Létszámot és szolgáltatást bővítenek

Új utat avattak

Pályázati kiírások

Tájékoztató

Tisztelt Olvasók!


Létszámot és szolgáltatást bővítenek

A keszthelyi Freezland Kft. tervei

Tizenhárom éves múltja alatt végig fontosnak tartotta a fejlesztéseket a keszthelyi Freezland Kft. Terveik között most újabb bővítés szerepel, amellyel a szolgáltatások körének növelése mellett újabb munkahelyek is létrejöhetnek. A cég vezetője, dr. Mahdi Kamil a minőségi termékek előállítása mellett fontosnak tartja a civil szervezetek támogatását is, amelyet vállalkozói klubos tagtársaival együtt gyakorol.

Minőségi termékeket forgalmaznak.Dr. Mahdi Kamil ügyvezető 1993-ban alapította a mélyhűtött termékek nagykereskedelmével foglalkozó Freezland Kft.-t. A vállalkozás létrejöttének alapgondolata az a felismerés volt, mely szerint a térségben lévő szállodák, éttermek, vendéglátó ipari egységek, nagyüzemi konyhák működéséhez szükséges ellátás nem volt megoldott, több helyről, távolabbi településekről is szállítottak a régióba. Ezért látszott szükségesnek egy, a város és a Balaton térségét ellátó, kiszolgáló nagykereskedelmi egység létrehozása. A vállalkozás 1995 tavaszán már saját telephelyén, új, bővített hűtőkapacitással várta a nyári balatoni szezont. A forgalmazott termékekkel a tó északi és déli partján lévő vendéglátóipari egységeket egyaránt sikerült ellátni. A Freezland Kft. az ország legjelentősebb hűtőipari és feldolgozó nagyüzemeivel áll jó partneri kapcsolatban, termékeiket mint viszonteladó forgalmazza. A kft.-nél a mélyhűtött baromfi, mirelit zöldség és gyümölcs éppúgy megtalálható, mint a tengeri- és édesvízi halak, valamint mélyhűtött burgonya félkész termékek. A jelenkor követelményeinek megfelelve a cég szükségesnek tartotta olyan élelmiszeripari alapanyagok forgalmazását, melyek a wellness és egészséges életmód követelményeinek megfelelnek.

Így bővült a termékpaletta kiváló növényi alapanyagú főzőzsiradékokkal, főzővajjal, és sütőolajjal, valamint az egészséges táplálkozásnál nélkülözhetetlen, változatos zöldségkeverékekkel. A minőségi szolgáltatás érdekében a társaság HACCP rendszert működtet. A forgalmazott áruféleségek mindegyike a Magyar Élelmiszerkönyvben meghatározott, kizárólag első osztályú, többségében export minőségű kiváló magyar termék. A cég jelenleg hat főt foglalkoztat, de tervezik a beruházás bővítését, így ez a létszám – csak úgy, mint a szolgáltatási kör – hamarosan növekedhet. Dr Mahdi Kamil szerint nagyon fontos, hogy a társaságnál dolgozókhoz hasonlóan a céggel kapcsolatban állók is folyamatosan megismerhessék a munkájukhoz kapcsolódó legfrissebb információkat, illetve újdonságokat. Ennek jegyében szerveztek a kft. egyik partnerével közösen szakmai tanulmányutat a környékbeli szállodák séfjeinek, konyhafőnökeinek Ausztriába. Mint mondja: bár munkája nagyon leköti, a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubjának rendezvényein mindig részt vesz, hiszen a kellemes kikapcsolódás mellett számos hasznos információ birtokába juthat. Ráadásul az sem mellékes számára, hogy az érdekes előadások meghallgatása mellett a klubtagok ismeretségi körén keresztül civilszervezeteket is támogathat.

vissza az elejére


Új utat avattak

„A Libás térség fejlesztése, az infrastruktúra javítása, Keszthely kiemelt feladatai közé tartozik. Több éves céltudatos munka eredményeként mutatható be a térség fejlődése, amelyből kiemelkedik a Phőnix kikötő létesítése, a Libás strand jelenlegi kiépítettsége, a közműhálózat bővítése, a Balaton körüli kerékpárút megvalósítása, és a fénysorompós vasúti átjárók átadása – mondta el Mohácsi József polgármester, azon az április első péntekén a Lóczy utca Balaton-parti végszakaszánál rendezett avatóünnepségen, ahol ünnepélyesen átadták a 259 méter hosszú, 2084 m2 felületű, szürke díszkővel burkolt utat, egy 300 méteres csapadékcsatorna kiépítésével együtt.

