Javaslatot kérnek kitüntetésekre

Képviselői fogadóórák

Pedagógus jubileumi díszoklevél igénylése

Erdélyi kapcsolat

Pályázat


Javaslatot kérnek kitüntetésekre

Keszthely Város Önkormányzata méltó módon kívánja megörökíteni, megkülönböztetetten elismerni azon személyek, szervezetek és közösségek munkáját, akik (amelyek) tevékenységükkel hozzájárultak Keszthely város fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez, akik (amelyek) kiemelkedően és maradandóan gazdagították a város gazdasági, társadalmi, tudományos, kulturális, művészeti és egyéb értékeit. Az elismerésekre a közvélemény bevonásával, a legszélesebb körből várjuk a javaslatokat, ezért röviden ismertetjük a javaslattétel feltételeit.

„Keszthely Város Díszpolgára” kitüntető cím:
Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete – a város önkormányzatának legnagyobb elismeréseként – a kimagasló életmű, tevékenység és alkotások megkülönböztetett eseteiben a „Keszthely Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozhatja azoknak a magyar vagy külföldi állampolgárságú személyeknek, akik a város gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkottak, egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az egyetemes haladás, kultúra vagy művészet ügyét, közvetlenül, vagy közvetve hozzájárulva a város tekintélyének, jó hírnevének növeléséhez. A díszpolgári cím adományozására javaslatot tehetnek: a képviselő-testület tagjai és állandó bizottságai, az önkomrányzattal megállapodást kötött civil szervezetek vezetői és legalább ötszáz állandó keszthelyi lakos. A javaslatokat a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé. A díszpolgári cím adományozásáról a képviselő-testület minősített többséggel határoz.

„Keszthely Városért” kitüntető cím:
„Keszthely Városért” kitüntető cím adományozható azoknak a személyeknek, közösségeknek és szervezeteknek, akik (amelyek) a tudományok, a művészetek, a fejlesztés, a kutatás, a gyógyítás, az oktatás-nevelés, sport vagy gazdasági élet terén kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkájukkal hozzájárultak Keszthely város fejlődéséhez, hírneve növeléséhez. Évente legfeljebb három „Keszthely Városért” kitüntető cím – ebből kettő magánszemély, egy intézmény részére – adományozható. E kitüntetésre javaslatot tehetnek: a képviselő-testület tagjai, állandó bizottságai, az önkormányzattal megállapodást kötött civil szervezetek vezetői és legalább száz állandó keszthelyi lakos. A „Keszthely Városért” kitüntető cím adományozásáról a polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület határoz.

„Keszthely Város Szolgálatáért” kitüntetés:
„Keszthely Város Szolgálatáért” kitüntetés adományozható annak a polgármesteri hivatalban (illetve jogelődjénél), vagy Keszthely városban működő Zalai Megyei Önkormányzati Közgyűlés intézményeiben és Keszthely Város Önkormányzata intézményeiben legalább 5 éves munkaviszonnyal rendelkező dolgozónak, aki kiemelkedő szakmai felkészültségével, magatartásával és munkájával jelentős mértékben segítette és előmozdította az önkormányzati feladatok végrehajtását. Évente legfeljebb négy „Keszthely Város Szolgálatáért” kitüntetés adományozható. E kitüntetésre javaslatot tehetnek a képviselő-testület tagjai és állandó bizottságai, a polgármester, a jegyző, az önkormányzattal megállapodást kötött civil szervezetek vezetői az intézményben működő érdekképviseleti szervekkel történő egyeztetés után. A kitüntetés adományozásáról a polgármester előterjesztése alapján a képviselő-testület határoz.
A kitüntető címekre és a kitüntetésre vonatkozó javaslatokat 2003. március 1-jéig lehet eljuttatni a polgármesteri hivatal titkárságára (8360 Keszthely, Fő tér 1.)

