Fölényes Fidesz-győzelem Korszerű műszerekkel    

 

 

Öröm a zalaegerszegi Fidesz-irodán.

Fölényes Fidesz-győzelem

Vigh lászló 5. ciklusát kezdi a parlamentben

A Fidesz–KDNP április 3-án negyedik alkalommal nyert kétharmaddal országgyűlési választáson. Zala megyében a 3 választókerületben is nagyarányú Fidesz-győzelem született: Keszthelyen Nagy Bálint 61,07, míg Nagykanizsán Cseresnyés Péter 53,86 százalékot szerzett.

A Zala I-es számú választókerületben (Zalaegerszeg központú) a 73 ezer 938 választásra jogosult állampolgár közül 48 ezer 690-en vettek részt a voksoláson (74%). A választókerületben 87 jelölt indult. A 99 százalékos feldolgozás után a következő eredményekről számolhatunk be. A képviselőjelöltek közül Vigh László (Fidesz–KDNP) a szavazatok 57,88 százalékát kapta (30 ezer 233 szavazattal). Dr. Csidei Irén (Egységben Magyarországért) 29,81 százalékot ért el (15 ezer 573 szavazattal), Kiss Ferenc (Mi Hazánk) 6,33 százalékot kapott (3 ezer 307 szavazattal). Csiszár Viktor (MKKP) 2,4% (1286 szavazat), Koltai Tibor (független) 1,27% (665 szavazat), Szép Szabolcs (MEMO) 1,23% (641 szavazat), Marton Ádám (Normális Párt) 0,85% (446 szavazat), Virág Debora (IMA) 0,16% (83 szavazat). Vigh László 5. ciklusát kezdi meg a parlamentben. Az eredményeket értékelve lapunk érdeklődésére elmondta:
– Az emberek meghallották a hívó szavunkat, miszerint béke vagy háború, és ők a béke mellett döntöttek. Az ellenzék szavát pedig nem hallották meg. A választások eredménye azt mutatja, hogy a választópolgárok az építkezésre és a nyugalomra adták a voksukat. Nagyon örülök az eredménynek és köszönöm a rám adott szavazatokat, a bizalmat. Zalaegerszegen igy tudjuk folytatni azt a gazdaságfejlesztési munkát, amit elkezdtünk. Olyan időszak nem volt még a város életében, mint az elmúlt nyolc év. Ezt a város fejlődésére, a munkahelyteremtésre, az elért eredményekre értem. Továbbra is bízok az építkezésben, a nyugalomban és a család erejében – fogalmazott Vigh László.
 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


Dr. Lupkovics Géza orvos igazgató, Vigh László, Balaicz Zoltán,
dr. Palkovics László, dr. Gasztonyi Beáta és dr. Rashed Aref

Korszerű műszerekkel

Gazdagodott a szívsebészeti tanszék

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 89 millió forint értékben műszereket szerzett be a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti tanszéke számára, mellyel kapcsolatban az átadáson prof. dr. Palkovics László úgy fogalmazott: Zalaegerszeg egy high-tech iparral rendelkező város, ezért elvárható, hogy kórháza is high-tech legyen.

– AL –

Az innovációs és technológiai miniszter a járványra utalva azt mondta: az elmúlt két év megmutatta azt is, hogy a vidéki kórházaknak is szükségük van a gyógyítás, a betegellátás teljes spektrumát biztosító berendezésekre, nem csak a nagy központi kórházcentrumoknak és klinikáknak.A kormány ezért is támogatta a Szent Rafael Kórház magas színvonalú szívsebészetét műszerbeszerzéssel. Köszönetét kifejezve kiemelte, hogy a Pécsi Tudományegyetem egyre intenzívebben vesz részt Zalaegerszegen az egészségügyi ellátásban és a tudományos kutatásban. Példaként említette, hogy a traumatológiai osztályon is tanszéket hoztak létre, amellyel nem csak kilábaltak a tavaly nyáron veszélybe került ellátási helyzetből, de azt magasabb szintre is emelték. Ehhez az ITM ugyancsak támogatást adott. Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója felidézte, hogy 2021 szeptembere óta nemcsak oktatókórházként, de az általános orvosi kar gasztroenterológiai, szívsebészeti és kardiológiai kihelyezett tanszékeként is működnek. Az ITM másfél hónappal ezelőtt jelentette be a negyedik, a traumatológiai tanszék létesítését, amit igen jelentős összeggel támogat. Mindez komoly felelősséggel jár, hogy a legjobb tudásuknak megfelelően, a legkorszerűbb eszközökkel és a legújabb innovációs módszerekkel tudják végezni gyógyító tevékenységüket. Dr. Rashed Aref PhD, a zalaegerszegi szívsebészet osztályvezető főorvosa mutatta be az új eszközöket. Az egyik egy 4D szívultrahang-készülék, ami a szívsebészeti műtétek előtt és után a diagnosztikai kivizsgálást segíti. Hazánkban ugyancsak ritkaságnak számító másik eszköz, a 3D toraszkóp, ami minimál invazív beavatkozásokat tesz lehetővé. A sebész a legkisebb nyíláson keresztül jut el a szívhez, ami kevésbé terheli meg a beteget, aki gyorsabban is gyógyul fel. Jelenleg a szívműtétek 15 százalékát végzik kis metszéssel, amely arányt, a betanulást követően, 30 százalékra kívánják növelni. Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos felidézte, hogy az elmúlt nyolc esztendőben közel 9 milliárd forintnyi fejlesztést valósítottak meg a zalaegerszegi kórházban. Ezek között megemlítette, hogy a szívcentrumot 4,5 milliárdból építették fel, a zöld épületet 2,3 milliárdból újították fel, az új MRI-készüléket pedig 800 millió forintból szerezték be. Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy az önkormányzat soha nem volt fenntartója a kórháznak, de összefogással több millió forinttal tudták segíteni a szívsebészetet is. Az előtte szólókhoz hasonlóan köszönetét fejezte ki az ITM-nek a kórház működéséhez és fejlesztéséhez nyújtott támogatásokért.
 

 

 

 

 

 

 

vissza az elejére


 

 

 

 

 

vissza az elejére