Folytatódott a bajnokság Atlétikai érmek Szombathelyről Ezt várják 2021-től A hármas cél teljesült A hétvége eredményei

 

Folytatódott a bajnokság

Biztos bentmaradást vár a zte játékosa

Folytatódott a bajnokság a labdarúgás élvonalában. A ZTE FC a középmezőnyből rajtolt a 2021-es évben. A zalai csapatnál a jó szereplés ellenére az alapcél a biztos bentmaradás.

– A labdarúgó Európa-bajnokság miatt gyorsan folytatódott a bajnokság, nem volt idő a pihenőre – így Bedi Bence, a ZTE játékosa. – Minél előbb szeretnénk bebiztosítani élvonalbeli tagságunkat. Ha sikerül, jöhet a következő lépés, minél előbbre végezni a tabellán. A tavalyinál jobb szereplésben reménykedem.
– Elég rövid volt a felkészülés, mennyire sikerült a csapatnak a jó formát átmentenie?
– Szeretnénk folytatni az ősz végi jó szereplést. Rövid pihenőnk volt, ami alatt otthon is edzenünk kellett. Nem kellett semmit elölről kezdenünk. A közös gyakorlások során már a finomításra kellett figyelnünk. Nagy mozgás nem történt a keretben. Három új játékos érkezett, úgy vélem, erősítést jelentenek a csapatnak.
– Ketten távoztak, hárman érkeztek. Mi a véleményed róluk?
– Kálnoki-Kis, Futács rutinos játékosnak számítanak, még akkor is, ha az utóbbi időben kevesebbet szerepeltek az élvonalban. Biztosan erősítést jelentenek. A harmadik fiú Szalay, korosztályos válogatott, tehetségesnek tartják. Biztos vagyok benne, vele is jól jártunk.
– Az edzőmérkőzések közül, kettőn nem esett gól, a helyzeteitek megvoltak, itt előrébb kell lépni!
– Messzemenő következetést ebből nem szabad levonni. A csapat még nem volt elég friss, ezután jön a „finomhangolás.”
Bztos vagyok benne, A bajnokságban nem lesz gond a helyzetkihasználással. A helyzeteket nemcsak kialakítjuk, hanem gólokra is váltjuk.
– A ZTE-nél alapcél a bentmaradás, ehhez mennyi pontot kell szerezni?
– Az idei bajnokságban nincsen negatív értelemben kilógó csapat, mint tavaly a Kaposvári Rákóczi. 35–40 ponttal meg lehet kapaszkodni az NB I-ben.
– A ZTE mögött lévő csapatok közül a Diósgyőr, a Bp. Honvéd alaposan belehúzott az átigazolás terén, de még a Budafok is erősített. Kemény lesz a folytatás az élvonalban.
– Törvényszerű, amelyik csapat gyengén szerepelt, ott változik a játékoskeret. Mellettünk az szól, hogy együtt maradtunk, és pár érkezővel erősödtünk. Állítom, nem lesz gond a bentmaradásunkkal.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Atlétikai érmek Szombathelyről

A vasi megyeszékhelyen rendezték meg a híres atlétikai dobóedző emlékére (Németh Pál) a róla elnevezett versenysorozat első állomását.

A 2021-es év első versenyén jól szerepeltek a Zalaszám ZAC fiataljai. A zalai versenyzők mindegyike új egyéni csúcsot állított fel, és négy érmet, valamint több értékes helyezést szereztek. Eredmények. Ifjúságiak. Diszkoszvetés: 2. Czigány Levente 42,17 m, 3. Horváth Kevin 39,08 m, 4. Kerkai Bence 38,35, 5. Varga Dávid 29,17 m. Serdülők. Diszkoszvetés: 2. Mózer Benedek 41,24 m, 3. Kozma Ádám 36,18 m.
Felkészítő edző: Bognár Szabolcs.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Ezt várják 2021-től

Bizakodó, borúlátó sportolók, sportvezetők

A világméretű járvány (COVID-19) az elmúlt évben az egerszegi sportéletet is sújtotta. Félbeszakadt bajnokságok, elhalasztott versenyek jellemezték az elmúlt évet. Vajon mit remélnek 2021-től városunk sportéletének szereplői?