vissza az elejére 


Képviselői fogadóórák

Mohácsi József kistárgyaló minden hónap első szerdája 15-17 óráig
Borosné Eitner Kinga képviselői szoba minden hónap első keddje 9-11 óráig
Csótár András képviselői szoba minden hónap harmadik csütörtöke 16.30-17.30 óráig
Fodor Márk Fidesz iroda minden hónap második csütörtöke 17-18 óráig
(Keszthely, Kossuth u. 45.)
Dr. Hajduk Árpád Jánosné képviselői szoba minden hónap harmadik keddje 18-19 óráig
Kiss József János képviselői szoba minden hónap első hétfője 17.30-18.30 óráig
Komáromi István képviselői szoba minden hónap első keddje 16.15-17.15 óráig
Kránicz Kálmán képviselői szoba minden hónap harmadik szerdája 17-18 óráig
Maczucza Éva Mária Betti Vendéglő minden hónap második hétfője 17-18 óráig
(Keszthely, Pipáskert u. 27.)
Molnár Imre I. emelet 9. szoba minden hónap második szerdája 15-17 óráig
Dr. Müller Róbert Emil képviselői szoba minden hónap második keddje 16-17 óráig
Nádler József Mihály képviselői szoba minden hónap első csütörtöke 17-18 óráig
Pálinkás Róbert Fidesz iroda minden hónap második csütörtöke 17-18 óráig
(Keszthely, Kossuth u. 45.)
Rózsahegyi György Vilmos Ipartestület székháza minden hónap utolsó hétfője 17-18 óráig
(Keszthely, Bercsényi u. 2.)
Ruzsics Ferenc képviselői szoba minden hónap második szerdája 17-18 óráig
Szabó György József képviselői szoba minden hónap második keddje 17-18 óráig
Vargáné Várkonyi Erzsébet képviselői szoba minden hónap első szerdája 16-17 óráig
Zemankovics Ferenc Nándor I. emelet 7. szoba minden hónap első szerdája 17-19 óráig

vissza az elejére


Pedagógus jubileumi díszoklevél igénylése

Keszthely Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Művelődési, Ifjúsági és Sportosztálya felhívja a városban élő 50, 60, 65 ill. 70 éve diplomát szerzett pedagógusok figyelmét, hogy a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. tv. 100.§ (4) bek. továbbra is lehetőséget biztosít a felsőoktatási intézmények által adományozható arany, gyémánt, vas ill. rubin díszoklevél iránti kérelmek előterjesztésére. A kérelemhez csatolni kell: 1 db önéletrajzot, amely tartalmazza a pedagógus pályán eltöltött minimum 30 éves időtartam leírását, a tevékenységet igazoló okmányt (munkakönyvet), a képesítést igazoló oklevél hiteles másolatát, vagy előzőleg már kapott díszoklevelet.
A kérelmeknek az illetékes főiskolákhoz való továbbításában a Művelődési, Ifjúsági és Sportosztály 2003. évben is közreműködő szerepet vállal. Az igények benyújtási határideje: 2003. március 1.

vissza az elejére


Héjjasfalva felé

Erdélyi kapcsolat

Mi jártunk az úton, Héjjasfalva felé. Közben emlékeztünk rá, Petőfire, aki szimbóluma lett a magyar nemzetnek, éljen bár az ember a határainkon túl vagy innen. Mi voltunk a hatodik csapat. Mi, akik kalandra éhesen, kíváncsian, nyugatról keletre, ha nem is más kultúrát látni, de a múltunkkal szembesülni. S bizonyára mi voltunk a hatodikak, akik úgy tértünk haza, hogy otthonról érkeztünk, kicsit átértékelve mindent, amit eddig tudtunk, tapasztaltunk. Köszönjük ezt az érzést mindazoknak, akik elindítottak bennünket az úton: Hamvas Endrénének, Simonfay Krisztinának és Borbély Kis Lászlónak. Hamvas Endrénével beszélgettünk.

