Időközi választás

Kevesebb a bűncselekmény

Nemzetközi sakkverseny

Oázis Étterem a Balaton mellett


Időközi választás

Időközi önkormányzati képviselő választása keszthelyi  4. sz. választókerületben 
2000. október 8. vasárnap

A keszthelyi Helyi Választási Iroda Vezetője értesíti a Választópolgárokat, hogy a keszthelyi 4. sz. választókerületben 2000. október 8-án időközi választásra kerül sor.
Az erről szóló értesítő és ajánló szelvényeket a Posta 2000. augusztus 11-ig fogja kikézbesíteni részükre.
Jelöltet ajánlati és a Helyi Választási Bizottságnál bejelenteni 2000. augsztus 14-től szeptember 15-én 16 óráig lehet.
Jelölt ajánlása az ajánló szelvény kitöltésével és a jelöltnek vagy megbízottjának történő átadásával lehetséges. Képviselőjelölt az lesz, akit az egyéni választókerület választópolgárainak legalább 1 %-a – jelen esetben 17 fő – jelöltnek ajánlott.
A 4. sz. önkormányzati választókerülethez tartozó utcák a következők:
7. szavazókör: (Szendrey J. Általános Iskola, Kossuth L.u. 75.)
Eötvös utca, Iskola utca, Sörház utca, Kossuth L. utca, Széchenyi utca, Városház utca, Delden tér, Zeppelin tér.
8. szavazókör: (Csány L. Általános Iskola, Deák F. u. 25.)
Bakacs utca, Bercényi M. utca 65-től végig és 62-68/D-ig, Deák F. utca, Nádor utca, Pető utca, Vak Bottyán utca 67-75-ig és 42-56/D-ig, Vaszary Kolos utca 1-11/B-ig és 2-10/B-ig.

Vincze Józsefné dr.
jegyző
Helyi Választási Iroda Vezetője

vissza az elejére


Kevesebb a bűncselekmény

Augusztus 8-án Keszthelyen tartotta ülését a Balatoni Idegenforgalmi Koordinációs Bizottság, amelyen a három balaton-parti megye rendőri vezetése mellett képviseltette magát az Országos Rendőr-főkapitányság is.

A tanácskozáson az idegenforgalmi szezon rendőri biztosításának eddigi tapasztalatait értékelték a résztvevők, amelyről aztán sajtótájékoztatót is tartottak.
A tájékoztatón Varjasi Gábor, a ZMRFK közbiztonsági igazgatója elmondta: stagnált, illetve csökkent a bűncselekmények száma. Az értékelt időszakban erőszakos, garázda jellegű bűncselekmény nem történt, a rablások száma elenyésző volt. Jellemzőek azonban az alkalmi lopások, a strandolók közül sokan a pokróc védelmében bíztak – mint kiderült, hiába: a letakart értékeknek bizony gyakran lába kélt.
– Noha a nyár folyamán minden megyében sikerült szervezett gépkocsi-tolvajokat fogni, nem fenyeget bennünket a munkanélküliség réme – fogalmazott Varjasi Gábor. – Ha elfogunk egyet, jön a helyébe a következő. Úgy tűnik, a zseblopásokkal szemben hatékonyan felvettük a harcot. A közterületi prostitúció is megszűnt a Balaton környékén, bár kisebb utak mentén néha felbukkannak a „hölgyek”. De az igazság az, hogy amíg kereslet lesz, addig a kínálat sem marad el.
Varjasi Gábor arról is szólt, hogy a balaton-parti kapitányságokon – így Keszthelyen is – német kollégák segítették a helyi rendőrök munkáját, akikre nemcsak a nyelvtudás miatt volt szükség: honfitársával szemben a szabálytalankodó német állampolgár is tisztelettudó hangot ütött meg.
Ami az autólopásokat illeti, a szobakiadóknak is érdeke, hogy a jövőben tájékoztassák vendégeiket: nagy értékű gépkocsijaik kulcsát biztonságosan helyezzék el, és ha gyanús, hogy valaki követi őket, tegyenek bejelentést a rendőrségen.

vissza az elejére


Nemzetközi sakkverseny


Szemben a győztes.