Horváth Csaba, a Zalaco ZÚK vezetőedzője: – Nagyon bízom benne, hogy a járvány az oltás segítségével lecseng. Visszaáll az úszósport a rendes kerékvágásba. Megszűnnek a korlátozások. Újból elkezdhetjük az úszás oktatását. A tehetséges gyerekeket megnyerhetjük a sportág számára. Versenyeket rendeznek, amelyen jól szerepelnek sportolóink. Remélem, a klubunk anyagi támogatottsága is megmarad, a nehézségek ellenére, akkor szebb lehet a 2021-es esztendő.
Horváth Tamás, a Z. Csuti Hydrocomp szakmai igazgatója, sakkozója: – Nehéz mit mondanom, nemrég vesztettük el csapatunk oszlopos tagját, Horváth Gyulát. Játékosunk a Covid szövődményeiben hunyt el, 41 évig volt a Csuti játékosa, edzője. Ennek fényében nagyon furcsállom, hogy az országos szövetség már májusban be akarja indítani a csapatbajnokságot. A javaslatunk az volt, hogy ősszel kezdődjön az idény, arra már valószínű, minden biztonságosabb lesz. A járvány anyagilag is megtépázta a csapatokat. Nekünk sikerült pályázati úton pénzhez jutnunk, nem üres a kasszánk, de még kellenek forintok a biztonságos működéshez. Az önkormányzatok kaptak plusz állami támogatást, bízom benne, hogy ebből jut a sportnak is.
Tóth László, a ZTE NKK ügyvezetője: – Bizakodom, hogy a járvány minél hamarabb lecseng. Fiatal csapatunk egyre egységesebb, jobb lesz. A rájátszásra már leszünk olyan erősek, hogy a bentmaradást kiharcoljuk. Jól lenne már a kötöttségek nélkül szabadon pályára lépni. Abban is bizakodom, hogy az anyagiak terén nem kerülünk olyan nehéz helyzetbe, mint az elmúlt évben. Nem rendelkezünk nagy szurkolótáborral, de jó lenne, ha a nézők visszatérnének a lelátókra.
Fehér László, a ZTK FMVas tekecsapatának edzője: – Jó lenne minél előbb tekézni. A játékosoknak már nagyon hiányzik a játék. A teketeremben zajlik, nagyobb a fertőzésveszély. Tisztában vagyunk azzal, hogy az említett pályára lépés nem mostanában lesz, de első az egészség. Nem tehetünk mást, mint bizakodunk, hogy a bajnokság valamikor elindul, nagy csúszással lehet befejezni. A jelen helyzet a csapatokat is megviseli anyagilag. Bizakodom, hogy ezen a téren nem lesz gondunk. Csak reménykedem, hogy 2021 szebb lesz az elmúlt évnél.
Bedi Bence, a ZTE FC labdarúgója: – Sikeres évre számítok, a foci a többi sportághoz képest előnyben volt, itt úgy, ahogy folyt a bajnokság. Remélem, a 2021-es idény végén nemcsak bent maradunk az élvonalban, hanem egy kicsit előbbre lépünk. Már nagyon várom, hogy a járvány lecsengjen, és a nézők visszatérhessenek a stadionokba. Szurkolók nélkül nincsen hangulata a mérkőzéseknek. Magánéletben célom az idei évben, hogy diplomát szerezzek a számviteli főiskolán.
Fehér Ferenc, a Trió Egerszeg ZTC elnöke, versenyzője: – Azt kívánom, hogy mindenki legyen egészséges, minél hamarabb magunk mögött hagyjuk a sok bajt okozó járványt. Célunk, idén is minél több gyerekkel megkedveltessük a tájfutást. Az utánpótlásvonalon versenyzőink tovább fejlődjenek, és jó eredményeket érjenek el. A klub vezetői azon lesznek, hogy ehhez az anyagi és szakmai támogatást biztosítsák.
Borsos József, a ZTE ZÁÉV női tekecsapatának elnöke: – Borúlátó vagyok a bajnokság kapcsán. Úgy vélem, az idei szezon is megy a kukába. Amíg nem rendezhetőek meg a mérkőzések biztonságosan, fertőzésveszély nélkül, nem szabad folytatni a bajnokságot. Annak nincsen semmi értelme, hogy pár meccs lejátszása után ismét jönne a felfüggesztés. A tekepályák nagy része zárva tart, a csapatok takaréklángon edzenek. Hagyni kell legalább egy hathetes felkészülést, hogy ne legyen sérülésveszély. Biztosan belecsúsznánk a nyárba. Nem hiszem, hogy normálisan be lehetne fejezni a bajnokságot.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A hármas cél teljesült

