Továbbra is a hármas cél a fontos Talán korán jött az NB III Szerényen, de eredményesen Zalaszám-ZAC nyerte a Zala Optika Kupát
                                   A jelenlegi helyezés a realitás     Remekül sikerült a zalaegerszegi Magyar Kupa-futam Magasember érkezett a ZTE KK-hoz  

 

 

Továbbra is a hármas cél a fontos

A középmezőny végén a zte ii

Az őszi idény végén a 15. helyen áll, 21 pontot szerezve a ZTE FC tartalékcsapata az NB III Nyugati csoportjában. A bajnokság első szakaszában – a tavalyi viszonylagos jó szereplés után – idén többen előrelépést vártak a javarészt fiatalokat felvonultató tartalékoktól.

 – Az őszi szereplésünkben akadtak hullámhegyek, hullámvölgyek – vélekedett Bozsik József, vezetőedző. – Ez a fiatal csapat velejárója. A minimális célt teljesítettük, bentmaradást jelentő helyen állunk. A csoportban lévő másik két tartalékcsapattól a Puskás Akadémia, Mol Fehérvár nem nagy a lemaradásunk. Nagyobb odafigyeléssel nyilván előrébb is állhatnánk a tabellán.
– A bajnoki szereplés mellett a tartalékcsapatnak más szakmai célokat is teljesíteni kell.
– Az itt szereplő tehetséges fiataloknak játéklehetőséget biztosítani, és ezáltal felgyorsítani fejlődésüket. A felnőtt játékosok számára a sérülés utáni játékba lendülést, valamint az ott kevesebb lehetőséget kapóknak a játéklehetőség biztosítása. A felsorolt elvárásoknak, úgy érzem, sikerült megfelelnünk.
– Az NB I-es csapat gyakran, akkor játszott, amikor a tartalékok, így kevesebb volt a visszajátszó, ezzel is magyarázható a 12. hely?
– Részben igen. Akadtak olyan mérkőzések, amikor csak fiatalokkal felállva értünk el jó eredményt. Az is igaz, hogy volt, amikor több visszajátszó volt, és kikaptunk. Nem egyértelmű a dolog. Igaz, volt aki Covid-fertőzés vagy sérülés után tért vissza.
– A fiatalok közük többen éltek a kapott játékpercekkel?
– A teljesség igénye nélkül. A kapus poszton Németh Ervin, Sebestyén Lóránt a felnőttekkel edz, stabilan teljesít nálunk, miként a csatár Németh Dániel is, ő az első csapatban is bemutatkozott, a több játékpercet itt produkálta. Előre lépett Csóka Dominik, Fehér Barnabás, utóbbi fontos gólokat szerzett.
– Tavasszal szeretnének előre lépni?
– Természetesen, de sok mindentől függ: a visszajátszóktól, a fiatalok formájától. Továbbra is a hármas célnak kívánunk megfelelni, amelyek közül a legfontosabb a biztos bentmaradás. A másik kettő ismert.

 

 

 

 

vissza az elejére


Talán korán jött az NB III

Szinte reménytelen helyzetben a tarr andráshida

Újoncként szerepel az NB III-ban a Tarr Andráshida labdarúgócsapata. Az egerszegi együttes az őszi idény végén a tabella utolsó helyén áll, bentmaradást jelentő helytől pontszámban alaposan leszakadva. A remény hal meg utoljára, tartja a mondás, a zalai csapatnak extra tavaszt kell(ene) produkálnia a bentmaradáshoz.

