Fidesz–KDNP-győzelem Zalában is

A megye tíz városában

 

Segítenek a zalai árvízkárosultaknak

211 éves lenne a Haza Bölcse

   

Önkormányzati választások

Fidesz–KDNP-győzelem Zalában is

Zala megyében a választásra jogosult 148 ezer 612 főből 73 ezer 918 szavazópolgár adta le voksát. A megjelentek közül 40 ezer 559-en (56,77%) a Fidesz–KDNP-re szavaztak. Az MSZP 6 ezer 800 (9,52%), a Jobbik 16 ezer 836 (23,57%), a DK 4 ezer 65 (5,69%), az Együtt 2 ezer 390 (3,35%), a JESZ 789 (1,1%) szavazatott kapott.

Az új 15 fős megyei közgyűlésbe 9-en a Fidesz–KDNP listájáról kerültek a testületbe: Dr. Pál Attila, Sáringer-Kenyeres Tamás, Pintér László, Bene Csaba, Strázsai Zoltán, Vajda László, Nagy Kálmán, Martinecz Aranka, és dr. Fekete Zoltán. A Jobbikot Zakó László, Selmeczy Zsuzsanna, Nagyné Csizmadia Valéria Éva és Völgyi Zoltán képviseli. Az MSZP listájáról Góra Balázs, míg a DK-listáról Nagy Zoltán került a megyei közgyűlésbe.
Az új összetételű megyegyűlés érdekessége az elmúlt ciklushoz képest, hogy három hölgytagja is lesz a testületnek. 2010–2014 között ugyanis csak férfiak dolgoztak a közgyűlésben.

vissza az elejére


választási eredmények

A megye tíz városában

Zala megye városaiban az önkormányzati választásokon az alábbi polgármesterekre szavaztak a legtöbben, így a következő öt évben ők irányíthatják településüket.
Zalaegerszeg: Balaicz Zoltán, Fidesz–KDNP (63,57%), Nagykanizsa: Dénes Sándor, Fidesz–KDNP (50,12%), Keszthely: Ruzsics Ferenc, Fidesz–KDNP (53,12%), Hévíz: Papp Gábor, Fidesz–KDNP (47,26%), Zalaszentgrót: Baracskai József, Szentgrót Most (56,34%), Zalalövő: Pintér Antal (65,73%), Lenti: Horváth László (89,09%), Letenye: Farkas Szilárd (45,95%), Zalakaros: Novák Ferenc (60,82%), Pacsa: Kelemen Tamás (49,77%)

vissza az elejére


Ökumenikus Segélyszervezet

Segítenek a zalai árvízkárosultaknak

Az Ökumenikus Segélyszervezet által több mint egy évtizede bevezetett támogatási módszer keretében, építőanyagra és ingóságok előre meghatározott körére (pl. bútor és háztartási gépek) beváltható utalványokat kaptak a Zala megyei települések árvízkárosultjai.

A szeptemberi áradások és belvízhelyzet miatt jelentős károkat szenvedő családok egyenként 100 ezer forint értékű támogató kártyát vehettek át, amelyet a környéken található, az Ökumenikus Segélyszervezettel szerződésben álló üzletben tudnak felhasználni november 30-ig. Azon rédicsi, murarátkai és murakeresztúri 22 család részesült most támogatásban, akik ingatlanjának lakóterét nagymértékben károsította a néhány héttel ezelőtti természeti katasztrófa. A segélyakció célja, hogy az érintettek még a téli időszak előtt fel tudják újítani árvízkárosította otthonaikat, és pótolni tudják a használhatatlanná vált ingóságaikat.

A 2,2 millió forint értékű segélyakciót a Vodafone Humanitárius Alapból finanszírozza az Ökumenikus Segélyszervezet. A 2011-ben a Vodafone Magyarországgal létrehozott alap célja, hogy katasztrófahelyzetekben az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak és támogassa a helyreállítási munkálatokat is. Az Ökumenikus Segélyszervezet az áradások után közvetlenül 80 zalai család számára adott át fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint a takarításhoz szükséges eszközöket tartalmazó (súrolószer, mosogatószivacs, mosogatószer, lefolyótisztító, kézfertőtlenítő, szappan, törlőkendő, felmosórongy stb.) egységcsomagokat Rédics, Letenye, Murakeresztúr és Csákánydoroszló településeken több mint 800 ezer forint értékben.

vissza az elejére


211 éves lenne a Haza Bölcse

Deák Ferenc söjtöri szülőházánál tartottak ünnepséget a nemzet prókátorának is nevezett államférfi születésének 211. évfordulóján.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő, aki elsősorban Deák Ferenc példaértékű hazaszeretetét, jellembeli egyenességét és a nemzet iránti elkötelezettségét méltatta. A képviselő szerint a haza bölcsének szellemisége ma is követendő példa lehet bármely korosztály számára.
A megemlékezésen a helyi iskolások Deák születésétől egészen a haláláig felidézték a politikus egész életpályáját.
Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Söjtör önkormányzata és több helyi szervezet koszorút helyezett el.

vissza az elejére