Jól szerepeltek az nb iii-ban a zte fc tartalékjai

Hosszú időn után indított tartalékcsapatot a ZTE FC a labdarúgó NB III-ban. A cél egyértelmű volt, felgyorsítani a saját nevelésű, tehetséges fiatalok fejlődését, és játéklehetőséget biztosítani az első csapatnál kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók részére. Minden újoncnál a cél, megragadni az adott osztályban, az egerszegiek teljesítették. A ZTE tartalékjai jól szerepeltek az ősz során, a 12. helyen végeztek, és 26 pontot szereztek.

– Az ősz során javarészt fiatalokkal léptünk pályára, több mérkőzésen nem volt visszajátszó az első csapattól. A megszerzett pontmenynyiséget jónak tartom, kicsit nagyobb odafigyeléssel néhánnyal többet szerezhettünk volna – vélekedett Bozsik József, a csapat vezetőedzője. – Összességében elégedett vagyok, hogy biztos bentmaradó pozícióban zártuk az őszt.
– A bentmaradást tűzték ki célként, félidőben tíz ponttal vezetnek a kiesőhelyen álló előtt.
– Lehet, hogy nemcsak az utolsó három esik ki, végeleges döntés még nincsen. A veszélyes zónától tisztes távolságra vagyunk. A célunk továbbra is a megkapaszkodás az NB III-ban. Ehhez az első tizennégyben kell végeznünk.
– A bentmaradás mellett a vezetés a fiatalok fejlődésének elősegítését és az első csapatnál keveset szerepelt labdarúgók játékbanmaradásának lehetőségét tűzte a csapat elé. A hármas feladat miként valósult meg?
– A bajnoki szereplésről már beszéltem. Mindhárom feladatot jól teljesítettük. A felnőttcsapatból visszajátszóknál nemcsak a játéklehetőséget biztosítottuk, hanem a sérülésből visszatérők ismét játékba lendülhettek. Zimonyi Dávid esetét említve, aki itt felépíthette magát, és az első csapatba bekerülve gólokat szerzett. A saját nevelésű fiataljaink és a máshonnan érkezők is jelentős mennyiségű játékpercet kaptak, többen étek is a lehetőséggel. Csóka Dominikot említve a sorból, 16 évesen egyenlítő gólunkat szerezte a BKV Előre ellen. A csapat játéka is sokat fejlődött, az első fordulókban még döcögött a játékunk. Az előrehozott két tavaszi fordulóban a BKV Előre és a Balatonfüred ellen már egyértelműen a ZTE dominált.
– Biztató pozícióban vannak az őszi idény után, milyen tavaszra számítanak?
– Továbbra is a biztos bentmaradás a cél, de tovább fejlődve jó középcsapattá is válhatunk. Ismerjük már az NB III mezőnyét, az előrelépést sem tartom kizártnak. Őszszel többször kényszerűségből feladtuk a pályaválasztói jogunkat. Tavasszal többet játszunk itthon, megvan rá az esély, hogy akár az első tízbe is bekerüljünk. Egy biztos, a hármas célnak tavasszal is igyekszünk maximálisan megfelelni.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A hétvége eredményei

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Zalakerámia ZTE KK 89-65 (28-27, 19-17, 25-11, 17-10) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, Kecskemét.

Budapest Honvéd–ZTE FC 2-2 (1-0) NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Budapest.

 

 

 

 

 

vissza az elejére