A neszelei városrészben A Zalaszám továbbra is a ZAC főszponzora Folytatták a röplabdások Bajnokok szeretnének lenni
Korai kezdés a nőknél Módosul a versenykiírás a férfi kosárlabdázóknál Nagy pálma ezüstérme A hétvége eredményei

 

A neszelei városrészben

Pályázati támogatással új sportpálya

Zalaegerszeg neszelei városrészében, Németh Gábor önkormányzati képviselő kezdeményezésére, az MLSZ pályázati támogatásával 12x24 méter játékterületű műfüves sportpálya épült.

A sajtóbejáráson Balaicz Zoltán polgármester elmondta: 2019-ben már átadtak egy ilyen létesítményt a Liszt Ferenc Általános Iskola udvarán, most pedig újabb állomáshoz érkeztek, ami a kaszaházai városrészben folytatódik majd. A pálya megépítése 16,5 millió forintos ráfordítással valósult meg, melyhez 90 százalékos pályázati támogatást biztosított a Magyar Labdarúgó-szövetség, 10 százalékot pedig az önkormányzat tett hozzá. Németh Gábor önkormányzati képviselő kiemelten fontosnak tartja a helyi közösségi élet támogatását, valamint az egészséges életmódot, ezért örül, hogy Neszelében épülhetett meg a létesítmény. A lakópark folytatásával, a kisbolt kialakításával, a Jedlik Ányos utca felújításával, valamint az Esthajnal és a Csillagvölgyi utca kiépítésével komoly helyi közösségi központ jöhet létre a következő években.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A Zalaszám továbbra is a ZAC főszponzora

Immár 17. alkalommal írta alá névadó szponzori támogatói szerződését a Zalaegerszegi Atlétikai Clubbal a Zalaszám Kft. A szerződés aláírása ezúttal nem ünnepélyes keretek között történt. A felek a legkisebb esélyt sem kívánták megadni a Covid -19 vírusnak.

Dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a ZAC-cal való további együttműködés nem volt kérdéses számukra. Biztosak benne, az atléták a jövőben is tovább öregbítik a város, a cég, a klub hírnevét. Szakály István, az egyesület elnöke megköszönte a Zalaszám támogatását. Hangsúlyozta: a piramis elv alapján, a klubnál mindenki megtalálja a számára ideális mozgásformát. Bella Attila, a klub ügyvezetője kiemelte, az elmúlt évben az egyesületben ténykedő edzők, sportolók erőn felül teljesítettek, a Covid-19 vírus miatt kialakult helyzetben. Zalaszám további támogatása, az ő munkájuk elismerése.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Folytatták a röplabdások

A zte rk megnyerné a nyugati csoportot

Hosszú kényszerszünet után folytatódott az NB II-es férfi röplabdabajnokság. A csapatok nem tudták lezárni az alapszakaszt az Extra Liga és az NB I utánpótláscsapatai idő előtt visszatértek a saját bajnokságukba. A sok elmaradt mérkőzést nehéz lett volna pótolni. A bajnokságban a folytatásban már csak a felnőtt NB II-es csapatok szerepelnek. A ZTE RK két ellenfél ellen folytatja a bajnokságot. SZOSE, és a Széchenyi Győr.

– Az országos szövetség kénytelen volt meghozni ezt a döntést, mivel nehezen lehetett volna pótolni a sok elmaradt mérkőzést. – vélekedett Merth Attila, a ZTE RK elnöke. – A járvány miatt az iskolák zárva vannak, a csapatoknak az edzéslehetőség is gondot okozott. Az utánpótláscsapatoknak vissza kell térni a saját bajnokságukba.
– A csapatnak miként sikerült átvészelnie a járványt?
– A felnőtteknél nem volt gond, inkább az utánpótlás csapatainknál esett át több fiatal a Covidon. Szerencsére utánpótlás csapataink is túl vannak a fertőzésen, és elkezdhették a rájátszást. A felnőtteknél a folytatás előtt kötelező volt a teszt, utána minden találkozó előtt nyilatkozni kell, hogy a csapatban nincsen fertőzött. A mérkőzések minden korosztályban továbbra is zártkapuk mellett zajlanak.
– Hogyan folytatódik a bajnokság?
– A Nyugati csoport három csapata befejezi az alapszakaszt. Ezután a helyezés függvényében bónusz pontokat kapnak az együttesek. A folytatásban a tervek szerint bekapcsolódnak a rájátszásba a másik két NB II-es csoport együttesei, de ez még nem biztos.
– Mi a cél?
– Első lépésben jó lenne megnyerni a Nyugati csoportban az alapszakaszt. A legnagyobb ellenfelünk a Széchenyi Győr együttese lesz. Az utána következő rájátszásban szeretnénk minél jobb eredményt elérni.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Bajnokok szeretnének lenni

