Biztosan maradt bent a ZTE FC Sikeres versenyeket rendeztek A „számok nyelvén” a ZTE FC szerepléséről A Szakály-alapítvány díjazottjai
                                             Tízéves születésnap       Nem sok kellett volna a VB-szerepléshez           A hétvége sporteredményei

 

Biztosan maradt bent a ZTE FC

Mindössze egyszer voltak a vonal alatt

Bár néha meglegyintette a kiesés szele a ZTE labdarúgócsapatát az élvonalban, a zalai alakulat biztosan maradt bent az NB I-ben, a zalai szurkolók örömére.

– Őszintém megmondva, nehezebb idényre számítottam – kezdte értékelését Sallói István, a ZTE sportigazgatója. – Összességében biztos volt a megkapaszkodásunk, egyszer voltunk vonal alatt. A tavalyi évben sokszor voltunk kieső pozícióban, akadt, amikor 5 pontos hátrányunk volt. Az idei bajnokságban egyenletesebb teljesítményt nyújtottunk, annak ellenére, hogy 18 új játékos érkezett a csapathoz. Nehéz dolga volt Boér Gábornak, az ő munkájával is elégedettek voltunk. A tavasz során akadt egy 10 mérkőzéses széria, amikor a csapat nem tudott átlendülni a holtponton. A tulajdonos úrral közösen döntöttünk a váltás mellett. Waltner Róberttel újra lábra kapott a csapat, simán maradtunk bent az élvonalban. Szerettünk volna a Magyar Kupában is vitézkedni. A már említett hullámvölgy miatt kénytelenek voltunk lemondani az esetleges jó kupaszereplésről. Végh Gábor tulajdonos elvárása volt, hogy a csapatot döntő többségében magyar játékosokra építsük. Sikerült elérni, mellette fontos volt a fiatalok szerepeltetése. Erre a legjobb példa Szánthó Regő, nálunk berobbant az élvonalba.
– Az idény során sok gólt rúgott a ZTE, de sokat is kapott. Az egyik pozitív, a másik negatív tényező?
– Tavaly és idén is célunk volt, hogy látványos, eredményes focit játsszon a ZTE, ebből is adódott a sok gól, amit szereztünk. Igaz, a kapott gólokat nem sikerült csökkenteni. A sok bekapott gólt nem a csapatvédekezés gyengesége okozta, hanem a sok egyéni hiba. Sok gólt kaptunk pontrúgásból, szögletekből. Problémának látom, hogy Bolla távozásával a jobbhátvéd kérdését nem sikerült megoldanunk.
– Az edzőváltás egyértelműen bejött, Waltner Róberttel biztosan maradtak bent. Kezdődhet a jövő évi keret kialakítása?
Waltner Róbert stabilizálta a csapat védekezését, bár erre az utolsó mérkőzés rácáfolt. Az egész idény bizonyítja, hogy foglalkoznunk kell a csapat védekezésével, és ide tervezünk igazolni is. Amikor eldőlt a bentmaradásunk, azóta Robival folyamatosan egyeztetünk az erősítésről. Szeretnénk, hogy a felkészülésre a keret már nagyából összeálljon, nemcsak rajtunk múlik. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt évhez hasonlóan több hullámban érkeznek az új játékosok. Egy biztos, akkora mozgás nem lesz, mint a tavalyi idény végén. Két kölcsönjátékosunkat, Szánthó Regőt és Artom Favorovot szeretnénk megtartani, nemcsak mi döntünk róluk. Hét, maximum nyolc új játékos érkezése várható.
– Mikor kezdi el a csapat a felkészülést?
– Június 16-án.

Távozók és hosszabbítók
Babati Benjaminnal és Kálnoki-Kis Dáviddal szerződést hosszabbított a ZTE. Távozik a csapattól Szépe János és Vass Patrik, a labdarúgók lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a klub.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Sikeres versenyeket rendeztek

Csapatban negyedik a zte

A ZTE Súlyemelő Klub szervezésében került megrendezésre Zalaegerszegen, a 2021. évi abszolút csb-selejtező (nyugat), 51. Göcsej Kupa kiemelt egyéni női, férfi, valamint a területi minősítő súlyemelőverseny. A versenyen az utánpótlás-válogatott több tagja is indult, és 13 országos csúcsot javítottak meg. A három versenyen 10 egyesületből közel 90 induló volt.