Fél évvel ezelőtt még csupán sártengeren keresztül átverekedve lehetett megközelíteni az előbb felsorolt létesítményeket, mostantól már szilárd burkolaton, kulturált formában juthat le mindenki a Balaton partjára. A létesítmény látványában is szép és beruházásilag komoly műszaki tartalommal rendelkezik. A beruházás értéke majdnem 20 millió forint, amelyből 10 millió forintot egy a hivatal által benyújtott sikeres pályázat alapján a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) támogatásaként nyert el a város. Avatóbeszédében a BFT-elnökének, valamint a beruházás tervezésében és engedélyeztetésében részt vevő hatóságoknak, és valamennyi közreműködő szervezetnek, személynek köszönetet mondott a polgármester.

vissza az elejére


Pályázati kiírások

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Turizmus és Külkapcsolatok Bizottsága
pályázatot hirdet „helyi rendezvények támogatására”.


A pályázat célja: Olyan Keszthelyen megrendezésre kerülő turisztikai, sport és kulturális rendezvények megvalósításának pénzügyi támogatása, melyek helyi, térségi, országos vagy nemzetközi jelentőséggel bírnak.
A pályázók köre: A pályázaton részt vehetnek a Keszthely város területén működő civil szervezetek, oktatási, művelődési intézmények, művészeti együttesek, sportegyesületek.
A pályázatok elbírálása: A benyújtott pályázatokat a Turizmus és Külkapcsolatok Bizottsága 2006. június havi soros bizottsági ülésén bírálja el. A döntésről a pályázók írásban értesítést kapnak.
A pályázatok elszámolásával kapcsolatos szabályok: A támogatási összeg szerződésben foglaltak alapján kerül kifizetésre. A pályázati összeg céljellegű felhasználásáról legkésőbb tárgyév december 31-éig, a pénzeszközt biztosító Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Turizmus és Külkapcsolatok Bizottsága (8360 Keszthely, Fő tér 1.) felé, a pályázó nevére kiállított számlák hitelesített (bélyegzővel, aláírással) másolatának benyújtásával kell elszámolni. A pályázat benyújtásához szükséges nyomtatványt Keszthely Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala portáján (8360 Keszthely, Fő tér 1.) lehet beszerezni. A pályázatot a turizmus és külkapcsolatok referense részére zárt borítékban kell benyújtani.
A pályázat elnyerhető összege: 750 ezer Ft
A bizottság fenntartja magának a jogot, hogy nem támogat olyan pályázatokat, melyek nem megalapozott igényeket tartalmaznak.
Benyújtási határidő: 2006. május 31.

* * *

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Turizmus és Külkapcsolatok Bizottsága
pályázatot hirdet nemzetközi kapcsolatok ápolására.

A pályázat célja: Keszthely városában a turisztikai, sport- és kulturális élet területén meglevő nemzetközi kapcsolatok ápolásához való pénzügyi hozzájárulás, különös tekintettel az önkormányzat testvérvárosi és partnervárosi kapcsolatai erősítésére.
A pályázók köre: A pályázaton részt vehetnek a Keszthely város területén működő civil szervezetek, oktatási, művelődési intézmények, művészeti együttesek, sportegyesületek.
A pályázatok elbírálása: A benyújtott pályázatokat a Turizmus és Külkapcsolatok Bizottsága júniusi soros ülésén bírálja el. A döntésről a pályázók írásban értesítést kapnak.
A pályázatok elszámolásával kapcsolatos szabályok: A támogatási összeg szerződésben foglaltak alapján kerül kifizetésre. A pályázati összeg céljellegű felhasználásáról legkésőbb tárgyév december 31-éig, a pénzeszközt biztosító Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete Turizmus és Külkapcsolatok Bizottsága (8360 Keszthely, Fő tér 1.) felé, a pályázó nevére kiállított számlák hitelesített másolatának (bélyegzővel, aláírással) benyújtásával kell elszámolni.
A pályázat benyújtásához szükséges nyomtatványt Keszthely Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala portáján (8360 Keszthely, Fő tér 1.) lehet beszerezni.
A pályázatot a turizmus és külkapcsolatok referense részére zárt borítékban kell benyújtani.
A pályázat elnyerhető összege: 600 eFt
A bizottság fenntartja magának a jogot, hogy nem támogat olyan pályázatokat, melyek nem megalapozott igényeket tartalmaznak.
Benyújtási határidő: 2006. május 31.