A férfiaknál folytatódik a tekézők szuper ligája

Folytatódik a tekebajnokság a Szuper Ligában. Egyelőre csak a férfiaknál, a hölgyek február közepén kapcsolódnának be. Az országos szövetség a csapatokkal egyeztetve döntött a folytatás mellett, ezt kívánja a sportág érdeke is. Az újabb be nem fejezett bajnokság sokat árthatna a tekének.

– Októberben léptünk utoljára pályára, nagyon régen volt, már hiányzott a játék a csapat tagjainak – hangoztatta Fehér László edző. – A kényszerszünetben, ahogy a lehetőségek engedték, igyekeztünk fizikálisan szinten tartani a csapatot. Decemberben heti egy, januárban már heti kettő golyós edzés szerepelt a programban.
– Mennyire nehéz ilyen helyzetben a felkészülés?
– A „felborult” versenynaptár miatt rendkívül nehéz a formaidőzítés. Többször csúszott a folytatás. Ha nem is csúcsformában, de egyéni képességeik felső határának közelében tudnak teljesíteni a játékosok. Nagy szerepet kap a küzdeni tudás és a rutin. Remélem, a játékosok fokozatosan felépítik magukat. A nagy riválisunk, a Szeged elleni rangadóig lesz másfél hónapunk, hogy jó formába lendüljünk. Fertőzött játékosunk nincsen. A sérülésből felépülő játékosok is lassan csatasorba állnak. Rájuk még inkább igaz, hogy fel kell építeni őket.
– Mi szólt a folytatás mellett?
– A sportág érdeke, hogy játsszunk, mellette a legfontosabb az egészség. A nemzetközi kupák elmaradnak, csak a hazai feladatokra kell koncentrálnunk, ami teljesíthető lesz. A Szuper Ligában szereplő csapatok maximálisan igyekeznek alkalmazkodni egymáshoz. Olyan időpontokban játszunk, hogy a játékosok ki tudják pihenni magukat, mivel a pályán és a munkában is helyt kell állniuk.
– Milyen célokkal vágnak neki a folytatásnak?
– A nehéz körülmények ellenére harcban akarunk lenni a Szegeddel a bajnoki címért. A folytatás előtt a csapatok döntik el, hogy tesztelnek, vagy sem. A játékosokra van bízva, hogy saját zsebből fizetnek, vagy sem. A klubok anyagi helyzete nem engedi meg, hogy fizessék a teszteléseket. Abban reménykedünk, hogy minden csapat felelősségteljesen gondolkodik, és ha valamelyik játékosuk a Covid-19 tüneteit produkálja, nem játszik. A ZTK-nál biztosan, így lesz. A Szuper Liga mérkőzései, a folytatásban is zárt kapusak lesznek.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Korai kezdés a nőknél

Minél több mérkőzést nyerne a zte fc

A járvány miatt félbeszakadt őszi idényt a negyedik helyen zárta a ZTE női labdarúgócsapata az NB II Nyugati csoportjában, amely megfelel a realitásoknak.

