Havonta három nyertes

Nőként az EU-ban

Hévízi döntések

Nyugdíjas iparosok köszöntése

Szombaton Keszthely Város Napja


Tolatáskor nem kötelező

Havonta három nyertes

A biztonsági öv használatát szorgalmazó rendőrségi közlekedésbiztonsági akciók során havonta sorsoláson vesznek részt mindazok, akik az ellenőrzéskor bekapcsolt övvel vezették autójukat. Azok, akik nem használták az övet, egy országos baleseti statisztikai adatokat is tartalmazó kártyáról tudhatták meg, mennyire fontos az öv használata.

Simon Krisztina, Rezneki Józsefné és Ács Ilona átveszi a díjakat Kötő Attila őrnagytól. A bekötött biztonsági övvel közlekedők egy tesztkérdéseket tartalmazó képeslapot vehettek át az ellenőrzést végző rendőröktől. A lapot helyesen kitöltők között havonta sorsoláson dől el, ki lesz a három nyertes. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon megtörtént az első havi sorsolás, s a díjakat a keszthelyi rendőrkapitányságon adta át a nyerteseknek Kötő Attila őrnagy, a megyei közlekedési osztály vezetője. A véletlen folytán a keszthelyi térségből kikerült nyerteseket köszöntötte dr. Bertalan János rendőrkapitány, valamint Kator László őrnagy, a keszthelyi kapitányság közlekedésrendészetének vezetője is. A beküldött képeslapokból kiderült, sokan nem tudták, hogy tolatáskor nem kell bekapcsolni a biztonsági övet, így a 40 helyes megfejtő közül a sorsolás alapján a zalaszántói Rezneki Józsefné a balesetmegelőzési bizottság ajándékkosarát és a Technika Kft. által felajánlott ingyenes „C” kategóriájú vizsgalehetőséget nyert. A keszthelyi Ács Ilona az ajándékkosár mellé egy „B” kategóriájú elméleti vizsgalehetőséget, Simon Krisztina az értékes ajándékkosár mellé pedig az Autóklub megyei képviselőjétől, Kiss Józsefnétől 10 ezer forint értékben motorolajat és egy autóklubos esernyőt vehetett át. A biztonsági öv népszerűsítését szolgáló akció szeptemberig tart.

vissza az elejére


MSZP fórum

Nőként az EU-ban

Keszthelyen az MSZP Rákóczi téri közösségi termében a baloldali párt nőtagozatának vezető képviselőinek részvételével május 25-én kezdődött tanácskozás, melynek középpontjában a magyar nők helyzete, esélyegyenlősége, politikai társadalmi szerepvállalása szerepelt. A megadott témák kifejtésén túl több pártbéli vezető honanya – köztük dr. Gurmai Zita és dr. Csiha Judit is – politikai helyzetértékelést is adtak.

Az előbbi országgyűlési képviselő örömmel vette, hogy a megyék MSZP-s nőtagozatának küldöttei közül nagyon sokan tisztelték meg a konferenciát, bebizonyítva, hogy a nők csodákra képesek, ha összefognak, mivel éppoly komoly és szívós munkát képesek végezni, mint a férfiak. A baloldal egyetlen győzelemre esélyes pártja szerinte csak akkor tarolhat az elkövetkező választásokon, ha ügyesen megszólítja a nőket. A párt legutóbbi választmányi ülésén meghozott személyi döntésekre reagálva Csiha Judit örömmel számolt be arról, hogy Simon Gábor és Hubai László, mint két férfi politikustársa mellett, nőként őt is az országos választmány elnökhelyettesévé nevezték ki. Mint mondta, a kormány jól végzi munkáját. Higgadtan, tárgyilagosan, tisztességes hangnemben szólítja meg a polgárokat, ezért tartják egy évvel a választások után is szavahihetőnek, szavatartónak. A választási ígéretek is időarányosan teljesültek. A kormány kitart eddigi elvei mellett. Modern, európai, magyar köztársaságot akar, fenntartható fejlődéssel, reformokkal, jó oktatási rendszerrel, versenyképes gazdasággal, az informatika fejlesztésével. Még nagyobb hangsúlyt kell fektetni az esélyek javítására, a különbségek csökkentésére, a szolidaritásra. 

vissza az elejére


Hévízi döntések

Zárt ülés keretében választott jegyzőt május végi testületi ülésén Hévíz város önkormányzatának képviselő-testülete.
A jegyzői állás betöltésére harminc pályázó jelentkezett. Közülük – a pénzügyi-ügyrendi bizottság javaslata alapján – hatot hívott meg meghallgatásra a testület. A tagok végül dr. Tüske Róbert mellett tették le voksaikat. A csesztregi jegyző 1991 óta látja el ilyen irányú feladatait, hévízi munkáját június 16-án kezdi.

Intézményvezető kerestetik

Pályázatot írt ki az Egységes Művelődési Intézmény vezetői munkakörére a város képviselő-testülete. A kiírást az erre vonatkozó kormányrendelet indokolta. Az álláshely október 1-től tölthető be.

Ismét módosították a tilalmi rendeletet

Idén februárban módosított változtatási tilalmat rendelt el az önkormányzat a város belterületére vonatkozóan. A korábbi rendelet módosítását akkor az indokolta, hogy az ott építkezők közül többen olyan épületeket kívántak létrehozni, amelyek már megfelelnek az új, készülő szabályozási terv előírásainak és paramétereinek.
A legutóbbi ülésen újabb hat kérelmező fordult a testület felé, hogy a már módosított tilalmi rendeletét ismételten korrigálja. A képviselők a hat kérelem közül négyet találtak alkalmasnak arra, hogy azokat kivegyék a változtatási tilalom alól, mivel azok is összhangban állnak az új szabályozási terv előírásaival.

Vagyonleltárt készítettek

Az önkormányzati ingatlanvagyon-kataszter készítési rendjéről szóló kormányrendelet alapján a hévízi önkormányzat is elkészítette ingatlanvagyon-értékelését. A vagyonleltárban az önkormányzati ingatlanok becsült értékét határozták meg a 2001. január 1-jei állapot szerint. Eszerint az önkormányzat jelenleg 244 darab vagyonkataszterrel rendelkezik. Az ingatlanokat piaci áron állapították meg. A belterületi föld becsült értéke 21.600 Ft/m2, a külterületi föld értéke 1.666 Ft/m2.
A forgalomképes ingatlanoknak piaci áron kellett a becsült értékét megállapítani, alapja a megyei illetékhivataltól kapott adatlapokból számolt 248.000 Ft/m2 átlagár.
2003. január 1-jén az önkormányzat becsült értéken nyilvántartott vagyona 15.773.277 E Ft.

vissza az elejére


Nyugdíjas iparosok köszöntése

Több éve hagyomány, hogy a Keszthelyi Ipartestület köszönti a nyugdíjas tagjait.A közelmúltban Rózsahegyi György, az Ipartestület elnöke köszöntőjében szólt arról, hogy a vezetőség az alapítvánnyal és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Keszthely Térségi Szervezetével közösen szervezte meg a nyugdíjasok találkozóját.

Mint elhangzott, ápolni kívánják a több éves hagyományt, figyelmet fordítva az egykor – vagy tán ma is aktív – iparostársakra, hiszen minden aktív iparos számára fontos, hogy a munkában megfáradt idősekre is gondot fordítsanak. 
Laza Mihály, a ZMKIK Keszthely Térségi Szervezetének elnöke ugyancsak köszöntötte a nyugdíjasokat, s mint mondta, a kamara részéről az anyagiaknál jóval nagyobb jelentősége van az erkölcsi megbecsülésnek. Az iparosok évszázadokon keresztül meghatározói voltak az ország gazdasági életének, s így van ez ma is, s a kamara vezetése is úgy érzi, erkölcsi kötelessége támogatni az ilyen jellegű rendezvényeket. A kamara elnöksége nevében Laza Mihály „Arany Emléklapot” adott át azoknak az iparosoknak, akik az elmúlt évtizedek során nem csak munkájukkal, hanem közéleti tevékenységükkel is kiérdemelték azt.

vissza az elejére


Szombaton Keszthely Város Napja

Ez évben is megrendezésre kerül a Millennium évében kezdődő, s mára hagyományossá vált Keszthely Város Napja. A zenés ébresztőt követően benépesülhet a város Fő tere, hiszen a kézművesek a bemutatók mellett népművészeti vásáron is kínálják majd portékáikat. 10 órától utcai futóversenyeket is rendeznek, eközben a felállított színpadon egymást követik a zenés produkciók. Délután 14 órakor kerül sor a város napjának hivatalos megnyitására, Mohácsi József polgármester szól majd a megjelentekhez. Ezt követően művészeti csoportok és együttesek váltják egymást, bemutatkoznak az általános– és középiskolák csoportjai, néptáncegyüttesei, majd a térség művészeti csoportjai is műsort adnak.
A program város napi bállal zárul, amelyen a Start zenekar játsza a talpalávalót. 

vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online