Elismerések az ünnepi megyei közgyűlésen

 

     

A Zala Megye Díszpolgára címet Illés Fanni olimpiai bajnok úszó kapta

Elismerések az ünnepi megyei közgyűlésen

A Zala Megyei Közgyűlés ünnepi rendezvényén dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket. Ünnepéi beszédében hangsúlyozta: a nemzetközi fenyegetések ellenére sikerült megőrizni hazánk stabilitását, még ha minden negatív hatást nem is sikerült kivédeni. Márpedig erőtlen nemzet szabad nemzet nem maradhat soha, idézte Löw Lipótot, a szabadságharc tábori rabbiját.

Dr. Navracsis Tibor

Dr. Pál Attila

Az elnök szólt Zala megye gazdasági helyzetéről, az elért eredményekről, értékeinkről, azok védelméről.
Szavait követőn dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter mondott ünnepi köszöntőt. Bevezetőjében utalt arra, hogy dacára annak, hogy, hogy több mint hetven éve átrajzolták a megye határait, a zalai identitás ma is nagyon erős az egykor Zalához tartozott településeken. Ez az érzés erőt ad olyan időszakban, amikor a politikai, gazdasági és jóléti körülményekben borúsabb kilátások elé nézünk. Kiderül, hogy olyan dolgokért kell küzdeni, amiről úgy gondoljuk, hogy adottságként nekünk járnak – fogalmazott.
Beszédét követően nyújtották át a megyei közgyűlés által adományozott kitüntető címeket. Elsőként a Zala Megye Díszpolgára cím került átadásra. Az idei évben az elismerést Illés Fanni olimpiai bajnok úszó kapta, kimagasló sportolói pályafutása elismeréseként. Illés Fanni Keszthelyen született és Reziben nőtt fel. Tizenkét éves korában kezdett el érdeklődni a paraúszás iránt, egyre többet edzett, végül már minden nap, így másfél év múlva teljesítményével bekerült a paraúszó-válogatottba. Tanulmányait a zalaegerszegi Mindszenty-gimnáziumban végezte és a zalaegerszegi úszóklubban érte el első sportsikereit.
A gimnázium befejezése után a fővárosba költözött, ahol egyetemi tanulmányai mellett a Vasasban folytatta sportolói pályafutását, amelyet a 2021-ben szerzett tokiói paralimpia aranyéremmel koronázott meg. Több mint nyolcvanszoros magyar bajnok, Európa- és világbajnok. Az edzések mellett gyerekeket mentorál az Arany Pillangó Alapítványon keresztül, amit 2006-ban szülei hoztak létre.

A díjazottak: Bella Attila, dr. Horváth Ágnes, dr. Tüske Róbertné, Kereséné Fülöp Katalin, Illés Fanni,
Holczerné Meggyes Gabriella Erzsébet, Kotnyek Gáborné, Csúvár Csaba, ifjabb Horváth Károly
Állnak: Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos,
Nagy Bálint országgyűlési képviselő, államtitkár, dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter,
dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Sifter Rózsa főispán,
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő

Illés Fani dr. Navracsics Tibor és dr. Pál Attila társaságában

Zala Megye Egészségügyéért Díjat lelkiismeretes, és színvonalas szakmai munkája elismeréseként dr. Horváth Ágnes háziorvos kapta, aki több mint húsz éve lát el háziorvosi teendőket Nagykanizsán, a megye egyik legnagyobb körzetében.
Zala Megye Sportjáért Díjban részesült a Zalaegerszegi Atlétikai Club kimagasló, eredményes közösségépítő tevékenységükért. A díjat Bella Attila ügyvezető igazgató vette át.
Zala Megye Szociális Gondoskodásáért Díjban részesült az idősgondozásban hosszú évtizedeken keresztül kifejtett magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként Kereséné Fülöp Katalin vezető ápoló, aki a Kolping Gondozási Központ zalabaksai otthonában dolgozik.

Zala Megye Közigazgatásáért Díjat kapott az önkormányzati közigazgatás területén végzett magas színvonalú munkájáért dr. Tüske Róbertné, a Vonyarcvashegyi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője.
Zalai Pedagógus Díjban részesült kiemelkedő térségi, pedagógiai, intézményvezetői munkájáért, országos szintű tehetséggondozásért Holczerné Megyes Gabriella Erzsébet, a Borsfai Fekete István Általános Iskola intézményvezetője.
Zalai Civil Társadalomért és Nemzetiségekért Díjat vett át megyénk jószomszédi kapcsolatai érdekében kifejtett kiemelkedő eredményes munkájáért, a magyar–horvát kapcsolatok ápolásáért Kotnyek Gáborné.
Zala Megye Fejlesztéséért Díjban részesült a kimagasló, innovatív teljesítményük és közösségépítő munkájuk elismeréseként a Lissé Édességgyártó Kft. A díjat a tárasaság képviseletében Csúvár Csaba ügyvezető igazgató vette át.
Zala György Díjat kapott a magyar és benne a zalai népzenei kultúra ápolása és életben tartása érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként ifj. Horváth Károly.
Az elismerésben részesültek nevében a megye díszpolgára, Illés Fanni osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, az állófogadáson pedig Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos mondott pohárköszöntőt.

vissza az elejére