Rövid pihenő után Olasz vezetőedző a férfi kosarasoknál Helytálltak a felnőtt ob-n Felemás mérleg a hétvégi fordulóban

 

Rövid pihenő után

Megkezdte felkészülését a zte fc

Az elmúlt évben december 23-án játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapata, az Újpest FC ellen. Január 23-án már a Bp. Honvéd vendége lesz a zalai csapat. A ZTE az óévben a hetedik helyen zárta a bajnokságot, 20 pontot szerezve.

Nem csoda, hogy kevés pihenő jutott a játékosoknak, a karácsonyi ünnepek alatt lazíthattak egy kicsit. A januári kezdésig úgymond házi feladatot kaptak, el kellett végezniük az otthonra felírt gyakorlatokat. A januári kezdéskor teljes kerettel kezdte el a gyakorlást a ZTE, egyedül Könyves, a csapat válogatott játékosa bajlódott kisebb sérüléssel. A kezdéskor a labdarúgók különböző teszteken vettek részt, és átestek a kötelező Covid-teszten is. Információink szerint mindenki negatív tesztet produkált. A szakmai stábnak szűk három hét áll rendelkezésre, hogy jó formába kerüljön a csapat. Az első ellenfél a Bp. Honvéd ősszel Egerszegen nyert, a zalaiak bizakodnak, hogy sikerülhet a visszavágás. Az idő rövidsége miatt alapozásról nem lehet beszélni, cél a csapatnál az ősz végi jó forma átmentése, a taktikai elemek gyakorlása. A ZTE már a felkészülés első hétvégéjén edzőmérkőzést játszott a másodosztályú Kaposvár ellen. A folytatásban még két gyakorlómérkőzés szerepel a programban, két másodosztályú együttes, a Gyirmót és a Siófok ellen. Mivel az NB I-ben füves pályán rendezik a találkozókat, edzőmérkőzéseit is ilyen pályákon játssza a ZTE. Valamennyi osztályban megkezdődik az átigazolási időszak. A ZTE mindhárom csapatrészbe igazolna meghatározó tudású játékost. Távozott Ziga Zivko, aki kölcsönben szerepelt a ZTE-nél, viszszatért régi klubjához. a szlovén Lendvához. Dragóner Filip a Szombathelyi Haladásnál folytatja játékos-pályafutását. Érkező is van, Kálnoki-Kis Dávid, a 30 éves középső védő szerződése lejárt a Bp. Honvédnál, a játékos a ZTE-t választotta. Az NB I-ben 122 alkalommal lépett pályára, a Honvéd mellett, az MTK-ban és az Újpestben játszott, fél+egyéves szerződést kötött a zalaiakkal. A felnőttcsapattal készül négy tehetséges fiatal: Sebestyén Lóránt, Papp László, Németh Erik és Molnár Dominik. Az őszi biztató szereplés ellenére a célkitűzés továbbra sem változott a zalai klubnál, a biztos bentmaradás kiharcolását várják el a csapattól.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Olasz vezetőedző a férfi kosarasoknál

December elején távozott a Zalakerámia ZTE NB I-es férfi kosárlabdacsapatától Ante Nazor. A vezetőedző távozását követően több mérkőzésen Heinrich Róbert, a csapat másodedzője irányított.

Az egykori kiváló játékos közölte a vezetőkkel, hogy csak ideiglenesen vállalta el a feladatot. A ZTE vezetésének mindenképpen új szakvezető után kellett nézni. A zalai klubnál magyar edzőt szerettek volna a kispadra, de gyorsan rá kellett jönniük, hogy külföldi szakvezetők felé is nyitni kell. Több edzőt hallgattak meg videós interjú keretében a ZTE-nél. A választás az olasz Luca Bechire esett. A klub fél+egyéves szerződést kötött az olasz trénerrel. Az 50 éves olasz edző 2006-ban kezdte edzői pályafutását az első osztályban szereplő Angelico Biella együttesénél. Az együttest négy évig irányította, 2007-ben hetedik lett csapatával a bajnokságban. Négy évvel később Ukrajnában az Azowmas Mariupol csapatával döntőt játszott az ukrán Szuper Ligában. A 2014-es évben az olasz másodosztályból az elsőbe juttatta az Auxillium Turin együttesét. Az olasz szakvezetőt hazájában 2009-ben az év edzőjének választották.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Helytálltak a felnőtt ob-n

A Magyar Úszó Szövetség Széchy Tamás emlékére rendezi minden évben az úszók felnőtt országos bajnokságát.