Hagyományosan minden év augusztusában megrendezi a keszthelyi Spartacus SK sakkszakosztálya a nemzetközi sakkversenyt. Ezúttal augusztus 21-27 között került sor a megmérettetésre, amelynek ismét a keszthelyi VSZK adott otthont.
Amint azt az eredményhirdetés során Szalai István, a szakosztály elnöke összefoglalta: ismét sportszerű küzdelemben dőlt el a verseny helyezettjeinek sorrendeje. Első helyen Györkös Lajos végzett, aki Pécsről érkezett. Második lett Bárczay László nemzetközi nagymester, aki legeredményesebb keszthelyi versenyzőként is díjat kapott. A harmadik helyen Horváth Imre, a Zala Volán csapatának játékosa végzett, negyedik lett a mezőny legfiatalabbjaként is díjazott Mészáros Tamás, aki a zalaegerszegi Csuti SE színeiben versenyez. Ötödik helyen végzett, és egyúttal mint legjobb külföldi versenyzőt is jutalmazták az ausztriai Edgar Guglert, akit a budapesti Vasas játékosa, Káposztás Miklós követett.

vissza az elejére


Oázis Étterem a Balaton mellett

Ahogy Keszthely irányából haladunk Tapolca felé, Gyenesdiáson a Fő út jobb oldalán található az Oázis étterem és panzió. Egy kis zöld sziget az aszfaltrengetegben. Egyszerűen oda kell nézi és észre kell venni, egyedi szépsége és varázsa miatt. Az étterem előtt parkolási lehetőség, gyermekek részére játszótér. Az oda látogató kedves vendégek szemét gyönyörködteti a hangulatos környezet kis tavacskája a halakkal és a tavirózsával.

Az étterem maga is vonzó, nemcsak külseje, hanem kínálata miatt is. A magyaros és nemzetközi ízek kedvelői is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő ételeket. Válogathatnak halkülönlegességekben, vadételekben, s a finom falatok mellé tájjellegű – egri, villányi, Balaton-felvidéki – borokat fogyaszthatnak. De a finom ételek és zamatos borok mellett hűsítő üdítők, kávé, fagyi is megtalálható az étlapon.

– Keszthelytől és Hévíztől hány kilométerre van az étterem és panzió? – kérdezem a tulajdonostól.
– Hévíztől 10 kilométer, Keszthelytől pedig 4 kilométer távolságra. A Balaton pedig 5 percnyi sétára.
– Szép nagy a ház és a kert. Hogyan oszlik meg a férőhelyek száma?
– Bent az étteremben 70 főt, a kerthelyiségben pedig 80 főt tudunk fogadni és kiszolgálni kényelmesen. Összesen egyidőben tehát 150 személy részére tudunk helyet biztosítani, a ház panziója pedig 7 szobában tudja elszállásolni kedves vendégeit. A tiszta, szép balkonos szobákhoz bőséges reggeli jár.
Ha Ön az esküvőjére készül, vagy más családi ünnepre, esetleg baráti összejövetelt, vagy osztálytalálkozót szervez 50 főig egy fantasztikus környezetben, akkor hívja a 83/316-994 vagy a 06-30/9571-779-es telefonszámot, vagy keresse az Oázis étterem és panziót.
A kis családi vállalkozás energikus, fiatal csapata – melyben a férj a főszakács, a testvér is szakács, a feleség a felszolgáló – október végéig várja Önöket a hét 7 napján 11-22 óráig Gyenesdiáson, a Kossuth u. 52/3 sz. alatt. 

(x)

vissza az elejére


Kezdő oldal

Hévíz, Keszthely és Vidéke

Zala Média online