Pályázat a kerékpárútra

Felhívás

Hévíz város állást hirdet iparűzési adó ügyintézői munkakör betöltésére

Hévíz város állást hirdet pénzügyi ügyintézői munkakör betöltésére

Nyugat-Balaton az Interneten


Tovább épülhet a belső átkelési szakasz

Pályázat a kerékpárútra

A Gazdasági Minisztérium programja szerint 2002. végére biztonságosan körülkerékpározható lesz a Balaton. Ez azt jelenti, hogy többségében önálló kerékpárúton, néhány helyen pedig – ott, ahol ezt az ésszerűség megkívánja, és a forgalom megengedi – kisebb forgalmú úton is ki lehet jelölni a kerékpárutat.

A Balaton körüli kerékpárút teljes hosszúsága mintegy 200 kilométer, ebből már csak mintegy 30 kilométernyi szakasz építése van hátra. A tervezést a minisztérium vállalta magára, s ugyancsak minisztériumi keretből kerülnek megépítésre az önkormányzatok területein kívüli szakaszok, viszont azt elvárják, hogy az önkormányzatok a területet ingyen bocsássák rendelkezésre, illetve a pályázatoknál az önrészt biztosítsák. A magántulajdonú területek esetében néhány helyen gondot okoz, hogy a kormány biztos szándékának tudatában helyenként nagyon fölverték az árakat, s ezeken a helyeken még kemény alkudozások várhatóak, mert a költségekre is figyelni kell. A nemzeti park területén környezetvédelmi problémák is adódnak. A hátralévő szakaszból mintegy 36 kilométernyit az önkormányzatoknak kell elkészíttetniük. A keszthelyi képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött a belső átkelési szakasz további építéséről.
– A belső átkelési szakaszok építésének költségét korábban számos önkormányzat nem tudta vállalni az összeg nagysága miatt. A keszthelyi testület most mégis a kerékpárút újabb szakaszának építéséről döntött.
– A kormány kiemelt programként kezeli a Balaton körüli kerékpárút mielőbbi megvalósítását – mondja Szigligeti Aladár, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának vezetője. – Keszthelyen eddig mintegy 7 kilométer hosszúságban épült ki kerékpárút, melyből 3 kilométernyi nem a Balaton partmenti szakaszán húzódik. Most újból lehetőségünk nyílt pályázat benyújtására, s ha eredményes lesz, akkor ezzel közelebb kerülhetünk Gyenesdiás közigazgatási határához, mert egy újabb 490 folyóméteres szakasz kerülhet megépítésre a Lóczy Lajos utcától a Semmelweis utcáig. A támogatás mértéke nagyon kedvező, az önkormányzatnak 20 százaléknyi önrész vállalása mellett lehetősége nyílik a fennmaradó 80 százalékos támogatás megpályázására.
– Ezzel a közel ötszáz méteres kerékpárúttal megoldódik a teljes keszthelyi átkelési szakasz építése?
– Nem, hiszen hátra van még a Semmelweis utcától a Gyenesdiás közigazgatási határáig terjedő, közel 250 méteres útszakasz megépítése, amelynek jelen pillanatban folyik a területbiztosítása. Ehhez rendelkezésre állnak már az építési engedélytervek, illetve az UKIG-tól a terület biztosítására vonatkozóan még plusz pénzügyi támogatást is kap az önkormányzat.
– Mikorra valószínűsíthető, hogy aki Fenékpuszta felől érkezik kerékpárral, az Gyenesdiás, Vonyarcvashegy irányába tovább folytathatja a Balaton körüli útját?
– Fenékpuszta és Somogy megye határa között még nem készült el az összekötő szakasz, ez mintegy 2 kilométeres utat jelentene. Erre szintén rendelkezésre állnak az építési engedélytervek, de itt is a területbiztosítással van gondunk, és ennek egyelőre nem látszik a pénzügyi fedezete sem. Ígéretet kaptunk, hogy plusz állami támogatásban részesülhet az önkormányzat. Ennek a kivitelezése az év második felében, ősszel várható. Én bízok abban, hogy legkésőbb a jövő év tavaszán a teljes összeköttetés Somogy megye és Balatongyörök között megteremthető lesz.
– Tudomásom szerint itt magánterületekről is szó van, s ezért késik a kerékpárúthoz a terület biztosítása.
– Tárgyalnunk kell az ingatlantulajdonosokkal, vagy kisajátítás formájában, vagy földmegvásárlás formájában lehet a területek felett a rendelkezési jogot megszerezni. Kicsit bizonytalannak látszik, hogy az állami tulajdonban lévő területek, amelyeknek különböző szervezetek a kezelői, milyen formában kerülhetnek az önkormányzat részére átadásra.
A mintegy 500 méteres kerékpárút keszthelyi szakaszának a bekerülési költsége a tervezői költségszámítás szerint 18 millió 350 ezer forint, amelynek a 20 százalékát, 3 millió 670 ezer forintot az önkormányzat az idei költségvetés útfejlesztési szakfeladat keretén belül biztosítja.