– Várakozáson felül teljesítettünk az ősz során – értékelt Pergel Andrea, a csapat edzője. – Okoztunk meglepetést, akadt olyan csapat, amely tavaly megvert minket, idén mi nyertünk fölényesen 4-0-ra. Az előttünk állók közül a Fehérvár FC ellen nagyobb odafigyeléssel talán sikerült volna egy pontot szereznünk. Nem bánkódunk az őszi szereplésünk kapcsán, kiegyensúlyozott teljesítményt mutat. A verhető csapatokat legyőztük, az előttünk álló, jobb körülmények között dolgozóktól kikaptunk.
– Ősszel két mérkőzésük maradt el. Mikor pótolják?
– Korán kezdődik számunkra az idény, február 6-án már Csepelen játszunk. A másik elmaradt mérkőzésünket március 6-án pótoljuk Ajkán. A bajnokság igazi tavaszi idénye február 13-án kezdődik.
– Ennek fényében korán kezdték meg a felkészülést a folytatásra.
– Január 4-től folyamatosan dolgozunk, heti három edzéssel készülünk a tavaszi idényre. Az időjárás, a munkahelyi problémák is zavarták felkészülésünket, ennek ellenére viszonylag nagy létszámban vettek részt a lányok a tréningeken, amiért dicséret illeti őket. A játékoskeretben nem történt változás. A saját nevelésű fiatalokra igyekszünk támaszkodni. Jelenics Rita felsőoktatási intézménybe jár. Mivel nem egerszegi, Szekszárdon lakik, és online oktásban tanul, érthető módon nem tud részt venni az edzéseken, a mérkőzéseken sem, de továbbra is a játékosunk.
– Az őszi jó szereplés után mit várnak a tavaszi idénytől?
– Szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni. Tisztában vagyunk vele, nem a legjobb csapat vagyunk a másodosztályban. Célunk a jelenlegi helyezés megtartása. Ha a sors úgy hozza, szeretnénk egy helyet előbbre lépni. Tisztában vagyunk vele, ehhez nagyon jól kell teljesítenünk.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Módosul a versenykiírás a férfi kosárlabdázóknál

Legutóbbi elnökségi ülésén megváltoztatta az MKOSZ elnöksége az NB I-es A csoportos férfi kosárlabda-bajnokság versenykiírását. Bodnár Péter, a szövetség főtitkára közölte, a férfibajnokság élvonalában eltörlik a középszakaszt.

Az alapszakasz után az első nyolc helyen végzett csapat számára következik a rájátszás. A 9–14. helyen végzett együttesek részére új lebonyolítási formát dolgoznak ki, ami egyensúlyt teremt a csapatok foglalkoztatottságában, és az érdeklődés fenntartásában. Az elképzelések szerit a csapatok magukkal viszik eddigi eredményeiket, vagy az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat kapnak, ezután rendeznek egy újbóli oda-visszavágós kört. A Zalakerámia ZTE férfi csapata a jelen állás szerint minden bizonnyal, a 9–14. helyezett csapatok küzdelmében lesz érdekelt. A Magyar Kupa nyolcas döntőjét megrendezi az országos szövetség. Az elmúlt években rendre ott volt a mezőnyben a ZTE férfi- és női csapata. Az idei döntőben hosszú idő után nem lesznek zalai csapatok. Az NB I női A csoportos bajnokságot az eredeti formában rendezi meg az országos szövetség. A ZTE együttese az alsóházi küzdelmekben lesz érdekelt.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Nagy Pálma ezüstérme

Győrben rendezték meg az Új Év Kupa atlétikai versenyt.

A 60 méteres síkfutók felnőtt mezőnyében jól szerepelt Nagy Pálma, a Zalaszám ZAC futója. Az előfutamban 7,83 mp-es egyéni csúcscsal ért célba, amelyet a döntőben tovább javított, 7,79 másodperces idővel ezüstérmet szerzett.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A hétvége eredményei

Ferencvárosi Torna Club– ZTK FMVas 0:8 (3363-3489 ) Szuperligás férfi tekemérkőzés. Budapest.

ZTE FC–Paksi FC 4-4 (1-2) NB I-es bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg. Gl.: Szépe (6.), Favorov (46.), Babati (78.), Könyves (82.), ill. Bognár (31.), Hahn (38.), Szabó (73.), Papp (94.).

Szombathelyi ESE–ZTE RK 1:3 (–21, –24, 22, –24) Szombathely. NB II-es férfi röplabdamérkőzés.

 

 

 

 

 

vissza az elejére