vissza az elejére


Tájékoztató

Tájékoztatom a lakosságot, hogy Keszthely Város Önkormányzata megrendelte a Keszthely, 044/6. hrsz-ú közút – tervezett belterületi határ – 7. sz. főközlekedési út - 043/3., 32., 44. hrsz-ú ingatlanok által határolt területre vonatkozó OTÉK elvű helyi építési szabályzatot és szabályozási tervet.

A szabályozási terv készítését az indokolja, hogy a fentiekben lehatárolt tervezési terület – mint a BTSZ tájképvédelmi-, illetve tájkarakter megőrzése szempontjából kiemelt jelentőségű (T-1) alövezetbe tartozó épületrész – a Területfejlesztésről és a Területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvényt módosító 2004. évi LXXV. törvény 23/A. § (2) bek. c.) pontja alapján az önkormányzat 33/2005. (XI. 23.) sz. rendelete értelmében a T-1-es övezet pontosítással való lehatárolása során az övezetből kikerült, beépítésre szánt területté vált. Ezzel a pontosítással megvalósul a BTV azon eredeti szándéka is, miszerint beépítésre szánt területek utca határosan ne alakuljanak ki. Bár a terület nem újonnan kialakult beépítésre szánt terület – kis részben már a BTV jóváhagyása előtt beépült –, de a városi szövethez, annak gazdasági területeihez szervesen kapcsolódik, tehát egy kialakult utcahatáros beépítés fejlődhet ezáltal kétoldalúvá.
A szabályozással kapcsolatban az épített környezet alakításáról és védelméről szóló – többször módosított – 1997. évi LXXVI. Törvény 9. § (2) bek. alapján az érintettek a közzététel ideje alatt írásban (Keszthely Város Önkormányzata 8360 Keszthely, Fő tér 1.) észrevételt tehetnek.

Mohácsi József polgármester

vissza az elejére


Tisztelt Olvasók!

A Keszthelyi Városüzemeltető Egyszemélyes Kft. út-belvíz részlege
a következőkről tájékoztatja Önöket.

Megkezdtük a tavaszi kátyúzási munkálatokat, amelyekről útjelzésekkel tájékoztatjuk az autósokat, és a gyalogosokat. A munkák május hónapban befejeződnek.
Kérjük szíves elnézésüket és türelmüket.
2006. április 07-én a Semmelweis u. és a Lóczy L. u. végén lévő vasúti átkelőket, automata félsorompós rendszerrel szerelték fel, és erre az új forgalmi rendre figyelmeztetik az arra közlekedőket.
Keszthely város közlekedési tábláit (KRESZ-tábla) folyamatosan ellenőrizzük, és karbantartjuk, de megtörténhet, hogy bizonyos esetekben elkerüli figyelmünket ezen tájékoztató és KRESZ-táblák megrongálódása. Kérjük bejelentésükkel, segítsék ezek helyreállítását.
A kerékpárutakat csak gyalogosan, segédmotorokkal vagy kerékpárral lehet igény bevenni.
A csapadékvíz elvezetését segítő munkálatok is megkezdődtek úgy a nyílt, mint a zárt árkokban. Nagy segítség volna, hogy a szerves- és szervetlen hulladékokat, (szemetet) nem tárolnák a lefolyók felett, illetve a nyílt árkokban. Itt is kérjük, bejelentésükkel segítsék a vízfolyás gátló elhárítási munkálatokat.
Építő jellegű észrevételeikkel nagymértékben tudnak segíteni a minőségi munka elvégzésében.

Tisztelettel felkérjük a Lakosságot, hogy a biztonságos közlekedés, és csapadékvíz elvezetése, dugulások elhárítása érdekében, szíveskedjenek észrevételeiket a 312-068-as telefonszámon megtenni.

vissza az elejére


Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online