Farkas Lajos – MIÉP

Kristóf József – Munkáspárt

Manninger Jenő – Fidesz MDF

Molnár Imre – Független Kisgazdapárt

Tar Ferenc – SZDSZ

Veér Miklós – MSZP

Pályázati felhívás pedagógus állásokra

Szavazókörök Hévízen


Bemutatjuk Keszthely képviselőjelöltjeit

Farkas Lajos – MIÉP

1960-ban születtem Pécsen. Családom hosszú évszázadok óta Dombóváron él, így általános iskolába és gimnáziumba is itt jártam. Előfelvételis katonai szolgálat után Keszthelyre kerültem az akkori Agrártudományi Egyetem Keszthelyi Mezőgazdaságtudományi Karára. Itt diplomáztam 1984-ben általános agrármérnök szakon.
Némi kitérő után (Budapest Játékkaszinó Kft. Hévízi Önálló Egység) 1987-től máig a gazdászpálya egy különösen szép területével, a vadászattal, vadászatszervezéssel foglalkozom. Először a Balatonnagybereki ÁG HUN-OR vadászati irodáján dolgoztam Balatonfenyvesen, majd Magyarország első ilyen jellegű magánvállalkozásánál, a HUNNIA Vadászatszervező Kft-nél Fonyódon. Ezen idő alatt is Keszthelyen laktam és amint lehetőség adódott, itt helyezkedtem el.
1989 óta dolgozom egy év megszakítással a Bakonyi Erdészeti és Faipari Rt-nél, illetve jogelődjénél. Jelenleg a BEFAG-JAGD Vadászatszervező és Utazási Irodát vezetem Keszthelyen. A munka mellett mezőgazdasági, külgazdasági szakmérnöki diplomát szereztem. Német nyelvből szakmai felsőfokú, oroszból középfokú nyelvvizsgával rendelkezem, ezen kívül angol és olasz nyelvismeretem van.
Az 1989-90-es politikai-gazdasági fordulatot követő csalódások után 1993 tavaszán egyenes út vezetett a MIÉP soraiba, melynek jelenleg megyei alelnöke és a keszthelyi szervezet vezetője vagyok.
Véleményem szerint a MIÉP az a párt, amely a mai napig egyedül áll ki következetesen a magyar érdekekért és képviseli a magyar nemzet megmaradásának programját. Ebben a munkában szeretném én is kivenni a részemet és megmutatni, hogy „Él magyar, áll Buda még”.

vissza az elejére


Kristóf József – Munkáspárt

1942. július 4-én születtem Budapesten, egy igen szerény munkáscsaládban. Hárman vagyunk testvérek. A ma már gettóvá vált, józsefvárosi „Bermuda Négyszögben” – Tisza Kálmán tér, Rákóczi tér, Mátyás tér, Teleki tér – nevelkedtem. Szüleim sem a partizánszövetségnek, sem a nácizmus üldözötteinek, sem az ellenállóknak nem voltak tagjai. Ennek ellenére lettem esztergályos, majd gépészmérnök, végül gazdasági mérnök. Az Önök és szüleik pénzéből, nem diákhitelből. Ezért ezzel, míg élek adósa vagyok a magyar társadalomnak. És ezért kívánom a bérből és fizetésből élő embert képviselni: orvost, pedagógust, munkást, parasztot, mérnököt, közgazdászt, az egyéni vállalkozót, a kiskereskedőket és a kisvállalkozókat. A felsorolás nem teljes, de összefoglalva, a magyar társadalom valamennyi „kisemberét”, vallására, nemzetiségére, világnézetére való tekintet nélkül kívánom képviselni. A Munkáspárt nem kíván ajtóstól rontani a házba, nem kívánja sarkából a Földet kifordítani. A folytonosságot, a kiszámíthatóságot kívánjuk szorgalmazni. Nincs ellenség, ellenfél képünk. Amit mi ígértünk, ígérünk, zömmel minden párt ígéri. Ha nem hazudunk, akkor mind ugyanazt akarjuk. Akkor mindenki a barátunk. Ami az állampolgárok esélyegyenlőségét szorgalmazza és védi, azokhoz csak hozzátenni kívánunk.
A Munkáspárt külpolitikája is nemzet érdekű. Elődeink minden nemzetközi szerződését folyamatosan megtartjuk, fejlesztjük. De a végrehajtásban a magyar érdekeket kívánjuk érvényesíteni.
Kérem Önöket, józan ítéletük és szabad lelkiismeretük szerint adják le szavazataikat. Mind többen menjenek el szavazni. Csak anyám intelmére gondoljanak: „Fiam, olyan virágot szagolsz, amilyent szakajtottál.” 

vissza az elejére


Manninger Jenő – Fidesz–MDF

Életünknek az ad értelmet, ha feladatokat tűzünk ki magunk elé és azt igyekszünk teljesíteni. Ilyen feladatnak tartom, hogy Keszthely és környékének egyéni parlamenti képviselője legyek. Szeretném folytatni azt a munkát, amit már több mint egy éve elkezdtünk és elnyerni azt a megtiszteltetést, hogy áprilistól parlamenti képviselőként is törődjek a választókörzet ügyeivel.
Az évtizedekig Georgikonon tanító nagybátyám, a nála eltöltött időszak, valamint feleségem édesanyja – aki Keszthelytől 20 km-re egy zalai kis faluban lakik – kötődést is jelent, így nemcsak a táj szépsége, Keszthely hírneve kötelez.
Építőmérnökként, közlekedés és mélyépítési tervezőként főiskolai oktatóként dolgoztam 1998-ig, amikor a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium államtitkára lettem. Folytatni szeretnénk a környéken elkezdett közmű– és útépítési munkákat, kikötőket, uszodát építeni, elősegíteni a Balaton és a Kis-Balaton környékén a horgászatot, mindent megtenni, hogy a kis falukban élők számára is több munkahely legyen. Keszthely kulturális központ szerepét tovább kell erősíteni, erre jó lehetőséget ad a már szinte kész, az állami támogatásból épített Fő téri színház és konferenciaközpont.
Nyugodtan mondhatjuk, kevés olyan tája van Magyarországnak, ahol ilyen teljes, harmonikus életet lehet élni. A munka, a választókörzet képviselete mellett, szeretnék feleségemmel hódolni szenvedélyének, a fenyők és virágok gyűjtésének, fiammal jókat vitorlázni és mind több kedves, vidám bornapon részt venni a környező falvakban. Mindezért nemcsak itt Keszthelyen, hanem a parlamentben és országos szinten is meg kell dolgozni. Ehhez kérem támogatásukat. 

vissza az elejére


Molnár Imre – Független Kisgazdapárt

Egy évtizede politizálok, évek óta a Független Kisgazdapárt Zala megyei főtitkára vagyok. A Zala Megyei Közgyűlés alelnökeként évek óta a megye lakosságáért és Keszthely-Hévíz térségben élőkért tevékenykedem. Jól ismerem választókörzetem településeinek gondjait. Keszthely város önkormányzati képviselőjeként részt veszek a város vezetésében, az oktatási– és sportbizottság elnöke vagyok. A Nyugat-Dunántúli Regionális Területfejlesztési Tanácsban tevékenykedem, nemzetközi szinten a West Pannon Eurorégió és az Alpok-Adria Munkaközösség vezető testületeiben is dolgozom. A megyei közgyűlés mellett működő Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság vezetését azért vállaltam, mert nagyon fontosnak tartom a lakosság közbiztonságát. A 3-as számú választókerületben a lakosság legnagyobb része az idegenforgalomból él, ezért kulcskérdésnek tartom a sármelléki repülőtér regionális repülőtérré fejlesztését. Megválasztásom esetén szorgalmaznám a hiányzó szennyvízhálózat megépítését, ehhez a szükséges források megteremtését. Tenni akarok azért, hogy az Agrártudományi Egyetem központja visszakerüljön Keszthelyre. Segíteném a keszthelyi kórház jó színvonalú működését, a műszerezettség javítását. Tenni szeretnék azért, hogy az óvodák és iskolák teljes működési költségét az állam fedezze, szemben a jelenlegi 50-60 %-os szinttel. Elősegíteném a körzetben az ipar megtelepedését munkahelyek teremtését. Szeretném elérni a keszthelyi tv hosszú távú regionális adásának biztosítását. A kistelepülések gondjait jól ismerem, képviselném az érdekeiket: iskolák fenntartása, bekötőutak építése, zsáktelepülések megszüntetése. Szeretném elérni, hogy a hazai kis– és középvállalkozások olyan feltételek között dolgozzanak, hogy fejlődni tudjanak. Kérem tiszteljenek meg bizalmukkal.

vissza az elejére


Tar Ferenc – SZDSZ

1955-ben Miskolcon születtem. 1980-ban a debreceni egyetemen kaptam történelem-földrajz szakos középiskolai tanári oklevelet. Egy évig tanítottam, majd 1981-től 13 évig a keszthelyi Balatoni Múzeum történész-múzeológusaként dolgoztam. 1995 óta a hévízi Bibó István Gimnázium tanára vagyok. Feleségem is pedagógus, két gyermekünk van.
Az 1980-as évek végén tevékeny résztvevője voltam a rendszerváltozás helyi eseményeinek. Keszthely polgárai 1990-ben megválasztottak a képviselő-testület tagjának. Négy éven keresztül a kulturális és sport bizottság elnöke voltam. Ebben az időben indítottuk el a Balaton Fesztivál rendezvényét, felújítottuk a Helikoni Ünnepségeket és létrehoztuk a Keszthely Város Színházáért Alapítványt.
Az elmúlt években Keszthely messze nem fejlődött annyit, mint az ország más települései, mint amit a helyi pol-gárok elvártak volna. Kívánnivalót hagy maga után az utcák állaga, a belváros belső terei feltáratlanok, kihasználatlanok, értékes épületek (pl.: Amazon Szálló és környéke, Pethő-ház, egykori Reischl serfőzde) várják a szebb jövendőt. Elkerült Keszthelyről az egyetem központja és a BEFAG.
Hévíz, Keszthely és a környező települések jobb együttműködésével, a zalavár-sármelléki repülőtér fejlesztésével és a helyi intézmények megerősítésével Keszthely vitathatatlanul a Balaton fővárosa lesz. Az adottságok jók!
Az SZDSZ olyan programot kínál a választók számára, amelynek segítségével jobb egészségügy, magasabb életszínvonal lesz Magyarországon, ezáltal belátható időn belül csatlakozhatunk Európa fejlett országai közé.

