerként értékelem, annál is inkább, mivel Boonstra sérülése után egy meghatározó játékosunkat sikerült pótolni. A lányok a sérült csapattársukért is küzdöttek. Viccből szoktam mondani, hogy egyszer kell vezetni egy mérkőzésen, a végén. Megtettük. Megérdemeltük a győzelmet.
– Jött az elődöntőben a jóval erősebb Szekszárd…
– A tolnaiak ellen is büszke voltam a lányokra, az első negyedet sikerült megnyernünk. A második negyedben már kiütközött, hogy a Szekszárd fizikálisan erős, nagy rotációval rendelkezik. Komoly szégyent nem vallottunk. Minden játékosom pályára tudott lépni, aminek nagyon örülök. A mérkőzéssel a vereség után nem sokat foglalkoztunk. Tisztában voltunk vele, hogy a tolnaiak mennyire jó csapatnak számítanak.
– Jött a bronzcsata a bajnoki rivális TFSE MTK ellen…
– Sokan mondták, mi többet pihentettük a kulcsjátékosainkat, ami nem igaz. Később játszottunk, kevesebb volt a pihenőidőnk. A Szekszárd ellen sem pihentek nagyon többet 4–5 percnél kulcsjátékosaink. Amennyiben a Szekszárddal ki-ki meccset játszunk, mi sem szállunk ki előbb a találkozóból. A harmadik napon két hasonló tudású, hasonlóan fáradt csapat lépett pályára. Mi tudtuk ráerőltetni akaratunkat a TFSE-re. Nagyon büszke vagyok a lányokra, ilyen okosan, fegyelmezetten még nem játszottunk a bajnokság során. Akadt egy-két játékos, aki extrán dobott, de továbbra is hangsúlyozom, a sikerünk kulcsa az igazi csapatmunka volt.
– A maximumot hozták ki a Magyar Kupából?
– Amikor elutaztunk Pécsre, a döntő helyszínére, egyértelmű célunk volt a négy közé jutás. Titkon reménykedtünk, hogy a négy közé kerülve sikerül érmet szereznünk. Sikerült. A legkisebb rotációval rendelkeztünk, a lányok jól osztották be energiájukat. Mindenképpen dicséretes a megszerzett bronzérmünk. A három nap alatt a három mérkőzést viszont soknak tartom.
– Idén először ül vezetőedzőként a kispadon. Ilyen kezdésről alighanem csak álmodott?
– A siker után elgondolkodtam, hogy ebben a harmadik helyben, mekkora az edző szerepe? Biztosan van szerepe a sikerben a szakvezetőnek is, nem lehet kérdés. Hatalmas dolognak tartom, az ember nem is kívánhat többet. Játékosként is elterveztem dolgokat, amiben nagyon tudtam hinni. Edzőként egy hónapja eldöntöttem, hogy érmet akarunk szerezni, ha törik, ha szakad, és sikerült. Remélem az oldalvonal mellett is sikerült hozzátennem a magam részét a bronzéremhez.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


ZTE FC-nél a folytatásra készülnek

Az MLSZ korábbi döntése után szünetelnek a klubnál a közös edzések, a játékosok pedig egyénileg tesznek azért, hogy megfelelő edzettségi állapotban maradjanak.

– Egyértelműen úgy készülünk, hogy folytatjuk a bajnokságot, de nagy kérdés, hogy mikor – vélekedett Bedi Bence, a csapat játékosa. – Most a legfontosabb, hogy formában tartsuk magunkat, fel kell készülnünk minden eshetőségre.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Készülnek a szezonra a tájfutók

Lassan beköszönt a tavasz, s remélhetően a koronavírus sem ver szét mindent... Most a szabadtéri sportágak kerülnek előtérbe, ezek egyike a tájfutás. Az Trió Egerszeg ZTC-nél is javában készültek, készülnek a szezonra.

– Először az elmúlt évre tekintenék vissza – hangoztatta Fehér Ferenc, a klub elnöke, edzője. – Az elmúlt évekhez hasonlóan az éves összegzésünk átcsúszott erre az esztendőre, mivel sportolóink közül többen egyetemi tanulmányokat folytatnak. A közgyűlés keretében értékeltük a szakmai, pénzügyi munkát, megjutalmaztuk a legjobb sportolóinkat. A téli időszakban megkezdődött az alapozás, készülünk az idei versenyszezonra. Az idény már elkezdődött, nyolc sportolónk Portugáliában szerepelt egy versenyen. A hazai szezon is elkezdődött, nemrég Veszprémben volt egy hosszútávú bajnokság. Több mint 30 versenyzőnk állt rajthoz. A verseny jó volt arra, hogy teszteljük, hol tartunk a felkészülésben. Még vannak hiányosságaink, amelyeket igyekszünk kiküszöbölni. A hónap végén kezdődik a csapatbajnokság, és a szenioroknak a hosszútávú bajnokság. A csb-n az egyesület színeiben a legtöbb csapatot indítjuk. Lesz olyan kategória, amelyben 2–3 csapatot tudunk nevezni, ilyen nagy létszámú az utánpótlásunk.
– Kik voltak az elmúlt év legjobbjai?
– Közgyűlésünkön Molnár Botond, Fekete Sámuel, Kolcsár Panna, Sárecz Éva elmúlt évi teljesítményét ismertük el.
– A kitört világjárvány menynyire befolyásolhatja a tájfutást is?
– Két hete volt elnökségi ülés, akkor még nem merült fel a sportesemények halasztása. Természetesen alkalmazkodunk a központilag nemrég elrendelt versenykorlátozásokhoz. A tájfutás szabadban zajlik, nem zárt térben, ez előnyünk. Természetesen végrehajtjuk az országos szövetség és az egyéb szervek döntéseit. Első az egészség. Személyes véleményem: nem hiszem, hogy szabadtéri rendezvényt el kellene halasztani. Azonban nem mi döntünk ebben
– Kiktől várnak idén jó szereplést?
– Az utánpótláskorú versenyzőinktől főleg csapatban, és a szenioroktól.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