– Az edző bizakodó, a kincstári optimizmus elvárható tőle, végül is ő a csapat vezére – kezdte értékelését Dobos Sándor edző. – Aztán szembetalálja magát a realitással. A nyári átigazolási szezon során nem sikerült megerősíteni a csapatot, és rutinos játékosok távoztak. Hiába a kincstári optimizmusunk, bejött a papírforma. Túl korán érkeztünk vissza az NB III-ba. Három éve volt egy tervünk, abban 2002-re terveztük a feljutást. Úgy láttuk, fiatal csapatunk erre viselheti el az NB III súlyát. Korábban jutottunk vissza, az őszi idényt követően látjuk, fiatal csapatunknak jó lett volna még egy évet eltölteni a megyeiben, tovább izmosodni. Az ősz során tapasztaltuk, hogy a játékosok többsége még nem érett a harmadik vonalra. A hozzáállással, az akarással nincsen gond, a rutin, a tapasztalat nagyon hiányzik. A harmadosztály mezőnye erősebb a megyeinél.
– Lát reményt, hogy egy extra teljesítménnyel sikerüljön a bentmaradás? Ehhez erősítésre lenne szükség?
– Nem csak rajtam múlik az erősítés, elsősorban a vezetőknek kellene lépni. Az erősítés pénz kérdése is. A pénzügyi lehetőségeink korlátozottak. Már hátránynyal indultunk. A bajnokság elején bíztunk benne, hogy a nagyobb tudást, a rutint lelkesedéssel, sok mozgással eltüntethetjük, nem jött össze. Fiatal csapatomba nagyon elkelnének a rutinos játékosok, nélkülük kevés esély lehet a tavaszi bravúrra.
– Sportemberként nem adják fel, ahogy mondta, viszont erősítés nélkül reménytelen vállalkozásnak tűnik a bentmaradás.
– Így van. Erősítés esetén sem lenne egyszerű feladat, mivel tetemes a ponthátrányunk. Egyet ígérhetek, a csapat teljes erőbedobással végigjátssza a tavaszt, lesz, ami lesz.
– A régebbi Andráshidával végzett ön az NB III élcsoportjában is. Mennyire más a mostani helyzet?
– Meg kell élni a sikereket és a kudarcokat is. Mindkét tényezőt a helyén kell kezelni. A sikereket könnyebb elviselni, mint a kudarcot. A lelkiismeretem tiszta, a csapatot becsülettel felkészítem, a játékosok is szorgalmasan dolgoznak. A rutin, a tapasztalat nagyon hiányzik, ami semmivel nem pótolható. Tavasszal odatesszük magunkat, meglátjuk mire lesz elég.

 

 

 

 

vissza az elejére


Szerényen, de eredményesen

Az elmúlt évtized legjobb teljesítménye a zte sk-nál

Évek óta jól teljesítenek a ZTE Súlyemelő Klub versenyzői. A korosztályos és felnőttbajnokságokról éremmel térnek haza, és a nemzetközi porondon is leteszik a névjegyüket. A vezetők, edzők között a legnagyobb „motor” Papp Péter edző, aki nemcsak felkészíti a versenyzőket, hanem még versenyez is a felnőtt vagy a szenior korcsoportban.

– Az idei esztendőben az elmúlt tíz év viszonylatában az egyik legsikeresebb esztendőt zártuk – hangoztatta Papp Péter. – Nemzetközi szinten Varga Martin Csongor bekerült a korosztályos válogatottba, és az Európa-bajnokságon első világversenyén helyt állt, büszkék vagyunk rá.
– A hazai eseményekre átterve, az országos bajnokságokon is jól szerepeltek?
– A hazai versenyek közül kiemelném a felnőtt ob-t, ahonnan valamennyi zetés sportoló éremmel tért haza. Az előzetes ranglista alapján kettőre volt esélyünk, amit maximálisan túlteljesítettünk. Megdupláztuk az érmek számát. A felnőttek mellett a korosztályos ob-n Varga Martin Csongor első helyen végzett, de Rácz Gergő is éremmel tért haza.
– A súlyemelésben sem adják ingyen az eredményeket, minden kilóért keményen meg kell dolgozni. Kialakult egy tettre kész csapat. Gondolnak létszámbővítésre, vagy ez nem egyszerű?
– Első számú célunk a jelenleg jól teljesítő kis csapatunkat megtartani, őket egy magasabb szintre eljuttatni, hogy a jövő évben is sikeresek lehessünk. Nagy toborzókat nem tartunk. Aki e munkás sportot, a súlyemelést választja, tárt karokkal várjuk. A bővítés ebben a súlyosbodó járványügyi helyzetben egyébként is nehéz lenne.
– Járvány mennyire befolyásolta a felkészülésüket, maradtak el versenyek?
– A felkészülést nem befolyásolta, vigyáztunk egymásra az edzéseken. A hazai rendezésű legfontosabb versenyeken részt vettünk. A külföldi versenyeken nem szerepeltünk, az utazások a járványügyi helyzet miatt elég problémásak lettek volna.
– Edzőként jó például szolgál a fiataloknak, nemcsak felkészíti őket, hanem versenyez is. Meddig működik a kettősség?
– Ameddig az egészségem engedi, szeretnék mindkét fronton helytállni.
– A súlyemelők költségvetése mindig szerény volt, ebben a járványügyi helyzetben is mindenre futotta?
– Nem mondanám. A Covid miatt az idei évre az önkormányzati támogatásunk feleződött. Meg kellett húznunk azt a bizonyos nadrágszíjat. A legfontosabb versenyekre eljutottunk, és ott jól is szerepeltünk.
– Milyenek a jövő évi kilátások?
– Nem hinném, hogy jobbak lesznek az ideinél. Minden bizonnyal külföldi versenyekre nehéz lesz eljutni. Legfeljebb a korosztályos válogatottunk, Varga Martin Csongor szerepelhet, az ő számláját viszont a szövetség állja. A többieknek marad a hazai porond. Szeretnénk jól teljesíteni, igaz, az idei évet nehéz lesz felülmúlni.