vissza az elejére


Veér Miklós – MSZP

– Keszthely ismét legyen a művészetek, a kultúra, az oktatás fellegvára: térségi szerepkörrel! Ehhez az egyetem mellett, a Balaton Fejlesztési Tanács és a BEFAG központ-ját is vissza kell hozni a térségbe!
– A Balaton vízminőségét és a vízmennyiség védelmét is biztosítani szükséges! Növelni kell – a halászat visszaszorításával – a horgászat lehetőségét a Balatonon és a Kis-Balatonon is!
– Az idegenforgalmi szezon szélesítését, a helyi és térségi lakók igényét is szolgálná: városi uszoda, fedett városi piac és műjégpálya létesítése!
– Munkahely teremtést eredményez a volt keszthelyi laktanya és a zalavár-sármelléki repülőtér gazdasági hasznosítása!
– A térségben – nemcsak a városokban – lehetőséget kell biztosítani szociális bérlakások építésére is!
– Meg kell gyorsítani az M7-es autópálya építését és a 84-es, valamint a 76-os főútvonalak – térségünket érintő – új nyomvonalainak létesítését.
– Ki kell építeni Keszthely és Hévíz között egy négysávos utat, környezetkímélő tömegközlekedés biztosítása érdekében is!
– A nyugdíjakat és az alkalmazottak bérét (a közszféra minden területén!) jelentősen emelni fogjuk! (A bértábla alapja a mindenkori minimálbér lesz!)
– Csökkenteni fogjuk – a minimálbér után megszüntetjük – a személyi jövedelemadót! Bevezetjük az átalányadót!
– Társadalmi ellenőrzés alá vonjuk a közpénzek felhasználását!
– Korrupciós ügyekben kezdeményezni fogjuk a tények feltárását és a felelősségrevonást!

vissza az elejére


Pályázati felhívás pedagógus állásokra

A hévízi Illyés Gyula Általános Iskola igazgatója pályázatot hirdet 2002. szeptembertől induló zeneiskolai tagozat zenetanári állásaira:
– 1 fő tagozatvezető
feladata: a zeneiskolai tagozat vezetése és a Musica Antiqua Együttes vezetése fuvola vagy/és furulyaszakos
– 1 fő rézfúvós szakos
feladata: a fúvószenekar vezetése
– 1 fő zongora szakos
feladata: a zongoraoktatási feladatok ellátása mellett a korrepetitori feladatok ellátása is
– 2 fő zenepedagógus
fő vagy mellékállásban fuvola, furulya, zongora, szolfézs szakos

Pályázatok beadásának határideje: 2002. ápirlis 30.
Pályázatok elbírálásának határideje: 2002. május 31.
Állás elfoglalásának ideje: 2002. augusztus 16.
Állás elfoglalásának helye: Illyés Gyula Általános Iskola, Hévíz, Kossuth L. u. 2.
Képesítési feltételek: zeneiskolai tanári vagy művésztanári végzettség.

vissza az elejére


Szavazókörök Hévízen

Hévíz önkormányzatának képviselő-testülete március eleji ülésén kijelölte a választásokon működő szavazóköröket, a szavazatszámláló bizottság tagjait és póttagjait.
Az 1. számú szavazókör a Hévíz Tourist Kft. Hévíz, Rákóczi utca 2. számú épületében működik majd. A bizottság tagjai: Varga Lászlóné, Lukács Istvánné, Lázár Tibor, póttagok Farkas Lászlóné és Gyapay Árpádné.
A 2. számú szavazókör a Brunszvik Teréz Óvoda Sugár utca 7. szám alatti épületében működik, a bizottság tagjai itt: Czencz Ágnes, Oszkó Árpádné, Ladán Jenőné póttagok Szokol-Hubay Lászlóné és Péterné Bakos Mariann.
A 3. számú szavazókör a Szociális Gondozási Központ Széchenyi utca 29. szám alatt lesz, bizottsági tagok: Laky Gyöngyi, Sós Károlyné, Kovács Gyuláné, póttagok Bálint Józsefné és Fábián Józsefné.
A 4. számú szavazókört az Egregyi Óvoda épületében jelölték ki, a bizottság tagjai Henczi Istvánné, Fonnyadt Benedek és Fisli Istvánné, póttagok Dolacsek Ferenc és Kovács Ferencné.
Az 5. számú szavazókör a Somló Borozóban működik, a bizottság tagjai itt Pál Erzsébet, Kövi Lászlóné és Gömöri Tiborné, póttagok Kötél Árpádné és Szakál Zoltánné.

 vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online