Műfüves pályát avattak Zalaegerszegen A csapatkapitány bizakodó Nincs konkrét cél a ZTE RK-nál Remek szereplés a területi versenyeken
                             Egerszegi atléták a versenyszezon végén Súlyemelőérmek az ob-kről A hétvége eredményei

 

Műfüves pályát avattak Zalaegerszegen

Pályázati forrásból és saját önerőből valósult meg az az új műfüves pálya, amelyet a közelmúltban avattak a megyeszékhelyi városi és ifjúsági sportcentrumban.

Az eredeti elképzelések szerint a zalaegerszegi labdarúgó-utánpótlás fejlődése érdekében egy 22x44 m-es méretű létesítmény épült volna meg, ám végül 34 millió forintos összköltséggel egy 38x57 m-es pálya került megvalósításra. A méret azért is lényeges, mert az így nemcsak a csapatok edzéseire, hanem a Bozsik-programban szereplő együttesek (U–7—U–13) tornáin kívül az U–14-es korosztály bajnoki találkozóira is alkalmas. A ZTE FC a 2016/17-es TAO-pályázatának terhére (a sportfejlesztési program lett meghosszabbítva) építette meg a pályát. Az eredeti elképzelések szerint ehhez az önkormányzat is hozzájárult volna, azonban nem tudta a COVID-járvány miatt a 30 százalékos önrészt biztosítani. Így végül a rendelkezésre álló forrást a ZTE FC tulajdonosa, Végh Gábor egészítette ki.
– Mindenképpen szerettük volna, hogy megvalósuljon ez a programunk is – mondta a vasárnapi avatáson Végh Gábor. – Több éve terveztük, s most, miután láttuk, hogy a város nem tudja az önrészt biztosítani, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt is mi finanszírozzuk. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is kiemelte a ZTE FC tulajdonosának szerepét abban, hogy megépülhetett a pálya, hozzátéve, hogy a város pedig a szükséges területet biztosította ehhez. Arról is szólt, hogy a ZTE százéves megalapításának évében a koronavírus-járvány miatt egy sor előre tervezett program nem valósulhatott meg, ezért is örömteli, hogy ezt a létesítményt végül mégis felavathatták. Továbbá, a hamarosan megújuló Ostoros Károly-csarnok is birtokba vehető lesz. Vigh László országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a zalaegerszegi labdarúgó-utánpótlás mindig is jó műhelynek számított, és ez a műfüves pálya is remélhetően a napjaink fiataljainak eredményes fejlődését szolgálja majd, s adottságai révén minden évszakban használható lesz.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A csapatkapitány bizakodó

Mindent megtesznek a bentmaradásért

Főként anyagi okok miatt nehezen állt össze, alaposan átalakult a ZTE NB I-es női kosárlabdacsapatának játékoskerete. Új csapat épül Egerszegen, amelynek az első évben nem lehet más a célja, mint a bentmaradás. Szabó Petra személyében új kapitánya van a csapatnak, akit az idei esélyeikről kérdeztünk.

– A vezetőedző és a másodedző javasolt, a többi játékos meg elfogadta, így lettem a ZTE NKK csapatkapitánya – mondta Szabó Petra.
– Miként került kapcsolatba a kosárlabdával?
– Debrecenben még általános iskolában kezdtem el játszani. Itt kedveltem meg a kosárlabdát és azóta sem lettem hűtlen hozzá..
– Milyen poszton játszik, és pályafutása során mely csapatokban szerepelt?
– A 3–4-es poszton érzem magam a legjobban. Pályafutásom során játszottam Baján, Miskolcon, Győrben, Ajkán, innen igazoltam a ZTE együtteséhez.
– Alaposan átalakult a ZTE játékoskerete. Hol végezhet az idei bajnokságban a csapat?
– Szeretek nagyot álmodni. A járvány miatt még bármi történhet, lehet. hogy valamelyik csapat jól, de akadhat olyan is, amelyik roszszul kerül ki ebből a helyzetből. Remélem, mi fegyelmezettek leszünk, és akár sikerül javunkra fordítani a járvány kapcsán kialakult helyzetet.
– Objektív okok miatt rövid volt a felkészülés. Mennyire sikerült csapattá formálódniuk?
– Augusztus végén kezdtük el az edzéseket, folyamatosan jöttek a játékosok. Még nem sikerült egységes csapattá válnunk, de a szerda-szombati ritmus segíti, hogy minél előbb összeálljunk.
– A járvány közepén zajlik a bajnokság, miként védekeznek, hogy a csapat és környezete ne fertőződjön meg?
– A vezetők is felhívták a figyelmünket a helyes viselkedésre, de saját magunk is tisztában vagyunk vele, hogy egy játékos esetleges pozitív tesztje az egész csapatnak árthat. Kerüljük a tömegrendezvényeket, a bulikat. Mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy ne fertőződjön meg. Az edzések előtt és után fertőtlenítés történik. Profi sportolóként igyekszünk viselkedni.
– Gondolom, csapatkaptányként bizakodó, hogy a ZTE megőrizheti NB I A csoportos tagságát...
– Mindannyian reménykedünk ebben, ezért harcolunk. Nem tudjuk meddig tart, milyen meglepetéseket hoz a szezon, de akárhogyan is alakul, végső célunk a bentmaradás.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Nincs konkrét cél a ZTE RK-nál

