Gálaműsor a templomért

Hárman az MSZP-frakcióban


a jószolgálati nagykövet is ellátogatott teskándra

Gálaműsor a templomért

Szerkezetkész állapotban áll már Teskánd Magyarok Nagyasszonya névre hallgató temploma, melynek további építése érdekében jótékonysági gálaműsort rendeztek október 16-án a település általános iskolájában. A rendezvényre ellátogatott Gundel Takács Gábor tévés műsorvezető, sportriporter, Teskánd jószolgálati nagykövete, aki végig konferálta a programot.

– A rendezvénnyel az a célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet az építkezésre, melynek befejezése további forrásokat igényel. Azért rendeztünk jótékonysági műsort, hogy annak valamennyi bevételét felajánlhassuk a Teskánd Község Magyarország Nagyasszonya Templomért Alapítvány javára – mondta köszöntőjében Tóth István Jánosné polgármester.

Az építésre eddig húszmillió forintot költöttek. Ebből az összegből tető alá hozták az épületet, amely, hogy lakhatóvá váljon, újabb húszmillió forintot igényel.

– A Cigány István tervező által megálmodott templom építése két évvel ezelőtt kezdődött – tájékoztatott Szalai Attila plébános. – Hétmillió forintot adott a szombathelyi egyházmegye, majd négymillió forintot, amit gyűjtésből szerzett. A többi költséget adományokból álltuk. Magánszemély felajánlásaként kapta meg az egyházközség a terület egy részét, az önkormányzat pedig vásárolt hozzá egy másik telket, valamint kiépítette a szükséges közműveket.

A még hátralévő külső és belső munkálatokhoz, valamint a berendezéshez további 20 millió forintra lenne szükségünk. Az 18 méter hosszú és 9 méter széles belterületű imaház építészeti stílusa a gótikát idézi. Ha minden a reményeink szerint alakul, két év múlva készülhet el.

– Ivády Gábor, Ivád polgármestere hívta fel a figyelmet erre a lehetőségre, hogy közismert emberek fogadjanak örökbe kevésbé ismert kistelepüléseket. Egy másik községet ajánlott, én viszont Teskándot javasoltam, amelyről ő még nem is hallott – válaszolt érdeklődésünkre Gundel Takács Gábor. – Számomra azonban nem volt ismeretlen, hiszen itt élt feleségem. Sőt édesapja négy évig nálunk lakott, amikor édesapámmal együtt járt egyetemre Budapesten.

Mi is a dolga egy jószolgálati nagykövetnek, ezt a kérdést együtt próbáljuk megválaszolni Tóth István Jánosné polgármesterrel. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen program, mint a mai jótékonysági gálaműsor hozzájárulhat ahhoz, hogy messzire vigye a település hírnevét, és segítse céljai elérésében.
A jó hangulatú rendezvényen felléptek az ovisok és az általános iskolások, a színjátszók, valamint a körjegyzőség falvainak és más településeinek kulturális együttesei.

vissza az elejére


A megye érdekeit tartják szem előtt

Hárman az MSZP-frakcióban

Az elmúlt ciklusban a negyvenfős Zala megyei közgyűlésben tizenegyen képviselték a szocialista pártot, a törvényi változások következtében 15 főre csökkent megyegyűlésben (ebből tízen a Fidesz képviselőcsoportban dolgoznak) mindössze háromtagú (Góra Balázs, Lelkó Tamás, Veér Miklós) az MSZP frakciója, melynek vezetője Góra Balázs. Munkájukról zalaegerszegi sajtótájékoztatóján számolt be.

A közgyűlés nyolc bizottságot hozott létre, minden képviselőjük három bizottságban is dolgozik. Mindez lényegesen több munkát jelent számukra, mint az elmúlt négy évben. Mint Góra Balázs elmondta: az MSZP egy bizottsági elnöki posztot kapott (pénzügyi) és két alelnökit az egészségügyi és kulturális bizottságban. A külsős bizottsági helyek közül öt jutott a frakciónak.

Elnökjelöltet nem állítottak a frakció kis létszáma miatt, egyébként is elfogadható volt a kapcsolatuk az elmúlt négy évben Manninger Jenővel. Dr. Pál Attila, az új általános helyettes korábban a Fidesz frakcióvezetője volt, róla is pozitívan beszélt Góra Balázs. Hozzátette: korrekt együttműködésre törekszenek, és minden olyan felvetést, javaslatot támogatnak, ami Zala megye érdekeit szolgálja. Ugyanakkor szóvá teszik mindazt, aminél úgy érzik, a döntés a megye kárára lenne.

vissza az elejére


Zalai Napló

Zala Média online

Zala.hu