Tisztújítás az MSZP-nél

Vigyázat, hamisítják

Keszthelyi hírek – röviden

Hévízi hírek – röviden

Fürdőtúra-tanulmányút értékelése


Új elnökség Keszthelyen

Tisztújítás az MSZP-nél

Keszthelyen az MSZP városi szervezete sajtótájékoztatón mutatta be a megújult elnökséget, s szó esett a párt további terveiről is. A sajtó képviselőit az MSZP októberi kongresszusa előtti, szeptemberi tisztújításon megválasztott új elnök, Szabó György tájékoztatta a városi szervezetnél bekövetkezett változásokról.

– A kongresszus előtt számos alapszervezetnél következtek be változások – mondta Szabó György. – A tisztújításkor a helyi szervezet eddigi elnöke, Zemankovics Ferenc egyéb elfoglaltságaira hivatkozva lemondott e tisztségéről. A párttagok véleménye és javaslatai alapján új vezetőség vette át a helyi szervezet irányítását.
Az MSZP helyi szervezetének elnökévé Szabó Györgyöt választották, elnökhelyettessé pedig dr. Pucsok Judit jogászt. A vezetőség tagjai között is több új név található, de Zemankovics Ferenc vállalta, hogy részt vesz a vezetőség munkájában. A párt helyi vezetésébe beválasztották még Veér Miklóst, Horváth Józsefet, Imre Györgynét, Adorján Ferencet és Brunner Tibornét.
– Az új vezetőség már kidolgozta azokat a főbb irányvonalakat, amelyeket szeretne a közeljövőben megvalósítani – mondta az elnök. – Az újjáalakult keszthelyi MSZP szervezet célul tűzte ki, hogy csatlakozzon a megyei vezetés által létrehozott munkacsoportokhoz, amelyek a politikai közélet területeivel, a nők esélyegyenlőségével, gyermek– és karitatív programokkal foglalkoznak. Szorosabbra kívánjuk fűzni az együttműködést a megyei pártvezetéssel. Folyamatosan jelen kívánunk lenni Keszthely közéletében, s képviselőink révén a lakosság igényeinek nagyobb fokú érvényesítését szeretnénk elérni az önkormányzati munkában. Támogatni, elősegíteni kívánjuk a város fejlődését, és nyitni szeretnénk a civil társadalom felé. A székházunk ugyanúgy nyitott mások számára is, mint az eddig már itt működő civil szervezetek esetében. A pártépítés területén szeretnénk a fiatalokat is bevonni munkánkba. Fontos számunkra a zalai 3. számú választókörzetben élő lakosság sorsa, s nem csak a választások időszakában.
Szabó György elnök kérésére – mivel a telefonkönyvből érthetetlen okokból kimaradt – közöljük az MSZP székház telefonszámát: 83/312-633.

vissza az elejére


Rendőrségi hírek

Vigyázat, hamisítják

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított hamis pénz kiadásának vétsége, illetve pénzhamisítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Mint Rózsa Gyuláné főtörzszászlóstól, a kapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elmúlt időszakban a Magyar Nemzeti Bank több esetben tett feljelentést, mert a készpénzszakértői központban elvégzett vizsgálatok alapján több bankjegy hamisnak bizonyult. Az ezer forintos, és a kétszáz eurós hamisítványok vizsgálatakor megállapították, hogy azok a valóditól eltérő papír minőségűek, leaser sugaras printerrel készített színes másolatok, amelyek értéket nem képviselnek. Megtévesztésre azonban – mivel a valódi bankjegy színes képét tartalmazzák – megfelelő ellenőrzés hiányában alkalmasak lehetnek.
A hamisítványok főleg az euró bankjegyet nem ismerő személyek számára lehetnek megtévesztőek.
– Hatóságunkhoz az utóbbi napokban gyanús, hamis dollár bankjegy észleléséről is érkezett bejelentés – mondta Rózsa Gyuláné –, ezért kérjük a lakosságot, hogy a bankjegyek kezelésénél legyenek figyelmesek, ha külföldi fizető eszközre van szükségük, azt csak hivatalos helyen vásároljanak. Szeretnénk külön is felhívni a vendéglátó-egységekben, nagyobb kereskedelmi egységekben a pénzkezeléssel foglalkozó munkatársak figyelmét a bankjegyek figyelmes átvételére.

vissza az elejére


Keszthelyi hírek – röviden

Visszahonosítás

Keszthely város polgármestere előtt október közepén tette le állampolgári esküjét az Erdélyből áttelepült keszthelyi Fodor család. Fodor Lajos és felesége egy nyolc hónap alatt lezajlott hivatali ügyintézési időszakot követően vehette át a Magyar Köztársaság elnöke által aláírt díszes visszahonosítási okiratot. A házaspár a jobb életkörülmények reményében települt át Magyarországra, illetve azért, mert gyermekeik korábban már ide költöztek. A pár kérelmét közvetlenül hazánkban történő letelepedésük után benyújtotta, így az átlagosnál rövidebb idő alatt sikerült hozzájutniuk az okmányokhoz.

„Virágos Keszthelyért”

A keszthelyi képviselő-testület turizmus és külkapcsolatok bizottsága a városfejlesztési bizottsággal közösen még tavasszal hirdette meg az immár hagyományos településszépítő akcióprogramját, a „Virágos Keszthelyért” elnevezésű pályázatot, melyre, több lakóközösség, intézmény, magánszemély adta be nevezését. Ebben az esztendőben a pályázaton nyertesek díjazására a két bizottság keretéből összesen háromszázezer forintot sikerült elkülöníteni. A változó összegű pénzjutalomban részesítettek idén is virágvásárlásra költhetik el a számukra odaítélt pénzt. A díjazás eredményéről értesítést kapott személyek a számlákkal év végéig számolhatnak el a hivatal pénztárában. A novemberi soros testületi ülésen a legeredményesebben szereplőket egyébként oklevél átadásával is elismerik majd. A Turizmus Rt.-től nemrég az országos településcsinosításért kapott kitüntetés is igazolta, hogy célszerűnek mutatkozott a lakosság bevonása az idegenforgalmi szezonra való felkészülésbe. Azok a helyi pályázatra jelentkezett városlakók, akik vállalták, hogy lakókörnyezetüket rendben tartják, virágosítják, nagymértékben járultak hozzá a Balaton-part fővárosa turisztikai vonzerejének növeléséhez.

vissza az elejére


Hévízi hírek – röviden

Tervpályázatot ír ki a város a Széchenyi utcai „C” épület és a 992. helyrajzi számú telek beépítése kapcsán, többek között azzal a megkötéssel, hogy a tervezett épületek építészeti stílusa, hangulata tükrözze Hévíz fürdővárosi jellegét. A tervpályáztatáshoz szükséges költséget a jövő évi költségvetésben biztosítják.

Negyven millió forintot biztosított a testület a Nagyparkoló keleti üzletsora előtt megépítendő sétány kivitelezésére. Az összeget a jövő évi költségvetésben különítik el. A közbeszerzési eljárás megindítására a polgármestert kérték fel.

vissza az elejére


Nyugat-Balatoni Térségmarketing Kht.

Fürdőtúra-tanulmányút értékelése

A keszthelyi Nyugat-Balatoni Térségmarketing Közhasznú Társaság és a Carpathia Travel utazási iroda idén harmadízben, október 7-9. között a zalai gyógy– és élményfürdőhelyekre alapozva rendezte meg szakmai bemutatóját.
A rendezvényen 32 meghívott média munkatárs, a Magyar Turizmus Rt. három munkatársa, a Közép-Dunántúli RMI kollégája, a hollandiai külképviselet leendő vezetője és a román idegenforgalmi hivatal képviselet vezetője vett részt, akikhez a helyszínen csatlakoztak a zalakarosi Tourinform, a keszthelyi Nyugat-Balatoni Térségmarketing Kht. és a Carpathia Travel munkatársai. Zalakaros és Hévíz városok polgármesterei, valamint a szállodalánc egységeinek vezetői és a szolgáltató partnerek képviselői is emelték részvételükkel a rendezvény rangját.
Osztatlan sikert aratott a háromcsillagos szálláshelyek minősége, a programok sokszínűsége, az ellátás, valamint a színvonalas közlekedés a helyszínek között. A résztvevők idegenvezetést és programszervezést méltató helyszíni, majd utólagos sajtóvisszhangjának legelső jeleként a Népszava, a Magyar Hírlap, a Színes Mai Lap, valamint a Magyar Televízió délutáni Híradója is tudósított a tanulmányútról.
A három napos program összeállításában oroszlánrészt vállaltak a Nyugat-Balatoni Térségmarketing Kht. munkatársai, Tar László ügyvezető igazgató figyelme még az étkezések menüsorának egyeztetésére is kiterjedt. A tájra jellemző, autentikus program gördülékeny levezénylése és a tanulmányút teljes ideje alatt történő informatív idegenvezetés mindvégig Molnár Attila, a társszervező Carpathia Travel belföldi üzletág igazgatójának személyes kalauzolásával történt.

vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online