Nem számítanak könnyű idényre

A klasszikus labdás csapatsportágak közül utolsóként a röplabdában kezdik el a bajnokságot. A ZTE RK NB II-es férficsapatánál nem számítanak egyszerű idényre. És nem csak a járványhelyzet miatt. Egykori otthonukat, az Ostoros-csarnokot felújítják, s mivel az iskolákat lezárták, nehéz volt edzési lehetőséget találniuk a városban.

– A nehézségek ellenére igyekeztünk jól felkészülni a bajnokságra – hangoztatta Merth Attila, a ZTE RK elnöke. – A bajnokság az elmúlt idényben megszokott módon zajlik. Három csoportban: a Keletiben, a Középben és a Nyugatiban. Mi az utóbbiba nyertünk besorolást. Az NB II-es csapatok mellett az NB I-es csapatok U–21-es együttesei is itt szerepelnek az alapszakasz során. Azután az U–21-esek visszatérnek saját bajnokságukba, az NB II-es csapatok játszanak még egy oda-visszavágó kört. A három csoport bajnoka utána egymás között játszik az NB I-es feljutásért.
– Miként készültek a bajnokságra, változott a játékoskeret?
– A felkészülésünk a bajnokságra nem volt egyszerű. Ismert, egykori otthonunkat, az Ostoros-csarnokot felújítják, így a város tornatermeiben igyekeztünk edzeni, már ahová beengedtek minket, mivel az iskolákat bezárták. A bajnokság egyébként már elindult. Mindjárt halasztással kezdtük az idényt, mivel első fordulóbeli ellenfelünknek, a Sümegnek nem sikerült megfelelő termet találnia. A régi csarnokukban már nem engedélyezte a szövetség a mérkőzések rendezését. Amennyiben valamelyik csapatnál a vírus felüti a fejét, halasztani kell a találkozót, de az alapszakasz végéig valamilyen mdon pótolni kell. Nálunk mindenki egészséges, reméljük így is marad. A játékoskeretben, nem történt változás, a tavalyi csapattal vágunk neki az idénynek.
– Mi a terv az idei bajnokságra?
– Konkrét célt nem fogalmaztunk meg a csapat felé, szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán. Amatőr csapat lévén, minél simábban szeretnénk lehozni az idényt. Reméljük, nem kell leállnunk a vírus miatt. Azért sem fogalmaztunk meg konkrét célt a csapat felé, mivel teremellátottság szempontjából nehéz helyzetben vagyunk. Egy biztos, a hazai mérkőzéseinket az Apáczai ÁMK-ban játsszuk. Az edzések viszont más tornatermekben is zajlanak. Örülünk, ha hetente egyet edzhetünk teremben. Ebben a helyzetben az erőnléti, illetve állóképességi gyakorlatokat igyekszünk szabadban elvégezni. Nagyon várjuk már, hogy az Ostoros-csarnok felújítása befejeződjön.
– A járvány kapcsán milyen szabályok vonatkoznak az NB II-sekre?
– Nem kell mindenkit 72 órával a mérkőzés előtt tesztelni. Csak akkor kell egy játékost tesztelni, ha a járvány tüneteit mutatja. Egyébként az amatőr csapatok pénzügyileg sem bírnák a sok tesztelést. Rövidesen a szövetség részéről kijön egy újabb rendelkezés is, ami elképzelhető, hogy szigorúbb lesz. Egy biztos, több okból is zaklatott szezonra számítok.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Remek szereplés a területi versenyeken

Az elmúlt hétvégén az egyéni versenyek miatt szünetelt a csapatbajnokság a tekézők különböző osztályaiban. A járványhelyzet miatt tavaszról elhalasztott területi versenyeket bonyolították le.