 

A Zalaco három évre az úszók mellett

Nagy valószínűséggel az utolsó sporttal kapcsolatos sajtótájékoztatót tartották a városházán. A koronavírus-járvány miatt meghatározatlan időre megszűnnek a sajtótájékoztatók jelentette be Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Zárásként a Zalaco Zrt. hároméves névhasználói szponzori szerződést kötött a Zalaegerszegi Úszó Klubbal.

Balaicz Zoltán elmondta, két érték talál egymásra. Az úszóklub szép jövő előtt áll, a megépülő versenyuszoda elkészültével nagyszerű körülmények között sportolhatnak az úszók. A Zalaco immár 70 éve tölt be meghatározó szerepet a város életében. A mai nehéz időkben még inkább felértékelődött az élelmiszeripari vállalkozás szerepe. Az életmód, a sport támogatása közel áll egymáshoz. Berta László, a Zalaco elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy cége ebben a nehéz időkben is igyekszik helytállni. Igyekeznek megbirkózni az átmenetileg nagyobb megrendelésekkel. Várakozással tekint az úszókkal történő együttműködésre. Belső Gábor, a ZÚK elnöke megköszönte a város és a Zalaco támogatását. A korábbi névadó szponzor, az EuropTec továbbra is támogatja az úszókat. A sajtótájékoztató végén egy-egy Zalaco logójával ellátott ZÚK-os pólót adott át Balaicz Zoltánnak és Berta Lászlónak.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A koronavírus árnyékában

Kalandos sakk-vb zalai résztvevővel

A cseh fővárosban, Prágában rendezték meg 50 illetve, 65 év feletti kategóriában a szenior sakkcsapatok világbajnokságát.

Az utóbbi csapatnak tagja volt Horváth Tamás, a Z. Csuti Hydrocomp SK szakmai vezetője és versenyzője is. Az egerszegi sakkozó a csapatkapitányi posztot is betöltötte. Rajta kívül Faragó Iván, Hardicsai Péter, Dőry Jenő és Boguszlavszkij Jevgenyij szerepelt a magyar csapatban.
– Már a koronavírus árnyékában kezdődött a verseny, amit utólag nézve jobb lett volna elhalasztani – kezdte Horváth Tamás. – A verseny elején jól teljesített a csapat a kilenc fordulósra tervezett vb-n. Hosszú ideig a toronymagasan esélyes orosz csapat mögött a második helyen álltunk. A hetedik fordulóban kikaptunk, és végül a 16. helyen zártunk az 52 csapatos mezőnyben. A forduló után a szervezők befejezettnek nyilvánították a versenyt. Minden csapat igyekezett minél gyorsabban elhagyni a cseh fővárost. Mi is kint értesültünk arról, hogy a szlovákok a határ lezárását tervezik, éppenhogy át tudtunk csúszni a cseh–szlovák határon. Szerencsésen hazaértünk, de nincsenek pozitív élményeink a versenyről.
– Miközben a magyar csapat tagjaként Csehországban versenyzett, itthon a rangadón kikapott a Csuti egyik riválisától?
– Itthon is akadtak furcsa dolgok. Az Ajka elleni találkozón Csiszár Zoltán úgy vesztette el partiját, hogy elfelejtette kikapcsolni mobiltelefonját, és megszólalt a zsebében. Ilyenkor a versenybírónak azonnal az ellenfelet kell kihirdetni győztesnek. Mellette még több balszerencsés partit játszottunk, így nyert az ellenfél. Az Ajka most vezeti a tabellát, de a hátralévő két fordulóban megpróbálunk javítani.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Néhai elnökük emléke előtt tisztelegtek

A Z. Csuti Hydrocomp SK Benedek Tiborra, egykori elnökére emlékezett sakkverseny keretében. A sakkozók két csoportban játszottak. A kilencfordulós verseny A csoportjában Tóth Tibor (Szombathelyi VSE) 7,5 ponttal lett győztes.

A legjobb csutis Balogh Márton 7 ponttal a harmadik helyen zárt. A szenioroknál Németh János (Csuti) különdíjat kapott. Az Élő-ponttal nem rendelkezőknél Szabó Krisztián nyerte a versenyt. Az 1700 Élő-pont alatti sakkozók különdíját Apró Barnabás (Csuti) 11 éves sakkozója kapta. A B csoport versenyét Porpáczi Márton (Sárvár) nyerte 5,5 ponttal, a szintén ugyanenynyi pontot szerző Kósi Ádám (Csuti) előtt.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére