Idén 141 fiatal távozott

Hét év után ismét

Keszthelyi kilométerek

Amerikai víkend


Georgikoni sárgulás

Idén 141 fiatal távozott

A hagyományos sárgulási ünnepséggel búcsúztak el az iskolás évektől Keszthelyen a Pannon Egyetem georgikoni diákjai az elmúlt hét végén..

Az érés színe történelmi idők óta jelképezi az oktatás jó termését, aminek gyökerei a Festetics György által alapított Georgikonból erednek. Az egyetemi város tradícióihoz hozzátartozó hintós felvonulás a Festetics úti tanügyi épülettől indult…
– Ezt az élményt csak egyszer lehet átélni – fogalmazott a diákoktól elköszönő beszédében dr. Polgár J. Péter. Köszönetet mondott a végzős fiataloknak azért, hogy végigjárták az e naphoz vezető utat. Jókívánságként mondta: – Álmaik váljanak valóra maradéktalanul. Érezzék, hogy a földnek illata, a termésnek íze van, a kenyér pedig maga is étel.
Az alap- és mesterszak, valamit a felsőfokú szakképzés összesen 15 szakágán idén 141 fiatal fejezi be tanulmányait, azaz: kap alapot a ma sehol nem nélkülözető, élethosszig való tanauláshoz. Majd a Helikon Kastélymúzeum parkjában tartott műsoros ünnepséggel emlékeztek a szellemi örökségre, arra a hagyatékra, mely ma is meghatározó Keszthely ismertségében, iskolaváros jellegének őrzésében.

vissza az elejére


Ezüstérmesek a hévízi kézilabdás lányok

Hét év után ismét

A győri lányok Bajnokok Ligája-győzelmének napján dőlt el, hogy az NB II-es bajnokság végén kinek milyen hely jut a dobogón.

A Hévíz női együttese utolsó mérkőzését idegenben 10 góllal nyerte, a bajnokság kimenetele szempontjából lényeges mérkőzésén – Kozármisleny–Szekszárd FKGC 36-34 eredmény – számára kedvező eredmény született.
Így a bajnokság végeredménye, az élcsoport: 1. Mohács Takarék–Kozármisleny, 2. Hévíz, 3. Szekszárd FKGC, 4. Siklós, 5. Tamási, 6. Tolna.
Az NB II-ben 7 év után szerzett újra ezüstérmet a Hévíz. A góllövőlistán Tóth, Klász és Pék Evelin is az első tízben végzett.
Az NB II-es junior gólkirályi címet – akárcsak az előző két évben – a hévíziek 18 éves átlövője, Holczbauer Zsófia nyerte el. 194 gólt szerzett a bajnokságban.

Pécsi Zsolt, a Hévíz edzője: – Lassan másfél évtizede edzem a hévízi csapatot, de ritka volt az ennyire szoros bajnokság. Elismerés a lányoknak, mert rászolgáltak a 2. helyre, és gratulálunk a bajnoknak a megérdemelt sikerhez. A bajnokság kezdetekor az 1–3. hely megszerzése volt a célkitűzés, amit teljesítettünk. Külön köszönet a lelkes közönségünknek, támogatóinknak. Az ezüstérmet Hévíz városának ajánljuk.
A különdíjak és érmek átadására Papp Gábor, Hévíz polgármestere és az idén ’80 esztendős Magyar Kézilabda-szövetség képviselője, valamint Varga Sándor által kerül sor majd Hévízen.

vissza az elejére


Ötödik alkalommal

Keszthelyi kilométerek

Ötödik alkalommal rendezték meg a pünkösdi ünnepkör idején a Keszthelyi Kilométerek futóversenyt a Balaton-parti városban.

A maraton, félmaraton és váltó kategóriák mellett idén is gondoskodtak arról, hogy kedvet teremtsenek a versengéshez az utánpótlásnak: a rendezvény nyitónapján a gyermekek mérkőzhettek a Fő téren kijelölt távon. A program a nyitónapon versennyel és a „Suhanj” szimpátiafutással kezdődött, 250 és 1500 méteres közti távokon zajlottal a fiú- és lányfutamok, valamint a „csattogó tappancsok" papás-mamás szaladóverseny.
A felnőtt futóversenybe csaknem kétezren neveztek, köztük kerekesszékesek is. A rendezvény fővédnöke idén is Szekeres Pál többszörös tőr- és kardvívó bajnok volt, aki a világon egyedül olimpiai és paralimpiai játékokon is érmet szerzett..

vissza az elejére


Amerikai víkend

Amerikát idézték meg a napokban Hévízen, a nemzeteket bemutató, immár hagyományos rendezvénysorozat keretében.

A Festetics György Művelődési Központ „Amerikai víkend” című programja a Muzeális Gyűjtemény épületében Pepsi- és Coca-Cola kamarakiállítás megnyitásával kezdődött, az események több helyszínen zajlottak: így a városházán, a könyvtárban, a Fontana Filmszínházban, szabadtéren pedig a sétálóutcában és a Városháza téren. Látványos bemutatót tartott a Laguna mazsorettcsoport, spirituálék és musicalek hangzottak el, amerikai filmeket vetítettek. Számos esemény szólt a gyerekekhez: a mozizással rajzfilmünnepet tartva, a Croodék című 3D-s filmet mutatták be, s Amerika volt a főszereplője a játszóházi eseményeknek is.
Előadást tartott Réz András filmesztéta, Nemere István író, Tar Ferenc történész. A tengerentúli gasztronómiát is megidézték hamburgeres, amerikai palacsintás bemutatóval, kóstolóval.

vissza az elejére