Biztos háttérrel az NBI/B-ben

Ünnepség a Kertvárosban

A Családsegítő köszöni


A cél: az első 5 hely valamelyike

Biztos háttérrel az NBI/B-ben

Esélylatolgatások, a legyőzhető csapatok erőfelmérése és a saját csapat megfelelő felkészítése foglalkoztatja jelenleg leginkább a Hévízi Sportkör és a labdarúgó szakosztály elnökségét, hiszen augusztus 6-án, vasárnap 17 órakor a bajnoki sorsolásnak köszönhetően hazai pályán fogadja a III. Kerület FC csapatát a HÉVÍZ labdarúgó csapata. A felkészülésről, a játékosállományról és a csapat anyagi hátterének biztosításáról hétfőn tartott sajtóbeszámolót Dézsi Attila, a Hévíz Labdarúgó Kft. ügyvezető igazgatója, Belovári Sándor, a sportkör elnöke, aki egyben a labdarúgó szakosztály ügyvezető elnöke is, Kovács Ferenc, a labdarúgó szakosztály elnöke, Simon Tivadar létesítményigazgató, valamint Jenei Tibor elnökségi tag.

Dézsi Attila elmondta, hogy a sportkör a 100 százalékos tulajdonosa a Labdarúgó Kft-nek, s a vezetőségbeli változások mellet továbbra is Vértes Árpád a tiszteletbeli elnök, társadalmi elnök lett a korábbi két főszponzor, Kovács Ferenc és Németh Ferenc, a vezetőség tagja lett még Bertók Miklós és Lázár László, s a csapat szakmai igazgatója Pusztai László. A zöld-fehér színeket viselő csapat játékosállományában különösebb változás nem történt. Jelentős, hogy a Zalaegerszegi Torna Egylettel történt megállapodás szerint a jövőben a Hévíz csapata a ZTE fiókcsapataként működik. A nemes gesztusnak köszönhetően a ZTE két játékost – Szőcze Csabát és Tóth Zoltánt – térítésmentesen bocsátott a Hévíz rendelkezésére, két játékost – Babati Ferencet és Gaál Lászlót – pedig kettős játékjogosultsággal szerepeltethet a Hévíz csapata. Létrejött egy másik fiókcsapat szerződés is a Tapolcai Bauxit ISE-vel, ahová viszont a Hévíz csapata ad kölcsön kettős játékjogosultsággal rendelkező labdarúgókat – természetesen a játéklehetőség függvényében. 
Kovács Ferenc elmondta, hogy a sajtó nyilvánosságán keresztül is szeretnék a jövőben bővebben tájékoztatni a sportág rajongóit a csapat életéről, s az utánpótlás-nevelésben elért eredményekről is. Természetesen a vezetőség nevében is köszönet jár Hévíz város önkormányzatának, hiszen a testület költségvetésben biztosította az NBI/B-ben való szereplés anyagi hátterét. 
Belovári Sándor hangsúlyozta, hogy az önkormányzati támogatás mellett augusztus végéig el kell készítsenek egy tervet a lehetséges szponzori támogatásokat illetően, s így áll össze a csapat zavartalan működésének anyagi háttere. Reális esély van arra, hogy a Hévíz csapata megvesse a lábát az NBI/B-ben, s az előzetes tervek és számítások szerint az első 5 hely valamelyikének megszerzése stabilizálhat- ná a kisváros labdarúgásának helyzetét. A legnagyobb riválisok között tartják számon a Kaposvár, a III. Kerület FC, a Százhalombatta és esetleg Komló csapatait, bár – mint az elnök mondta – nem eshetnek abba a hibába, hogy hazai pályán pontot, vagy pontokat veszítsenek. A felújított sportpálya területe a megkötött szerződés szerint 50 évig áll a hévízi labdarúgás rendelkezésére, s a megújulást követően több mint 600 ülőhely mellett, az állóhelyeket is beszámítva mintegy 2000 szurkoló bíztathatja kedvenc csapatát a rangos és várhatóan színvonalas mérkőzéseken. A Hévíz Labdarúgó Kft. csapatának játékosai életében is fordulópontot jelent a feljutás, hiszen a jobb anyagi lehetőségek mellett nagyobb az esély arra, hogy a magasabb osztályú csapatok felfigyelnek játékukra.
Minden esély adott, s a nyitányon feltehetőleg zsúfolásig megtelik a hévízi sportpálya, hogy a hazai szurkolók sikerre bíztassák a Hévízen sporttörténelmet író csapatukat.

Cs. Gy.

vissza az elejére


Ünnepség a Kertvárosban

Keszthely-Kertvárosban immár hagyomány a Szent István napi megemlékezés, és az azt követő műsor, ami ezúttal sem lesz másként: augusztus 18-án, pénteken 19 órától várják az érdeklődőket a Napfény soron és a Mély úton. Az ünnepség ezúttal egy országosan egyedülálló eseménnyel párosul: ekkor helyezik üzembe a szennyvízcsatornát, illetve bejelentik a digitális alaptérkép elkészültét.

Pénteken 19 órakor folklór műsorral kezdődik a program, majd 20 órakor hangzik el a Himnusz. Üzenet Rómából – a pápai áldás lesz hallható a vatikáni rádióban készült felvételről. Ezután dr. Ligetvári Ferenc környezetvédelmi miniszter mond ünnepi köszöntőt, majd Ponicsán Gábor, a Nemzeti Kataszteri Program KHT. igazgatója, illetve dr. Szabó Imre, Keszthely polgármestere szól. Ezt követően Vértesaljai András, a Kertváros képviselője, a rendezvény fő szervezője ad tájékoztatást az elkészült beruházásokról, majd köszönetnyilvánításokra kerül sor. 21 órától Zalatnay Sarolta műsora veszi kezdetét, 22 órától tűzijáték lesz. Séta a miniszterrel – 22.30-tól a leendő kerékpárutat, a Gyöngyös-patak töltését szemlélik meg a vendégek, amelyet erre az alkalomra fáklyával világítanak ki. A reggelig tartó utcabál ez után, 22-30-kor kezdődik.
A programot ezúttal egy fórum előzi meg: 16.30-kor az egyetem „A” épületében az FKGP és a keszthelyi önkormányzat közös szervezésében dr. Ligetvári Ferenc részvételével „Környezetvédelem térségünkben – az egyetem szerepe” címmel tartanak tanácskozást.

vissza az elejére


A Családsegítő köszöni

A lakosság adományainak, illetve a Vöröskereszt keszthelyi szervezete támogatásának köszönhetően a keszthelyi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat a közelmúltban kismamaklubot szervezett 14 hátrányos helyzetű család számára.

Az anyukáknak dr. Kiss Judit pszichológus tartott előadást az anya-gyermek kötődés kialakulásának fontosságáról, és válaszolt a felmerülő kérdésekre. Ezt követően kerültek szétosztásra az adományok: bébiételek, babajátékok, gyermekruhák.
Keresztszegi Valéria családsegítő kérdésünkre elmondta: szeretnék folytatni a kismamaklubot, ahol nemcsak ajándékot, hanem hasznos tanácsokat is kapnak a résztvevő szülők. Ehhez azonban továbbra is szükség van a lakosság adományaira, ezért – amellett, hogy köszönik az eddigi támogatást – szívesen fogadnak minden felajánlást gyermekruhától a babaágyig: mindent, ami a kicsik gondozásához szükséges.

vissza az elejére


Kezdő oldal

Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online