 

 

 

 

vissza az elejére


Zalaszám-ZAC nyerte a Zala Optika Kupát

Zalaegerszegen került megrendezésre a Sport XXI. korosztály (U–12) idei utolsó versenye. A Nyugat-dunántúli régió 10–11 éves versenyzői játékos váltóversenyekben és atlétikai mozgásformákra rávezető gyakorlatokban mérték össze tudásukat. Sajnos, a pandémia miatt a benevezett csapatok fele tudott csak elindulni. A Zala Optika Kupát a Zalaszám-ZAC I. csapata nyerte.

Eredmények:
1. Zalaszám-ZAC I. csapat 5 helyezési pont.
Bella Mátyás, Szabó Mihály, Meier Dominik, Szabó Levente, Horváth Lili Jázmin, Kiss Hanna, Takács Zselyke, Zsuppán Kinga.
2. Zalaszám-ZAC Petőfi Sándor Általános Iskola csapata 8. helyezési pont.
Tarsoly Hanna, Kelemen Júlia, Molnár Réka, Simon Judit, Csalló Noel, Bartáky Bendegúz, Hart Hunor, Horváth Lőrinc.
* * *
A Sport XXI. korosztály versenyei után átépítésre került a küzdőtér. Hasonlóan játékos gyakorlatokkal a kölyökből atléta korosztály (U–10) vette birtokba a pályát.
– A budapesti 2023-as világbajnokság jegyében újraéledő program célja, hogy minél több 6–9 éves gyerek megismerkedjen az atlétika alapmozgásaival – mondta Bella Attila, a versenyt szervező Zalaszám-ZAC ügyvezető igazgatója. – A rendezvényen hat versenyszámban mutatják meg tudásukat a résztvevők. Sorrendet nem számolunk, minden indulónak egy-egy csokimikulás, oklevél és a mozgás öröme a jutalom. Nálunk az egyesületben hét edző foglalkozik a korosztállyal.

 

 

 

 

vissza az elejére


A jelenlegi helyezés a realitás

A szünetben a táblázat közepén a zte fc női csapata

Középcsapatként zárta az őszt az NB II Nyugati csoportjában a ZTE női labdarúgócsapata. Az elmúlt években dobogóért harcoltak a zalai hölgyek. Mi okozta a visszaesést? – többek között erről is faggattuk Pergel Andrea edzőt.