vissza az elejére


Felhívás

A Keszthelyi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat a városban felállításra kerülő helyettes szülői hálózatban helyettes szülőket keres.
A helyettes szülői hálózat célja az átmenetileg gondozásra szoruló gyermekek családi környezetben való nevelése, ezáltal a vérszerinti családba való visszahelyezés előkészítése. A helyettes szülő maximum 6 hónapra családjába fogadja és neveli a gondozására bízott gyermeket, ideiglenesen biztosítja annak teljeskörű ellátását. A helyettes szülő a gyermek ideiglenes gondozására írásbeli megállapodást köt, amelynek alapján az ellátás időtartamára a törvényben meghatározott összegű nevelési díj és ellátmány illeti meg.
A helyettes szülő munkáját szakmai tanácsadó segíti, a felkészítő tanfolyamon való részvétel ingyenes.
Jelentkezési feltételek: 24 éves életkor, büntetlen előélet, fizikai és pszichés alkalmasság, felkészítő tanfolyam sikeres elvégzése, gyermeknevelésre alkalmas környezet, házastárs (élettárs) beleegyező nyilatkozata.
Bővebb információ és jelentkezés: Dr. Hertelendy László intézetvezető Eü. Alapell. Int. Keszthely, Sopron u. 2. Tel.: 83/311-130. Jelentkezési határidő: folyamatos.

vissza az elejére


Hévíz város jegyzője állást hirdet
iparűzési adó ügyintézői munkakör betöltésére


Az állás 2002. március 18. napjától tölthető be.

Az állás betöltésének feltételei:
– jogász szakképzettség, egyetemi vagy főiskolai szintű közgazdasági felsőoktatásban szerzett szakképzettség, egyetemi vagy főiskolai szintű katonai felsőoktatási intézményben (jogelőd intézményben) gazdálkodási (gazdasági) szakon szerzett szakképzettség, főiskolai szint államigazgatási és szociális igazgatási szakképzettség és felsőfokú pénzügyi, számviteli szak-ügyintézői szakképesítés igazolásáról szóló irat.
– szakmai önéletrajz,
– erkölcsi bizonyítvány,
– személyes meghallgatáson való megfelelés.

Bérezés a köztisztviselők jogállásáról szóló többször módosított 1992. évi XXIII. törvény alapján történik.
A jelentkezéseket zárt borítékban Hévíz város jegyzőjéhez, dr. Keserű Ákoshoz (8380 Hévíz, Kossuth Lajos u. 1., Tel.: 83/500-820) lehet benyújtani legkésőbb 2002. március 5. napjáig.

vissza az elejére


Hévíz város jegyzője állást hirdet
pénzügyi ügyintézői munkakör betöltésére


Az állás 2002. március 18. napjától tölthető be.

Az állás betöltésének feltételei:
– középiskolai végzettség és közgazdasági szakképzettség, vagy pénzügyi – számviteli szakképesítés, vendéglátóipari középiskolai végzettség és az OKJ szerint: gazdasági elemző és szakstatisztikai ügyintéző, banki ügyintéző, számítógép-kezelői és számítástechnikai szoftverüzemeltetői szakképesítés igazolásáról szóló irat,
– szakmai önéletrajz,
– erkölcsi bizonyítvány,
– személyes meghallgatáson való megfelelés.

Bérezés a köztisztviselők jogállásáról szóló többször módosított 1992. évi XXIII. törvény alapján történik.

A jelentkezéseket zárt borítékban Hévíz város jegyzőjéhez, dr. Keserű Ákoshoz (8380 Hévíz, Kossuth L. u. 1., Tel.: 83/500-820) lehet benyújtani legkésőbb 2002. március 5. napjáig.

vissza az elejére


Nyugat-Balaton az Interneten

Többek között 2001 tavaszán foglalkoztunk lapunkban az Internettel. Nevezetesen az EVIP Bt. honlapjával, amely Keszthely-Hévíz és környékét mutatja be a világhálón. A hévízi Czurda Gábor honlapja az elmúlt közel egy évben számos változáson esett át.

Többek között bővült a kategóriák mennyisége. Például az ügyvédi kamara is hivatalosan hozzájárult a honlapon ügyvédek megjelentetéséhez. Ez nagy segítség a környék lakosainak és a külföldieknek is abban az esetben, ha jogi kérdésekben kell tanácsot kérni valakitől. Jelenleg a szálláshely értékesítők vannak többségben, de a gyógyászati tevékenységet végzők, a vendéglátóhelyek és az utazási irodák is igényt tartanak a szolgáltatásra. Érdekes módon a környéken azok, akik falusi tu-rizmussal foglalkoznak, nem élnek a lehetőséggel. Pedig a honlapon a kisebb települések is röviden be vannak mutatva.
Nagy érdem, hogy a települések hozzájárultak címerük használatához. Digitális térképekkel is bővült a választék, melyek „jogtiszták” és minden egyes hirdető egyenként fel van rajtuk tüntetve.
A magyar és német mellett most már angol nyelven is olvashatóak az ajánlatok. A fordítást az EVIP Bt. ingyenesen elkészíti csakúgy, mint a digitális fotókat, ha fénykép nem áll a megrendelő rendelkezésére. Ennyi idő elteltével a honlap (www.evip.hu) jól megtalálhatóak az Interneten a különböző adatbázisokban hazánkban, a német és angol nyelvterületen egyaránt. Ezt jelentősen segíti, hogy minden egyes vállalkozás saját oldallal képviselteti magát a világhálón, tehát az úgynevezett konkurenciát senki nem reklámozza azzal, ha névjegykártyáján, prospektusában említést tesz Internetes elérhetőségéről!
Czurda Gábor (EVIP Bt.) honlapja szellemes megoldásokat tartalmaz, érdemes figyelmet szentelni neki.

Hirdetésfelvétel: EVIP Bt. Internet: www.evip.hu – E-mail: evip@westel900.net
8380 Hévíz, Dr.Babocsay u. 29 . Tel.: 06-30/9935-960. Fax: 06-83/540-152 

vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online