A családok oázisa lesz Jövő tavasszal már látogatható    

 

A családok oázisa lesz

Sajtóbejárás az alsóerdei komplexumban

Látványos szakaszába lépett az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ kialakítása. A részben a TOP-program, részben pedig a Modern Városok Program által támogatott beruházás aktuális állapotáról a helyszínen tartottak sajtótájékoztatót.

– pet –

Balaicz Zoltán polgármester felidézte: 2015 áprilisában tárgyaltak Orbán Viktor miniszterelnökkel és Vigh László országgyűlési képviselővel közösen arról, hogy mik legyenek a Modern Városok Program zalaegerszegi elemei. Az elsők között szerepelt az egykori alsóerdei napközis tábor mielőbbi felújítása, hiszen a terület és a rajta álló korábbi épületek állaga egyre romlott. Egy olyan beruházásban gondolkodtak, amely több generáció számára biztosít sportolási és kikapcsolódási lehetőséget. Különféle attrakciókkal fűszerezve a kínálatot. A komplex turisztikai fejlesztés 5,2 milliárd forintból valósul meg, és várhatóan 2022 tavaszától fogadhatja a látogatókat.
A családok oázisa lesz ez a hely – fogalmazott a sajtóbejáráson Vigh László országgyűlési képviselő. Beszédében kiemelte: minden bizonnyal a zalaegerszegiek egyik legnépszerűbb, legkedveltebb helyévé válik az új szabadidőpark. A komplexum attrakcióiról és az építkezés jelenlegi fázisáról Gecse Péter alpolgármester számolt be. Elhangzott: az elmúlt hónapokban szemmel látható előrelépés történt az építkezésben és az egyes látványelemek kialakításában. A kivitelező az ütemterv szerint halad. A fogadóépület és a sípálya illetve a kalandpark kiszolgálóépülete szinte teljesen elkészült. A parkoló és a KRESZ-park aszfaltozása megtörtént, a játszópark elemeit telepítették, hamarosan lefektetik az ütéscsillapító burkolatot is. Jól halad a négy évszakos sípálya kialakítása, a kalandpark, a lelátó és a kosárpálya hamarosan teljesen készen lesz. A rekortánpálya is formálódik, nemsokára itt is elhelyezik a burkolatot. Hamarosan indul a közlekedési kapcsolatok kiépítése, hiszen fontos, hogy a szabadidőparkot mindenki biztonságosan meg tudja közelíteni. Nemcsak kanyarodó csomópont épül, hanem 300 méteres szakaszon az úttest burkolata is megújul, ezenkívül biciklis- és gyalogosátvezetés is könnyíti majd a közlekedést.
A rendezvényen Orosz Ferencné és Szilasi Gábor önkormányzati képviselők is örömüket fejezték ki a fejlesztés iránt. A kivitelezőknek pedig megköszönték az eddigi munkát, hiszen az építkezés a járvány alatt és a téli időszakban sem állt le. Bíznak benne, hogy az egykori napközis tábor ismét a város egyik kedvelt közösségi színtere lesz.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Jövő tavasszal már látogatható

A zalaegerszegi sport- és tanuszoda a város és térségének épül

Diós András, Bali Zoltán, Bánhegyi Péter, Vigh László,
Balaicz Zoltán és Gecse Péter

Zalaegerszegi Sport- és Tanuszoda elnevezést kapta a város új létesítménye, melynek építése jó ütemben halad. A felirat mellett valamennyi homlokzati borítóelem is felkerült már az épületkomplexumra, melynek megközelítését szolgáló belső utat is építik a Göcseji úttal párhuzamosan. Ezt már a járókelők is láthatják, a belső munkálatokat viszont nem, amit sajtóbejárás keretében mutattak be.

– Antal Lívia –

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy az új uszoda, tanuszoda és városi strand a Modern Városok Program keretében 9,5 milliárdos ráfordítással épül. Mint fogalmazott: ez jelentős előrelépés, hiszen 2014-ben még csak a strand megújításáról és az 1969-ben átadott uszodaépület kisebb rekonstrukciójáról mertek gondolkodni. 2017-ben a jelentős állami támogatásnak köszönhetően már jóval nagyobbat mertek álmodni, melynek megvalósításán dolgoznak jelenleg. A minden elemében új épületegyüttes átadását 2022 tavaszára tervezik, amit a sportolók mellett a városlakók is nagyon várnak. Az uszodakomplexummal nemcsak Zalaegerszeg gazdagodik, hanem a térség is; biztosítva a kikapcsolódás és a sportolás lehetőségét a környéken élőknek és a távolabbról érkező turistáknak is. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos az új uszoda térségi szerepéről beszélt annak okán, hogy a zalaegerszegi járásban élő százezer ember is élvezheti majd előnyeit, akár az úszásoktatás, akár a szabadidős tevékenység tekintetében. Gecse Péter alpolgármester azt mondta, jó ütemben halad az építkezés, így az év végén megtörténhet a műszaki átadás-átvétel. A jövő év első hónapjai a különféle engedélyek beszerzésével és a vízpróbákkal telnek majd. Jelenleg gépészeti, villamossági, burkolási és festési munkák zajlanak az épületen belül. Végéhez közeledik az 50 méteres, 10 pályás versenymedence burkolása, amely FINA-minősítést kap, így nemzetközi megmérettetések megtartására is alkalmas lesz. Bali Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a külső környezet kialakításáról számolt be.Parkolót építenek a Mártírok útja felől, valamint az Ady utca és a Göcseji út találkozásánál, ahol egy buszöblöt is létesítenek az épületegyüttes megközelítése érdekében. A biciklivel érkezők számára kerékpártárolókat helyeznek ki. A Kovács Károly Városépítő Program keretében felújítják a Mártírok útját a Petőfi utcai kereszteződésig, valamint új közműveket építenek az Ady utca felől. Az uszodakomplexumot körbefogó környezet szebbé tétele érdekében jövőre felújítják a Rózsák terét is. A létesítmény fogadótere egyesíti a múltat és a jelent, hiszen Németh János – az egykori uszoda falát díszítő – a víz mitológiája című alkotását ide helyezték át. Az 1971-ben létesített, több elemből álló dombormű akkor egy sorban, most a helyszűke miatt három sorban mutatja magát. Az uszodakomplexum több technológiai érdekességgel is rendelkezik. Ezek egyike, hogy tetejének mintegy 50 százalékát karbantartást nem igénylő zöld növényzet borítja a hőszigetelés hatékonyságát szolgálva. A versenymedence 2700 köbméteres vízszükségletét termálkút biztosítja, 270 fős lelátója elé kerülő üvegkorlát pedig a szabad rálátást teszi lehetővé a medencére a közönség számára. A sajtóbejáráson a megszólalókon kívül részt vett Diós András, a ZÁÉV Zrt. projekt3 főmérnöke, valamint Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője.
 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


 

 

 

 

vissza az elejére