Közös érdekünk a város fejlesztése Új kórházvezetők    

Keresztes Csaba

Közös érdekünk a város fejlesztése

Keresztes csaba: a veszélyhelyzet miatt csorbul az átláthatóság

Az ellenzéki frakciónkban mindhárman új képviselők vagyunk a városi közgyűlésben, így nagy tervekkel vágtunk bele a 2020-as évbe. Sajnos csak úgy, mint mindennapi életünk, az önkormányzati munka is a feje tetejére állt a koronavírus-járvány miatt – fogalmaz Keresztes Csaba, a Tiéd a Város Egyesület frakcióvezetője.

– A tervezett üléseknek csak kevesebb, mint felét tudtuk megtartani, az ünnepi közgyűlések is elmaradtak. A rendkívüli jogrenddel ellehetetlenítették az önkormányzatokat, jelentős adóbevételeket vont el a kormány. A legnagyobb probléma, hogy bár polgármester úr hetente tájékoztatja a lakosságot a szerinte legfontosabb információkkal, a nyilvánosság, az átláthatóság csorbul, hiszen a demokratikus intézményrendszer jelenleg nem működik, a közgyűlés nem tud ülésezni – folytatja és hozzáteszi: – A járványhelyzet alatt azonban folyamatosan kapcsolatban állunk a városvezetéssel, a legfontosabb döntések előtt rendkívüli egyeztetéseket tartunk, havonta egyszer frakcióvezetői értekezleten megbeszéljük a polgármester által kihirdetésre kerülő rendeleteket. Itt alkalmunk nyílik a véleményünket megfogalmazni. Keresztes Csaba hangsúlyozza: a megtartott közgyűléseken konstruktívan dolgozott az ellenzéki frakció a város érdekében. Többször elmondták, hogy a városi problémák nem bal- vagy jobboldaliak, azokat közösen kell megoldani, illetve a városi fejlesztések is közös érdekük. És nyilván ennek ellenőrzése is.
– A múlt év elején jeleztük, hogy a településrészi önkormányzati rendszer a következő választási ciklusra felülvizsgálatra szorul. A jelölés nem egyértelmű és nem kötelezően nyilvános. Így ezek a szervezetek tulajdonképpen titokban is létrehozhatók. Az októberi közgyűlésen kértem, hogy a TRÖ-k nyilvánosságának biztosítása érdekében a város honlapján minden fontos információ jelenjen meg a működésükről. Ez azóta már megvalósult. Nem értettünk egyet a színház állami és önkormányzati közös fenntartásában sem. Jeleztük, hogy ennek politikai okai vannak, így a szavazáson tiltakozásképpen nem vettünk részt. Úgy érzem, egy kormánypárti többségű közgyűlésben is muszáj elmondanunk a kormányzatot érintő kritikánkat is, például azt, hogy 288 millió forintot elvontak Zalaegerszegtől, és ebben a helyzetben az önkormányzat nincs döntési helyzetben. Felhívtuk a figyelmet arra is, hogy a volt a Pais-iskola átadása térítésmentesen került az egyházmegyéhez, azonban az előzetesen ismertetett menetrend nem teljesült, sőt a fejlesztés sem indult el, pedig az idei évben már az idősek otthonában a konyha működését kellene elindítani. A város 2030-ig szóló gazdaságfejlesztési stratégiáját, amit én „kívánságkosárnak” tartok, természetesen megszavaztuk. A dokumentum arra jó, hogy megfelelő pályázat esetén van hová nyúlni, és tudjuk, milyen célokat szeretnénk elérni. A frakcióvezető a személyes találkozások elmaradása helyett online megoldásokkal és telefonon tartották a kapcsolatot a lakókkal. A járvány miatt gyűjtést szerveztek, a bajba került családoknak próbáltak segíteni. Mint mondja, a demokrata ellenzéki szövetség pártjai külön-külön is megtalálták a módját a családok és városi szervezetek segítésének.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Új kórházvezetők

Megyei irányító intézményként, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD és Dancs Jenő ápolási igazgató adta át a keszthelyi és a hévízi kórház intézményvezetőinek megbízólevelét.

Az országos kórház-főigazgató a keszthelyi kórház intézményvezetői feladatainak ellátásával dr. Kató Csabát, míg a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház intézményvezetői teendőinek ellátásával dr. Holléné dr. Mándó Zsuzsannát bízta meg 2021. február 1. napi hatállyal.

 

 

 

 

 

vissza az elejére