Családokat, vállalkozásokat támogatnak Köszönet a munkáért Megnyílt a Viva Plazma Adventi gyertyagyújtás Jobbik: stop, drágulás!

Családokat, vállalkozásokat támogatnak

Vigh lászló sajtótájékoztatója

A rendszerváltás óta nem volt ekkora, vagyis 7 százalékos gazdasági növekedés, mint idén, amely a Fidesz-KDNP kormány intézkedései értelmében sok mindenre ad lehetőséget a családokat és vállalkozásokat támogatandóan – Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazott így sajtótájékoztatóján, amelyen a részleteket is ismertette.

– AL –

Elmondta, a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett újabb jó hírrel szolgálhatnak az időseknek, a teljes 13. havi nyugdíjat is biztosítja a kormány 2022 februárjában. Januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás-minimálbér. A családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, ami több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent a családoknak. Hozzátette: a magyar gazdasági növekedés az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse az szja-t. A nyugdíjasok és a gyermekes családok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Januártól nem kell jövedelemadót fizetniük a 25 év alattiaknak, amellyel több tízezer forinttal emelkedik keresetük havonta. Jelezte továbbá, hogy a parlamentben most folyik a vita arról, hogy jövőre több száz milliárd forinttal lehessen csökkenteni a 91 ezer hazai kis- és középvállalkozás adóterheit. Kiemelte: a magyar gazdaság teljesítményének folyamatos növekedése Zalaegerszeg számára jelentős beruházásokat hozott. Többek között megemlítette a járműipari tesztpályát, az épülő M76-os gyorsforgalmi utat, a befejezés előtt álló Mindszentyneum zarándokközpontot, a városi uszodát és az alsóerdei rekreációs központot. Hangsúlyozta, az évszázad legsikeresebb tíz esztendejét tudhatja maga mögött a polgári kormány és az ország. Ezen idő alatt a munkahelyteremtés tekintetében is beváltották ígéretüket, hiszen egymillió fővel növekedett, vagyis 3,7 millióról 4,7 millióra emelkedett a foglalkoztatottak száma az országban. A sajtótájékoztatón részt vett Jakabffy Lenke, aki a kereskedelemben dolgozott vállalkozóként, jelenleg nyugdíjas éveit tölti. Köszönetét fejezte ki, hogy a kormány sok egyéb juttatás mellett az idősekre is odafigyel. A nyugdíjprémiumból elavult hűtőjét tudja újra cserélni, mégpedig hitel nélkül. Mint mondta, egyedülállóként a 13. havi nyugdíjnak is meg lesz helye.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Köszönet a munkáért

Jobboldali ifjúsági szervezetek vacsoraestje

A zalai megyeszékhely országosan is elismert és listavezető a jobboldali fiatalok tevékenysége okán. Ennek elismeréseként 2011 óta minden év végén vacsoraestet tartanak. A FIDELITAS és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség idén is megrendezte a hagyományos összejövetelét, ahová az aktív tagok mellett a támogatók is meghívást kaptak. Az országos vezetőség részéről többek között Dömötör Csaba miniszterhelyettes és Illés Boglárka, a FIDELITAS országos elnöke vett részt. 

– B. K. –

A program hivatalos része köszöntőkkel indult. Balaicz Zoltán polgármester visszatekintett a rendezvény kezdeti időszakára, mely még a botfai Hűvős-kastélyhoz kötődött. Ezt a helyszínt gyorsan kinőtték, és így került át a vacsoraest a Kölcsey-gimnáziumba. Felidézte saját politikai tevékenységét is az egyetemista éveitől, mely végül a város vezető posztjáig vezetett. A fiatalok és a fiatalok ügye azóta is prioritást élvez nála és a város stratégiájában is. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a fiatalok aktivitását emelte ki és köszönte meg, különösen a közelmúltbeli aláírásgyűjtő akció során. Elismeréssel szólt arról a sok fiatalról, akik segítik képviselői munkáját. Valamint nyilvánosan is köszöntötte az „Év polgármestere” címet elnyert Balaicz Zoltánt. Dömötör Csaba, miniszterhelyettes a kormány fiatalokat érintő támogatásait sorolta fel, a bölcsődék, óvodák férőhelyének megnövelésétől az iskolafelújításokon át a fiatal családosoknak járó kedvezményekig. Elmondta, a magyar fiatalok minden területen nagyobb támogatást élveznek, mint 2010-ben, de a politikai közösségükben minden korosztály megtalálhatja a helyét, fogalmazott. Az est hivatalos része zárásaként ajándékokat adtak át a miniszterhelyettesnek, többek között, mivel sokat tartózkodik városunkban, lejárat nélküli Egerszeg-kártyát. Az est moderátora Bali Zoltán alpolgármester volt.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Megnyílt a Viva Plazma

Megújult Zalaegerszegen a Platán sor és a Göcseji út kereszteződésében lévő, eddig leromlott állapotú épület, amely Platán Center néven működik tovább.

A földszinten továbbra is a Reininghaus étterem és a Mikofami húsbolt található meg, középre egy optika költözött, az emeleteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei irodaházát alakították ki, valamint itt működik a Viva Plazma vérplazmaközpont, később pedig majd a Léda Platán Magánklinika is. Naponta félszáz vérplazmaadót tud fogadni a Viva Plazma Center. A megnyitón részt vett Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is. A centrum vezetője, Karáth Péter 200 ezer forintos adományt nyújtott át a Vércsepp a Vérellátásért Alapítvány számára, az adományozást tanúsító oklevelet a területi vérellátó vezető főorvosa, dr. Dancza Tímea vette át.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


 

Adventi gyertyagyújtás

Zalaegerszeg kertvárosi városrészében, a Köztársaság, a Hegyalja és az Átalszegett utca kereszteződésében a mindenki karácsonyfájánál köszöntőt mondott Balaicz Zoltán polgármester és Orosz Ferencné önkormányzati képviselő. Műsort adtak a Csillagközi Óvoda és az Eötvös József Általános Iskola növendékei, továbbá verset szavalt Fülöp Katalin. A program Molnár János római katolikus plébános áldásával és az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával zárult.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Jobbik: stop, drágulás!

Törvénymódosító javaslatot nyújtott be a közelmúltban a Jobbik az alapvető élelmiszereket terhelő áfa csökkentése céljából. Eszerint január elsejétől a tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök árát 5 százalékos általános forgalmi adó terhelné.

A részletekről sajtótájékoztató keretében beszélt Benke Richárd önkormányzati képviselő (Jobbik) és dr. Weller-Jakus Tamás, a megyei közgyűlés képviselője (Jobbik). Elhangzott: az elmúlt évben az élelmiszerárak drasztikusan emelkedtek Magyarországon, és várhatóan tovább emelkednek 20-25 százalékkal, miközben a bérek vásárlóereje csökken. Mindez Zala megyében is komoly problémákat okoz. A képviselők elmondták: A bevásárlásoknál több ezer forinttal nőttek a költségek, és nem lehet örülni annak, hogy a nettó minimálbér 133 ezer forint lesz. Ezért nem is csoda, hogy a zalai települések folyamatosan elnéptelenednek. Aggályos ez a helyzet, mert az ország milliós nagyságrendű tömege él a szegénységi küszöb alatt.
A Jobbik követeli az alapvető élelmiszerek áfájának radikális csökkentését – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 

vissza az elejére