Az abszolút csb-selejtező végeredménye, a ROBI-pontszámítás alapján. 1. Oroszlány VSEE 881 pont, 2. Baranyai SE 834,3, 3. Tatabánya SC 661,4, 4. ZTE SK 485, 5. Fehérvár RC 397,5. ZTE versenyzőinek eredményei. Ifjúsági. 73 kg: Varga Martin Csongor 200 (88+112) kg. Junior. 67 kg: Rácz Gergő 181 kg (80+101) kg. Felnőtt. 61 kg: Rácz Dániel (szakításban megsérült). 67 kg: Kárász Kristóf 155 kg (70+85) kg. 96 kg: Kaj Richárd 207 (87+120) kg. Göcsej Kupa. Ifjúsági. 73 kg: 2. Varga Martin Csongor 212 (92+120) kg. Junior. 67 kg: 2. Rácz Gergő 185 (80+105) kg.
Területi minősítő verseny.
(A ZTE sportolóinak eredményei). Fiú. 89 kg: 1. Németh Bálint 81 pont. Serdülő. 89 kg: 1. Nátrán Álmos 87 (35+52) kg. Ifjúsági. 73 kg: 1. Simon Viktor 121 (53+68) kg. Nők. Felnőtt. +87 kg: 1. Danicser Anita 110 kg (50+60) kg.

Az egyéni verseny súlycsoportjainak 1–3. helyezettje érem- és oklevéldíjazásban részesült. A Göcsej Kupa legjobb három férfi sportolója Stavarsz Ádám (Tatabányai SC), Varga Martin Csongor (ZTE SK), Mészáros Mátyás (Kisbér VSE), a női Szalai Lili (Oroszlányi VSK), Boros Viktória (Haladás VSE), Polgár Mirjam (Haladás VSE) versenyzők serlegdíjazásban részesültek, a ROBI-pontszámítás alapján. A legjobb zalai versenyzőnek felajánlott díjat Varga Martin Csongor kapta. A kiemelt verseny megrendezését Zalaegerszeg Város Önkormányzata és a Magyar Súlyemelő Szövetség támogatta.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A „számok nyelvén” a ZTE FC szerepléséről

Befejeződött a bajnokság a magyar labdarúgás élvonalában. A ZTE labdarúgócsapata két fordulóval az idény vége előtt már bebiztosította további élvonalbeli tagságát.

Mit mutatnak a számok a zalai csapat szerepléséről. A 33 forduló során a ZTE 10 győzelmet aratott, 7 döntetlent játszott, és 16 vereséget szenvedett, és 37 pontot gyűjtött. A negyedik legtöbb gólt (58) lőtte. Három a zalaiak előtt végzett csapat FTC, Fehérvár FC, Paks szerzett ennél többet. Elmondható, hogy nem rossz teljesítmény. A kapott gólok tekintetében már nem lehet örülni. A szám megegyezik a rúgottakéval. Ennél többet a kiesett Budafok, az Újpest FC, (a lila-fehéreket sújtotta leginkább a járvány, többször szerepeltek ifistákkal). A Paks is többet kapott, viszont Atomváros csapat szerezte a legtöbb gólt az élvonalban. Rápillantva a tavalyi szereplésre, amikor a ZTE a 7. helyen zárt 43 ponttal jobbnak tűnik. A zalai csapat a viszont remek hajrájának köszönhette, hogy meghosszabbította élvonalbeli tagságát. Érdekesség, hogy a tavalyi idényben többször tanyázott kieső helyen a ZTE, idén alig. Újabb számsort nézve a tavalyi jó szereplés után szétkapkodták a csapatot, 18 távozó volt, helyükre 19 új labdarúgó jött. Érdekességként elmondható, hogy az elmúlt idényt Dobos Barnával, és Márton Gáborral játszotta végig a ZTE. Az edzőváltás bejött akár csak idén. A ZTE-nél a nemrég befejeződött idényben is két edző Boér Gábor és Waltner Róbert dolgozott. A akár csak tavaly idén is megkapaszkodott a csapat az élvonalban. Boér Gábor veszte az lett, hogy a zalaiak produkáltak egy olyan 10 meccses sorozatot, amely során mindössze egyszer nyert a ZTE. Talán még annyi megjegyezhető, hogy mindkét évben sok gólt kapott a ZTE. A következő szezonban mindenképpen ezen a téren kell előbbre lépni. Csökkenteni a bekapott gólok számát.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A Szakály-alapítvány díjazottjai

Ünnepség keretében adta át az alapítvány székhelyén a Szakály István Sport Alapítvány az idei díjakat.