A nőknél és a férfiaknál is egyaránt a szuperligás két csapat – a ZTE ZÁÉV és a ZTK FMVas – játékosai teljesítettek jól. A nők Répcelakon versenyeztek. Gál Henrietta 579 fával győzött, klubtársát, Airizer Emesét megelőzve (575). Éppen lecsúszott a dobogóról 571 fás teljesítményével Hegedüs Anita. Az országos döntőbe még bekerült Monostori Anita (525) és Csurgai Anita (521). A férfiak versenyére Szentgotthárdon került sor. Nemes Attila 650 fával győzött, ezüstérmet szerzett Boanta Claudiu (648). Továbbjutott még az országos fináléba Farkas Ádám (628) és Járfás Szilárd (609). A válogatott kerettag Kozma Károly játék nélkül került az országos döntőbe.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Egerszegi atléták a versenyszezon végén

A Székesfehérváron megrendezett ügyességi és gátfutó csb-n a Zalaszám-ZAC serdülő fiú diszkoszvetőcsapata edzőjüket is meglepve repítette a diszkoszt olyan messzire, hogy az első helyezés lett a jutalma.

A csapat tagjai: Horváth Kevin, Kozma Ádám, Moser Benedek és Kovács Lőrinc. A Papp Marcell, Major Gábor, Czigány Levente, Kerkai Bence összetételű ifjúsági csapat pedig a harmadik helyet szerezte meg. Mindkét csapat edzője Bognár Szabolcs.
* * *
A Sport XXI. Program keretében Szombathelyen került megrendezésre a Zalaerdő Kupa, ahol a Zalaszám-ZAC csapatai mindkét korosztályban a bronzérmet szerezték meg.
– Sajnos, tartalékos csapatokkal tudtunk csak kiállni, hisz számos versenyzőnk karanténba kényszerült, és az edzéslehetőségeink is szűkültek a védelmi intézkedések miatt – nyilatkozta Pajor László, a Zalaszám-ZAC csapatvezetője.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Súlyemelőérmek az ob-kről

A ZTE Súlyemelő Klub sportolói Abaújszántón szerepeltek az országos serdülő- és ifjúsági bajnokságon.

A versenyen – amelyen közel százan indultak – egy arany- és egy bronzérmet szereztek. A ZTE mindkét versenyzője egy súlycsoporttal feljebb indult a jobb helyezés reményében. Varga Martin Csongor szakítás után 4 kg hátránnyal kezdte a lökést, amit egy hibás gyakorlattal indított. A folytatásban javított, az utolsó fogásával pedig bravúrosan fordított, és megnyerte súlycsoportját. Klubtársa, Rácz Gergő a 67 kilósok mezőnyében bronzérmet szerzett. A ZTE versenyzőinek eredményei. Serdülők. 73 kg: 1. Varga Martin Csongor 186 (81+105) kg. Ifjúsági. 67 kg: 3. Rácz Gergő 168 (77+91) kg. Budapesten rendezték meg a 2020. évi egyetemi és főiskolai ob-t. A népes mezőnyben Rácz Dániel képviselte a ZTE Súlyemelő Klubot. A zalaiak tehetséges versenyzője a 61 kilósok mezőnyében 77 kilót szakított, lökésben 92 kilót teljesített, s 169 kilós összteljesítménnyel megnyerte a versenyt.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A hétvége eredményei


Bátonyterenyei TK Viktória–ZTE ZÁÉV 0:8 (2961-3256) Szuperligás női tekemérkőzés. Bátonyterenye.

ZTE FC II.–Lipóti Pékség SE 1-2 (0-2) NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg.


Magnetic Andráshida TE–Kinizsi SK. 2-1 (2-0) Megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg-Andráshida.

Lenti TE SE–Tarr Andráshida SC 1-4 (1-2) Megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Lenti.

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére