Újdonságok a természetgyógyászatban

Megmozdultak

Gasztrónómiáról Gyenesdiáson

Tájékoztató


Nemzetközi kongresszus és kiállítás

Újdonságok a természetgyógyászatban

Asztrológusok, kártyajósok, számmisztikusok, írisz- és hajdiagnoszták, aurafotósok, spiritiszták lepték el a hévízi sportcsarnokot április középső hétvégéjén, amikor a TÁDÉ-Bioház Kft. immár harmadik alkalommal rendezte meg a mostanra nemzetközivé szélesedett orvos-természetgyógyász kongreszszust, kiállítást és vásárt.

Közel hatvan kiállító várta az érdeklődőket.A rendezés jogát megnyerő, Hévízen közismert társaság kétnapos programjában híres orvosok, neves feltalálók, az egészségügy területén működő szaktanácsadók tartottak 23 tanulságos előadást, melyek tapasztalatait az érdeklődők otthon saját öngyógyításukra fordíthatták.
Ünnepi megnyitójában Vértes Árpád polgármester arra helyezte a hangsúlyt, hogy az egészség a legfőbb kincsünk és ennek megőrzésére megannyi ősi és természetes praktika, gyógymód létezik, melyet a kiállításon mindenki kedvére kipróbálhat. Kérdésünkre Lévai Borbála természetgyógyász, a rendezvény ötletgazda főszervezője elmondta, hogy idén újdonságként szerepelt a programban prosztata- és immunszűrés is és itt a fürdővárosban mutatták be azt az immunerősítő teát, amit a rákbetegek számára reményekkel kecsegtető, hatásos szerként tartanak nyilván. A látogatóknak térítésmentesen ajánlották ki az étel-, italkóstolókat, a csontszűrést, a szeretetmasszázst, a test- és fülgyertyázást és több gépi állapotfelmérést. A természetes alapanyagú étrend és táplálék kiegészítőket, egészségjavító készülékeket, bio kozmetikumokat, ezoterikus ajándékokat közel hatvan standon mutatták meg a folyamatosan nagy számban megjelenő kíváncsiskodóknak. Személyre szabott életvezetési tanácsot kaptak mindazok, akik meglátogatták a személyiségelemzőt, a karakternumerológust, a méregtelenítőt, a hajgyógyászt; és jócskán akadt dolguk a köpölyözőknek és a csontszűrést végzőknek is.

vissza az elejére


Cserszegtomaji egészséghét

Megmozdultak

Cserszegtomajon az egészségmegőrzéssel kapcsolatos rendezvénysorozat megmozgatta a falu apraját-nagyját. Az önkormányzatnak viszonylag kis összegű anyagi ráfordítással sikerült olyan programot összeállítani, amelyik példaadó módon járult hozzá ahhoz, hogy ki-ki megtalálja azt az előadást, vagy szabadtéri sportprogramot, amivel tehetett saját egészsége megőrzéséért.

Az egészségmegőrzés fontosságát hirdették.A nyitónapon a község önkormányzata nevében Gyuk János polgármester köszöntötte az esemény fővédnökét: dr. Kvarda Attilát, Zala megye tiszti főorvosát, majd egyebek mellett arról szólt, hogy csak kitartó munkával, összefogva érhetünk el eredményt az egészségnek, mint legfőbb értéknek a megőrzése kapcsán is. Régiónk népegészségügyi helyzetéről Keszthely város megbízott tiszti főorvosa, dr. Divinyi Tamás tartott előadást. Míg dr. Nyeső Eszter karmacsi háziorvos a szív és érrendszeri betegségekről, addig dr. Torma Olga főorvos a csontritkulás megelőzéséről beszélt. Szerveztek foci és kézilabda meccseket, a helyi specialitásnak számító lábtoll bemutatót, csókakői túrát, kondicionáló tornát, valamint az etka jógát népszerűsítő programot. Volt ingyenes vérnyomásmérés, véradás, majd köszöntötték az első és többszörös véradókat is. Az iskolában előadások követték egymást a család gyógyszerfogyasztásáról, az egészséges táplálkozásról. Díjazták és kiállították a rajzpályázatra érkezett legsikerültebb alkotásokat és filmet is vetítettek az AIDS-ről.

vissza az elejére


Könyvbemutató és rétessütés

Gasztrónómiáról Gyenesdiáson

Gasztronómiai témájú esten látták vendégül az érdeklődőket a gyenesdiási községházán április második szombatján, amikor a helyi klubkönyvtár szervezésében megtartották a rétessütő verseny, kóstolóval összekötött eredményhirdetését, valamint bemutatták a faluban élő Zámbó Tibor mesterszakács: Zala ízei című hiánypótló könyvét.

A mesterszakács tejszínes ragut készített a bemutat résztvevőinek.A főzési bemutatóval kísért rendezvényen a somogyi születésű kézi-legényből királyi s megyei főszakáccsá lett íz bajnok, korosztályának utolsó mohikánjaként mesélt a fordulatokban gazdag szakmai előéletéről, a sütés-főzés szeretetéről, a különféle országos és nemzetközi versenyeken, olimpiákon való szereplésről és az ott elért kitűnő eredményekről.
A Hévízi Carbona Hotel vendéglátás igazgatója ezúttal magára vállalta a szakmai-társadalmi zsűri elnöki tisztét is, majd Vetőné Zeke Erzsébettel, Szabó Ilonával és Szalóky Jenő polgármesterrel negyedszáz fajta, 12 falubeli asszony által behozott süteményt kóstoltak végig értékelve a külalakot, az eredetiséget, no meg persze az íz hatást. A rétesek között volt tökös-mákos, reszelt és tört burgonyás, diós-cseresznyés, ízes-darás, megygyes és túrós is, és sütöttek zalai „kőtt” rétest is. A laktató pályaművek értékelésekor Fliszár Jenőné parasztos túrós rétesét találták arany minősítésre érdemesnek. Tánczos Lászlóné, Nagy Lászlóné, Balogh Lászlóné is ízletes remekekkel lepte meg az édességre éhes vendégeket és a pontozókat. Részükre az oklevelek mellé tárgyjutalmakat is kiosztottak. – nemes –

vissza az elejére


Tájékoztató

Örömmel tájékoztatom Hévíz város lakóit, hogy kezdeményezésemre – a többségi tulajdonossal történő egyeztetés alapján, vele egyetértésben – azon magyar állampolgárságú, hévízi állandó lakosok számára, akik már egy éve Hévíz városában laknak, új 50 %-os kedvezménnyel megvásárolható 3 órás jegytípust alakítottunk ki a Hévízgyógyfürdő Közhasznú Társasággal a tófürdő igénybevételére.
A kedvezményes belépőjegyek, a fedett fürdő emeletén található fürdőirodában kiváltható, fényképes igazolványra lesznek megvásárolhatók a tófürdői pénztárakban. Hévíz város lakosai rendelkezésére álló kedvezményes jegyek a vásárlás napján, az igazolvány felmutatásával használhatók fel, azok a tófürdő igénybevételére jogosítanak.
Úgy gondolom, hogy Hévíz Város Önkormányzatának a Hévízgyógyfürdő Kht-ba történő tulajdonosi részvétele nyomán megnyílt lehetőség valamennyiünk közös örömére szolgál és azzal Hévíz lakosai mind többen élni kívánnak.
Vértes Árpád polgármester

vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online