– Mióta tart ez a cserekapcsolat?
– 1990-ben, a rendszerváltozás után jött létre, tehát tizenkét éves. Nem én kezdtem el, hanem Simonfay Krisztina tanárnő és amikor ‘92-ben idekerültem a gimnáziumba, akkor álltam mellé, azóta ketten ápoljuk ezt a cserekapcsolatot.
– Milyen volt a kezdet?
– A tanárnő egy olyan erdélyi gimnáziumot keresett, ami valamilyen módon Keszthellyel kapcsolatba hozható. Abból az ötletből indult ki, hogy városunkban született Szendrey Júlia, s férjét Petőfi Sándort Segesvár mellett, Fehéregyházán látták utoljára élve. Ennek apropójából írt a tanárnő Segesvárra, ahonnan nagy örömmel válaszoltak, s szívesen vették fel a kapcsolatot velünk. Természetesen azóta is nagy szeretettel várják a keszthelyi csapatot.
– Ön szerint mi a legnagyobb értéke ennek a kapcsolatnak?
– Külön kell venni a keszthelyi diákoknak adó pluszt, és azt, amit az erdélyi diákoknak ad ez a kapcsolat. Nekünk, keszthelyieknek elsősorban érzelmi töltést ad. Látni azt, hogy sokkal roszszabb körülmények között élő emberek mennyire boldogok tudnak lenni, mennyire tudják szeretni a másik embert. Ez azt hiszem ma, itt nekünk példaértékű. Számukra pedig lehetőség az anyanemzet kultúrájának megismerésére, hiszen elszigetelten élnek ott. Nekik nagyon fontos, hogy magyar szót halljanak, és hogy érezzék: testvérként kezeljük őket!
– Egyre szorosabb ez a kötődés a két iskola között. Novemberben egy kisebb létszámú küldöttség tisztelte meg gimnáziumunkat látogatásával.
– Amikor nyáron kint voltunk, szóba került, hogy az iskola ősszel fogja ünnepelni 230 éves évfordulóját. Akkor mondtam Borbély Kis László tanár úrnak, hogy örülnénk, ha eljönnének. Mivel mindketten néptáncot tanítunk, egyértelmű volt, hogy egy művészeti csoportot hoz magával. Sokáig bizonytalan volt, hogy tudnak-e jönni, hiszen ez nekik nem kis anyagi terhet jelentett. Nehezen állt össze a csapat, de végül is eljöttek és ez nagyon-nagyon büszkévé és boldoggá tett engem. Különösen azért, mert ez az egyetlen testvériskola, amelyik harminchét fős delegációval jelent meg az iskola ünnepén.
– Csak nevezetes alkalmakkor, s az évi egyszeri cserelátogatás során találkoznak, vagy egyéb formában is tartják a kapcsolatot?
– Természetesen mi, felnőttek más módon is tartjuk a kapcsolatot. Elég sokszor telefonálunk egymásnak – családi, vagy más élmények, fejlemények miatt –, illetve szoktunk szakkönyveket is küldeni, aminek nagyon örülnek. Volt arra is példa, hogy csak a felnőttek delegációja jött el látogatóba.
– Az Ön számára mi volt a legnagyobb élmény?
– Számomra az a legmeghatóbb, amikor a diákok Erdélyben döbbennek rá arra, hogy nem is olyan egyszerű magyarnak lenni és ezért is büszkének kell lennünk származásunkra. Illetve itt érzik meg azt is, hogy mennyire fontos a magyar Himnusz, amit esetleg itthon nem becsültek annyira, ott kinn biztos megérzik a fontosságát.
Mint a beszélgetésből kiderült, végtelen az út. Járunk rajta – s remélhetőleg még sokan tehetik ugyanezt –, s immár életünk végéig nem érünk a végére. Magunkkal hoztuk, bennünk él.

Kósa Petra
a Vajda János Gimnázium 10. évfolyamos tanulója

vissza az elejére


Pályázat

Keszthely Város Önkormányzata Egészségügyi Alapellátási Intézetének vezetője pályázatot hirdet a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat családgondozói munkakörének betöltésére.
Pályázati feltételek: felsőfokú szociális szakképzettség.
A pályázathoz csatolni kell: a végzettséget tanúsító okirat másolatát, szakmai önéletrajzot. A kinevezés határozatlan időre szól. Illetmény a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. tv. szerint. Három hónap próbaidő. A pályázatok elbírálásának határideje: 2003. február 14. Az állás betölthető: 2003. február 17. A pályázatokat 2003. február 7-ig kérjük benyújtani az Egészségügyi Alapellátási Intézet vezetője címére (Dr. Hertelendy László 8360 Keszthely, Sopron u. 2.)

vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online