Az alapítványt a Zalaegerszegért, a Pro Urbe és a Magyar Atlétikáért életműdíj anyagi vonzatából alapította az adományozó. Idén Muszil Ágnes sokszoros magyar bajnok, rövid- és középtávfutó nem csak eredményességéért, hanem példamutató szorgalmáért és jeles érettségi bizonyítványáért kapta az elismerést. A Góczán István és Góczánné Tóth Zsuzsa Judit házaspár több évtizedes sportolói eredményeiért, remek kiválasztó- és edzői munkájáért, továbbá Tóth Zsuzsa számos szenior országos bajnoki címéért, válogatottságáért, Eb- és vb-helyezéseiért, a fiataloknak nyújtott személyes példamutatásáért kaptak díjat. Csarankó László és felesége, Horváth Judit fél évszázados sportolói, szervezői és edzői munkájáért lett díjazott. Horváth Judit aktív sportolóként ifjúsági válogatott is volt, majd az 1973-ban megalakult ZTE Sportiskola első edzője lett. A népszerű Csari életében két hölgyet csábított el. Először feleségét az atlétikától a házasságba, majd Kozári Ágnest a kosárlabdától az atlétikához. Csari több évig volt Zalaegerszeg város első olimpikonjának az edzője. A díjazottaknak Szakály István Lászlóné az alapítvány elnöke adta át, az elismerést.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Tízéves születésnap

Ünnepeltek a sportlövők

Háromnapos lövészversennyel ünnepelte 10 éves születésnapját a ZTE Sportlövész Klub az Ebergényi úti lőtéren.

A születésnapos egyesületet a város részéről Káldi Dávid köszöntötte. Somogyi Péter világbajnok sportlövő, a klub elnöke felidézte az elmúlt tíz év fontosabb állomásait. Az egyesület a tíz év második felében nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlás-nevelésre. Az utánpótlás felé való fordulást helyes lépésnek tartják az egyesületnél. Az országos versenyeken jó eredményt értek el a ZTE fiataljai. Hárman-négyen ott vannak a korosztályuk legjobbjai között. A tízéves szülinapra több versenyszámot – köztük olimpiait – beemeltek a programba. A rendezvényre az ország különböző pontjairól mintegy háromszáz lövész érkezett. A járványügyi helyzet miatt a versenyen külföldi sportlövők nem vettek részt.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Nem sok kellett volna a VB-szerepléshez

Kiskunfélegyházán rendezték meg a kadetkorú birkózók első idei versenyét, amely válogató volt a korosztály világbajnokságára is. A 200 sportolót felvonultató mezőnyben ott voltak a Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzői is.

A korosztály világbajnokságát júliusban Budapesten rendezik meg. A 92 kilósok mezőnyében nagyszerűen birkózott Farkas Benjámin, a ZBSE tehetséges versenyzője. Az előcsatározások során három mérkőzését technikai tussal nyerte meg. A döntőben a Kertvárosi SE versenyzőjével vívott a vb-szereplésért. A mérkőzésük 1:1-gyel zárult, mivel ellenfele hajtotta végre az utolsó akciót, ő lett a súlycsoport győztese és világbajnoki résztvevő. A másik egerszegi birkózó, Peszleg Gábor a 75 kilósok mezőnyében az ötödik helyen zárt.
Felkészítő edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


A hétvége sporteredményei

ZTK FMVas–Répcelaki SE 5:3 (3577.3531) Szuperligás, férfi tekemérkőzés. Zalaegerszeg.

Rákoshegyi VSE I–ZTE ZÁÉV 2:6 (3312-3351) Szuperligás, női tekemérkőzés. Budapest.

ZTE FC–FC Ajka 3-1 (1-1) NB II-es női labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg.

PVSK Veolia–Zalakerámia ZTE KK 103-93 (29-34, 26-16, 25-23, 23-20) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Pécs.

Egerszegi KK–N. Tungsram SE 21-24 (8-14) NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Hévíz.

Nagyatádi SE – ZTE FC II. 0-6 (0-2) NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Nagyatád.

 

 

 

 

 

vissza az elejére