– A visszaesésünknek objektív okai vannak – vélekedett Pergel Andrea. – Emelkedett a csoport létszáma, és jó képességű csapatok érkeztek a Nyugatiba. Már a bajnokság elején úgy láttam, hogy a hatodik hely környékére lehet „belőni” a csapatot, így is lett. Érzékenyen érintett minket, hogy a nyáron eligazolt tőlünk egyik legjobb játékosunk, Varró Veronika, az Illés Akadémiába. Igaz, mi is igazoltunk két játékost, Grubits gólokkal hívta fel magára a figyelmet. A középmezőnybéli helyezésünk mutatja a csapat játékerejét, hogy jelenleg itt a helyünk.
– Ennyire átírta a csoport erősségét az érkező pár csapat? Ráadásul egy újonc zalai együttes, a Nova is itt szerepel. Ott vannak a ZTE előtt a tabellán.
– A novaiak a visszalépett kanizsai csapat játékosaival kiegészülve jó képességű együttest alkotnak. Ráadásul a szövetség idesorolta az első osztályból kiesett Kelent, újonckén a csoportban az élmezőnyhöz tartozik a Budaörs és a Szekszárd. A régiek közül itt van a Mol Fehérvár, amely már több éve fel akar kerülni az élvonalba.
– Mit terveznek a tavaszi szezonra, lesz lehetőség az erősítésre?
– Szeretnénk megerősíteni a ZTE-t, legalább két játékost akarunk igazolni. A sérülések, betegségek gyakran megtizedelik a játékoskeretünket, hiába 19-es a keretünk. A tavaszi idényre a célunk nem változik, meg akarjuk tartani a jó középcsapat pozícióját.
– Maradva a betegségeknél, a felerősödő járvány mennyire zavarta a csapat életét?
– Bezavart. Nálunk is volt Covid-fertőzés, több játékos megbetegedett, akadtak karanténba kerülők. Az ősz végére gyakran kellett nyúlnom az utánpótláskorú játékosokhoz, nélkülük ki sem tudtunk volna állni több találkozón.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Remekül sikerült a zalaegerszegi Magyar Kupa-futam

Bruchner Regina

 

 

Vasárnap az Apáczai VMK környékén rendezték a cyclo-cross Magyar Kupa zalaegerszegi futamát, melyen számos dobogós helyezést értek el a szervező Zalaegerszegi Kerékpáros Egyesület tagjai.

A megmérettetésre az ország minden részéről érkeztek versenyzők. A 7 futam során egész nap szép számú nézősereg biztatta a kerekeseket, akiknek a természet alaposan feladta a leckét: a csütörtöki hó megfagyott, viszont a nap folyamán néhány helyen sártengerré vált a pálya. A legnagyobb kihívást azonban az egész nap fújó, metsző északi szél jelentette. A Zalaegerszegen első alkalommal megrendezett Magyar Kupa-futam nagy siker volt, folytatása következik.

Restart-GreenZone Cyclo-Cross Magyar Kupa, ZKSE dobogós eredmények:
Fiúk: U–9: 3. Szabó Barna. Lányok: U–11: 3. Péterffy Róza Luca, U–13: 3. Jándli Kira Korina, U–15: 1. Szücs Borbála, 2. Kálmán Luca, U–17: 1. Bruchner Regina, 2. Szabó Léna, 3. Szücs Júlia. Férfiak: Master2: 2. Horváth Szabolcs, Hobbi: 3. Vámosi László. Nők: Hobbi: 1. Lőrincz Brigitta, 2. Horváthné Farkas Nóra, 3. Péterffy Renáta.

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Magasember érkezett a ZTE KK-hoz

Múlt hét közepén kapcsolódott be a közös munkába a Zalakerámia ZTE KK új centere, Jonathan Holton.

A 30. születésnapját nemrég ünneplő, 201 cm magas amerikai légiós Miamiból érkezett Zalaegerszegre, és a szombati, Alba Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzésen már be is mutatkozott a kék-fehéreknél, amelyen 12 pontot szerzett. Ezenkívül 4 lepattanó, egy szerzett labda és egy assziszt szerepel a neve mellett, ami 15 VAL-pontot ért a 103-93-ra elveszített összecsapáson. A találkozó egyben az új bosnyák vezetőedző, Emir Mutapcic debütálását is jelentette a Zalakerámia ZTE KK kispadján.

 

 

 

 

 

vissza az elejére