A rendezvénynek idén Kaposvár adott otthont, ahol a Zalaco Zalaegerszegi Úszó Klub négy versenyzővel képviselte a klubot – Belső Fanni (2005), Gergye Ákos (2002), Gergye Milán (2004) és Nett Vivien (2006) – a teljes magyar felnőttmezőnyben. A megyeszékhelyi úszók egyéni legjobbjaikat elérve, illetve Gergye Ákos révén két új megyecsúccsal zárták az eseményt. Az erős mezőnyben Gergye Ákosnak és Nett Viviennek sikerült az előfutamok során olyan időket úszni, ami elég volt az „A” illetve „B” döntős részvételre. Ákos a hátúszó számokban remekelt. Jó formaidőzítéssel 100 m és 50 m háton is sikerült eddigi legjobb időeredményét túlszárnyalni, sőt mindkét esetben Zala megye eddigi legjobb időeredményét úszta. A rövidebb távon dobogó közelébe kerülve – a negyedik helyen – csapott a célba, míg 100 méteren a 8., illetve 200 méteren a 6. helyen végzett. A 14 éves Nett Vivien a felnőttmezőnyben 400 m vegyesúszásban remekelt az előfutamok során, a 8. helyen kiharcolta az „A” döntős részvételt, míg másik erős számában, a 200 m pillangón a „B” döntőben tudott a harmadik helyen végezni. Vivien 1500 méter gyorsúszásban is elindult, ahol remek helytállással a 11. helyet szerezte meg. Gergye Milán 100 és 200 méter, valamint 1500 méter gyorsúszásban állt rajthoz, s az erős mezőny közepén végzett egyéni legjobb eredményekkel, míg ez Belső Fanninak 200 méter gyorsúszásban sikerült.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Felemás mérleg a hétvégi fordulóban

mindkét egerszegi kosárcsapat az éllovassal találkozott

A hétközi, Szolnokon lejátszott és hazai győzelemmel végződött (88-83) bajnoki után ezúttal Zalaegerszegen találkozott egymással a ZTE KK és a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata.

Heinrich Róbert, az egerszegi csapat megbízott vezetőedzője minden bizonnyal utoljára mecscselt a vendéglátók kispadján, hiszen a frissen igazolt olasz mester, Luca Bechi várhatóan a szerdai, Falco elleni idegenbeli mérkőzésen már átveszi a karmesteri pálcát. Az első negyedet alaposan megnyomta a ZTE és magabiztosan, 26-16-ra hozta a játékrészt. A folytatásban fokozatosan dolgozta le hátrányát az Olaj, majd 36-36-nál utol is érte ellenfelét, de Heinrich Róbert időkérése után ismét a vendéglátók szereztek előnyt. 47-43-as egerszegi előnynél vonulhattak pihenőre a csapatok. Elképesztő izgalmakat hozott a meccs hajrája. Egy perccel a vége előtt kettővel ment a ZTE, mikor büntetőzhetett a Szolnok, de Cakarun csak az egyiket értékesítette, míg a túloldalon Delas nem hibázott. 7,5 másodperce maradt a Szolnoknak, hogy triplával hoszszabbításra mentse a meccset, de a remekül védekező ZTE dobásig sem engedte a piros-feketéket. Zalakerámia-ZTE KK– Szolnoki Olaj KK 89-86 (26-16, 21-27, 22-19, 20-24) A hölgyeknél a ZTE NKK hamar jelentős hátrányba került a Sopron Basket vendégeként. A félidőben 41-28-ra vezetettek a hazaiak. A fordulás után aztán végleg eldöntötte a mérkőzést a házigazda. Sopron Basket–ZTE NKK 104-48 (21-9, 20-19, 37-11, 26-9)

 

 

 

 

 

vissza az elejére